15 τόνοι βιοαπόβλητα συλλέχθηκαν στους δύο πρώτους μήνες χρήσης των καφέ κάδων στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

15 τόνοι βιοαπόβλητα συλλέχθηκαν στους δύο πρώτους μήνες χρήσης των καφέ κάδων στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Στις 9 εβδομάδες που είναι σε εφαρμογή η χρήση καφέ κάδου στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης έχουν συλλεχθεί 15 τόνοι  βιοαπόβλητα, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή. Η ποσότητα αυτή δεν είναι μικρή, όπως τονίζει, αν υπολογιστεί το γεγονός ότι το πρόγραμμα ξεκίνησε με 10 κάδους, οι οποίοι σταδιακά έφτασαν τους 50 σε διάφορα σημεία της πόλης. Από αυτούς, οι περίπου 25 χρησιμοποιούνται κυρίως ή και αποκλειστικώς από επιχειρήσεις εστίασης, μανάβικα, σούπερ μάρκετ, λαχανόκηπους και λαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μέχρι σήμερα το ποσοστό ανακύκλωσης που κατέγραφε ο Δήμος ετησίως δεν ξεπερνούσε το 7%-8%. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα υπόλοιπα απορρίμματα κατέληγαν στις χωματερές, αυξάνοντας το οικονομικό κόστος, αλλά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

«Η χρήση του καφέ κάδου είναι η πρώτη από μια σειρά από δράσεις που θα εφαρμόσουμε για την αύξηση της ανακύκλωσης στο Δήμο μας. Πιστοί στη δέσμευσή μας για μείωση του κόστους διαχείρισης των αποβλήτων, που δημιουργούσαν οικονομική “ασφυξία” στο Δήμο μας, εφαρμόζουμε ένα νέο μοντέλο διαχείρισης, με στόχο την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης μας» τονίζει ο δήμαρχος Μάριος Ψυχάλης και προσθέτει: «Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως είμαστε σε καλό δρόμο. Είναι σημαντικό και οι πολίτες να αντιληφθούν τη σημασία, να ενημερωθούν και να συμβάλλουν στον ορθό διαχωρισμό των απορριμμάτων. Η συνεργασία τους είναι πολύτιμη στην προσπάθεια να πετύχουμε τους στόχους. Γι΄ αυτό θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε, να λύνουμε απορίες και να προσθέτουμε επιπλέον σημεία όπου θα συναντούν καφέ κάδους. Έχουμε τις δυνατότητες, τα εργαλεία και το σχέδιο, ώστε εργαζόμενοι από κοινού με τους δημότες μας, να πετύχουμε τους στόχους και να τους επιστρέψουμε την προσφορά με σημαντικά ανταποδοτικά».

Η ανακοίνωση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για τη διαχείριση βιοαποβλήτων:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet