“Βολές” Μ. Γώγου προς Τ. Μαυρίδη και για τα απορρίμματα
Πολιτική

“Βολές” Μ. Γώγου προς Τ. Μαυρίδη και για τα απορρίμματα

Η δημοτική παράταξη Κοινωνία Ενεργών Πολιτών Λυκόβρυσης – Πεύκης, με επικεφαλής τη Μαρία Γώγου, καταγγέλλει τη στάση του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Μέχρι προ ολίγων ημερών, τρέφαμε την ελπίδα ότι ο αξιότιμος δήμαρχος κος Μαυρίδης θα άλλαζε στάση απέναντι στο Δημοτικό Συμβούλιο και πλέον θα το αναγνώριζε ως όργανο διαβούλευσης και λήψης απόφασης, ιδιαίτερα μετά από τις παραινέσεις και παρατηρήσεις μας για τις ερήμην αυτού ενέργειές του ως προς το Επισιτιστικό Πρόγραμμα και τη γνωστή κόντρα με τον περιφερειάρχη Βορείου Τομέα, η οποία ελπίζουμε να μη ζημιώσει τον Δήμο μας.

Όμως, αυτή μας η ελπίδα διαψεύστηκε από τις νέες εν κρυπτώ του Δημοτικού Συμβουλίου ενέργειες του δημάρχου σχετικά με την Τοπική Διαχείριση των Απορριμμάτων. Για αυτό το πολύ σοβαρό θέμα, μάθαμε και πάλι από τα ΜΜΕ ότι ο Δήμος μας θα συμπράξει με τους όμορους Δήμους του Αμαρουσίου και της Κηφισιάς, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τους όρους και τις προϋποθέσεις αυτής της συνεργασίας, έστω και υπό τον τύπο της συζήτησης. Ως εκ τούτου και χωρίς να αισθανόμαστε την παραμικρή κόπωση, είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε εκ νέου στον κ. Μαυρίδη, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι θεσμικό όργανο ανοιχτής διαβούλευσης και λήψης απόφασης και όχι ένας επικυρωτικός μηχανισμός των αποφάσεων που ο ίδιος έχει ήδη λάβει είτε κατά μόνας, είτε με άλλους ομολόγους του.

Αντιλαμβανόμαστε τις επικοινωνιακές ανάγκες του κ. Μαυρίδη για τη λήψη φωτογραφιών μαζί με τον περιφερειάρχη και με τους δημάρχους των όμορων Δήμων, όμως και πάλι οφείλουμε να του υποδείξουμε ότι θα πρέπει ο ίδιος να δείξει τον προσήκοντα σεβασμό και την αρμόζουσα σοβαρότητα προς το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, διότι πιστεύουμε ότι αυτό αξίζει στον θεσμό. Τέλος, καταθέτουμε και πάλι την ελπίδα μας, ότι σε κάποια από τις προσεχείς συνεδριάσεις ο κος δήμαρχος θα ευαρεστηθεί να ενημερώσει για το είδος, τους όρους, τις προϋποθέσεις και για τη διαχειριστική ευχέρεια που θα πρέπει να έχει ο Δήμος μας σε αυτήν τη σύμπραξη.

Έτσι άλλωστε, θα μας επιτραπεί να ασκήσουμε το καθήκον της ενδεχόμενης κριτικής αλλά και την υποχρέωση να υποβάλλουμε τις αντιπροτάσεις μας, επί αυτών που ο κ. Μαυρίδης αποφασίζει πίσω από κλειστές πόρτες και που θεωρεί ότι απλά μία φωτογραφία είναι αρκετή για την ενημέρωση των συμπολιτών μας.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet