Οργανώνονται οι πολίτες της Λυκόβρυσης κατά της δημιουργίας εργοαστασίου στην περιοχή τους
Λυκόβρυση - Πεύκη

Οργανώνονται οι πολίτες της Λυκόβρυσης κατά της δημιουργίας εργοαστασίου στην περιοχή τους

Πολίτες της Λυκόβρυσης, σε επείγουσα συγκέντρωση που πραγματοποίησαν την Τρίτη 15 Ιουλίου 2024 στο θεατράκι της πλατείας Ελευθερίας, είπαν αποφασιστικά «όχι» στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του οικιστικού ιστού της πόλης, με την απόπειρα δημιουργίας εργοστασίου συσκευασίας και χημικής πολτοποίησης χαρτιού και συναφών υλικών στην οδό Αγίας Ειρήνης (έναντι μοναστηριού Χρυσοβαλάντου), μέσα στα διοικητικά όρια Μεταμόρφωσης.

Οι πολίτες αποφάσισαν άμεσες νομικές και άλλες ενέργειες προς κάθε αρμόδιο φορέα (δήμους, Περιφέρεια, Υπηρεσία Δόμησης κ.α.) για να σταματήσουν άμεσα «το σοβαρό αυτό περιβαλλοντικό έγκλημα», όπως το χαρακτηρίζουν. Επίσης, αποφασίστηκε ενιαμελής επιτροπή πολιτών, με νομική συνδρομή και υποστήριξη, η οποία θα συντονίσει τις σχετικές ενέργειες.

Τέλος, καλούν τον Δήμο Λυκόβρυσης –  Πεύκης σε άμεσες ενέργειες για την προστασία της  ποιότητα ζωής στην οικιστική περιοχή και τους πολίτες να υπερασπιστούμε το μέλλον της περιοχής και των επόμενων γενεών, υπογράφοντας το σχετικό κείμενο υποστήριξης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet