Λαϊκή Συσπείρωση: Επίσκεψη στο Ηλιακό Χωριό Πεύκης από υπουργό και δήμαρχο μόνο για τις φωτογραφίες…
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση: Επίσκεψη στο Ηλιακό Χωριό Πεύκης από υπουργό και δήμαρχο μόνο για τις φωτογραφίες…

Για επίσκεψη με «άκρα μυστικότητα» κυβερνητικού κλιμακίου, με επικεφαλής τον υπουργό εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, στον συνοικισμό του Ηλιακού Χωριού στην Πεύκη κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης-Πεύκης. Μάλιστα, όπως σημειώνει η παράταξη, τόσο ο υπουργός, όσο και ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης έκαναν τα πάντα για να αποφύγουν την επαφή με τους κατοίκους του συνοικισμού, ώστε «να μην αντιμετωπίσουν την αγανάκτησή τους».

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη αναφέρει:

«Την Τρίτη 23/11, ένα “ολιγομελές” κλιμάκιο κυβερνητικών παραγόντων, με επικεφαλής τον υπουργό “Εργασίας”, κ. Χατζηδάκη επισκέφτηκαν τον συνοικισμό των εργατικών πολυκατοικιών του Ηλιακού Χωριού.

»Η επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε με άκρα μυστικότητα, μόνο για τις φωτογραφίες μαζί με τον ομογάλακτο του κ. Μαυρίδη, δήμαρχο της περιοχής μας, μόνο ερωτήματα δεν προκαλεί. Η προσπάθειά τους να αποφύγουν την επαφή με τους κατοίκους του Ηλιακού Χωριού, να αντιμετωπίσουν την αγανάκτηση των κατοίκων για την κατάσταση που έχει περιέλθει ο εργατικός συνοικισμός με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, δείχνει ακόμα μία φορά ότι η κυβέρνηση και οι διάφοροι “κολαούζοι” τους, δεν έχουν ούτε την ευθύτητα ούτε τη βούληση να αντιμετωπίσουν τα υπαρκτά και μεγάλα προβλήματα του λαού, ειδικά σε ένα εργατικό συνοικισμό όπου οι επιπτώσεις από τις πολιτικές αποφάσεις του κ. Χατζηδάκη έχουν δραματική επίδραση στη ζωή και τα εισοδήματά του λαού.

Πίσω από τις φιοριτούρες και τις στημένες φωτογραφίες με τον κ. δήμαρχο, το πρόβλημα του ελλιπούς δικτύου ακαθάρτων παραμένει, και είναι αποτέλεσμα της πίεσης των ίδιων των κατοίκων να δοθεί οριστική λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα, όπως και μία σειρά άλλα προβλήματα του οικισμού, όπως τα παρουσίασε και ο πρόεδρος του Συλλόγου των Κατοίκων κ. Σταυρόπουλος, στην αιφνίδια παρέμβασή του προς τον κ. υπουργό.

Τα κυβερνητικά και άλλα στελέχη της Ν.Δ., που δεν έχουν ούτε το θάρρος να κυκλοφορήσουν στους δρόμους και τις γειτονιές, μετά το “φιλολαϊκό” έργο που έχουν επιτελέσει, προτιμούν να συναγελάζονται με τους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές στα διάφορα συνέδρια και φόρα ή πίσω από κλειστές θύρες, αφού τους κάνουν όλα τα “χατίρια” για την υπεράσπιση της κερδοφορίας τους, σε βάρος τους λαϊκού εισοδήματος και των εργασιακών συνθηκών και δικαιωμάτων, αφού με τους νόμους τους προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν έναν “εργασιακό μεσαίωνα”, για να μην θιχτούν τα ιερά και όσια των αφεντικών τους, τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Ο νέος αντεργατικός νόμος, που καταργεί το οκτάωρο, που καταργεί δικαιώματα όπως οι συλλογικές συμβάσεις, μπορεί και θα πρέπει να μείνει στα χαρτιά, μέσα από την πάλη των ίδιων των εργαζομένων, του ίδιου του λαού, στην κατεύθυνση να ανατραπούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, όλο το νομικό πλαίσιο των μνημονίων που συνέχισαν όλες οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια (Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ).

Η πάλη του λαού μόνο μπορεί να δώσει οριστικές λύσεις και στα “μεγάλα” αλλά και στα “μικρά” προβλήματά του, σε μια κοινωνία και τέτοια οικονομία που θα έχει επίκεντρο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη μιας χούφτας, που παρασιτούν στις πλάτες της εργατικής τάξης και του λαού».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet