Μ. Γώγου: Πότε θα ξεκινήσετε έργα για τους πολίτες Λυκόβρυσης & Πεύκης κ. δήμαρχε;
Κοινωνία

Μ. Γώγου: Πότε θα ξεκινήσετε έργα για τους πολίτες Λυκόβρυσης & Πεύκης κ. δήμαρχε;

Θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης θέτει στον δήμαρχο, Τάσο Μαυρίδη, η δημοτική σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, Μαρία Γώγου.

Η επικεφαλής της παράταξης Κοινωνία Ενεργών Πολιτών αναμένει από τον δήμαρχο απαντήσεις σχετικά με τη διεκπεραίωση έργων που εξυπηρετούν τον πολίτη, όπως έργα κυκλοφοριακής φύσεως (μονοδρομήσεις, διαπλατύνσεις, ασφαλτοστρώσεις οδών, κυκλοφοριακές μελέτες), κατασκευής πλατείας, ανακατασκευής του Πνευματικού Κέντρου Λυκόβρυσης, καθαριότητας, λειτουργίας των ΚΕΠ του Δήμου τις απογευματινές ώρες, κ.ά.

Ακολουθεί η ανακοίνωση με τα σχετικά ερωτήματα:

Η παράταξή μας, υλοποιώντας στο ακέραιο τη δέσμευσή της απέναντι στους πολίτες και τον ρόλο της στο Δημοτικό Συμβούλιο, σεβόμενη τη λειτουργία του, στα τελευταία Δημοτικά Συμβούλια έθεσε τα ακόλουθα ζητήματα, που  αφορούν σοβαρά προβλήματα που αγγίζουν τους δημότες και τη λειτουργία του Δήμου, χωρίς να λαμβάνει σαφείς και δεσμευτικές απαντήσεις από τη δημοτική Αρχή:

Πότε θα ξεκινήσει η αναβάθμιση του Κέντρου της Λυκόβρυσης με τη μονοδρόμηση της Γρηγορίου Λαμπράκη με κατεύθυνση προς την Α. Παπανδρέου, την πεζοδρόμηση της Αγ. Βαρβάρας σε όλο το μήκος της πλατείας Λυκόβρυσης και τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της μέχρι το Ηλιακό Χωριό. Εναλλακτικά, προτείναμε την άμεση  μονοδρόμηση της Γρηγορίου Λαμπράκη από το ύψος της οδού Λυκοβρύσεως με κατεύθυνση προς την Α. Παπανδρέου, με αλλαγή σηματοδότησης, ώστε να αποτραπεί η κυκλοφοριακή επιβάρυνση του κέντρου της Λυκόβρυσης από τα βαρέα οχήματα που προκαλούν περιβαλλοντική επιβάρυνση και κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Πότε θα προωθηθεί η συνέχιση της διαπλάτυνσης της Λεωφόρου Ειρήνης και κατασκευής των πεζοδρομίων μέχρι τη Λεωφόρο Ηρακλείου.

Ποιος ο χρόνος έναρξης της κατασκευής της  πλατείας Α. Παπανδρέου στη Λυκόβρυση και της πλατείας Πέρρου στην Πεύκη για τις  οποίες οι παρακείμενες ιδιοκτησίες έχουν πληρώσει και πληρώνουν το αναλογούν τέλος.

Πότε θα ξεκινήσει η ανακατασκευή του σταδίου και του κλειστού γυμναστηρίου της Πεύκης. 

Κατ΄ επανάληψη θέσαμε το θέμα της πλημμελούς καθαριότητας του Δήμου, και ζητήσαμε να ενταθούν οι ενέργειες του Δήμου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, ειδικότερα με τη μη συλλογή τα Σαββατοκύριακα και κυρίως στα τμήματα του Δήμου με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον, τέθηκε το θέμα της κατάστασης των οχημάτων συλλογής, καθώς και της μη κυκλοφορίας των σαρώθρων, καθώς και της έγκαιρης συλλογής των κλαδεμάτων ογκωδών αντικειμένων και εγκαταλελειμμένων οχημάτων.

Πότε θα εκπονήσει και θα εφαρμόσει η δημοτική Αρχή νέα ενιαία κυκλοφοριακή μελέτη σε όλο τον Δήμο με σκοπό την αποτροπή της διαμπερούς κυκλοφορίας από τους κεντρικούς άξονες του Δήμου, την απαλλαγή του από την εσωτερική κυκλοφορία των βαρέως τύπου οχημάτων, τη διόρθωση υπαρχουσών αστοχιών και λαθών προηγούμενων ρυθμίσεων και τη διευκόλυνση της κίνησης των δημοτών εσωτερικά στον Δήμο. 

Ποιες ενέργειες θα κάνει για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ένταξης στο σχέδιο πόλης του ΒΙΠΑ ΒΙΟΠΑ στη Λυκόβρυση και την άμεση και  οριστική οριοθέτηση των ορίων του Δήμου με τον Δήμο Μεταμόρφωσης καθώς και τη γνωστοποίηση σύντομου χρονοδιαγράμματος υλοποίησης των ανωτέρω ενεργειών και διαδικασιών. 

Πότε θα αρχίσει η ανακατασκευή και αναβάθμιση του εξοπλισμού του Πνευματικού Κέντρου της Λυκόβρυσης, ώστε να αξιοποιηθεί πλήρως από τους δημότες.

Πότε θα ξεκινήσει επιτέλους η κατασκευή και επισκευή πεζοδρομίων των οδών Σωκράτους και Βρυούλων στην Πεύκη, καθώς και οι ασφαλτοστρώσεις σε οδούς με σημαντικά προβλήματα, όπως η Μουστακλή και η 25ης Μαρτίου στην Πεύκη.

Τι ενέργειες κάνει ο Δήμος για τη λειτουργία των ΚΕΠ και τις απογευματινές ώρες, όπως στους περισσότερους δήμους της Αττικής, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι δημότες.

Προωθώντας τη διαφάνεια στη λειτουργία του Δήμου ζητήσαμε τη δημοσίευση όλων των αποφάσεων της διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου στην ιστοσελίδα του Δήμου. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η πρόσβαση των δημοτών σε όλες τις αποφάσεις  και όχι μόνο σε εκείνες  που ο νόμος προβλέπει να αναρτώνται μέσω της Διαύγειας. Από την ανάληψη των καθηκόντων της σημερινής διοίκησης ουδεμία απόφαση έχει αναρτηθεί!!!

Επίσης, κατ΄ επανάληψη θέσαμε το ζήτημα της σύστασης σοβαρής Νομικής Υπηρεσίας για την ορθή και ασφαλή για τον Δήμο αντιμετώπιση των νομικών του θεμάτων, που είτε είναι ήδη σε εξέλιξη, είτε θα προκύψουν, καθώς και την προτεραιότητα πρόσληψης δικηγόρων που θα στελεχώσουν την ως άνω υπηρεσία. Τη σύσταση γραφείου ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων για την προώθηση αναπτυξιακών έργων στον Δήμο, με την πρόσληψη κατάλληλου επιστημονικού προσωπικού. Αντ΄  αυτού ο δήμαρχος επέλεξε, ως πρώτη προτεραιότητα, την πρόσληψη προσωπικού συμβούλου επικοινωνίας που όπως φαίνεται χρειάζεται για την κάλυψη της αναποτελεσματικότητάς του και την αποκατάσταση της τρωθείσας του εικόνας από τη μέχρι τώρα ανεπαρκή διοίκησή του.

Για πολλοστή φορά δεν πήραμε απαντήσεις από τον δήμαρχο και τη διοίκηση του Δήμου στα ερωτήματα που θέσαμε. Ο δήμαρχος κατά την προσφιλή του τακτική αρνήθηκε να απαντήσει στα ζητήματα που τέθηκαν από την επικεφαλής της παράταξής μας και να δεσμευτεί σε συγκεκριμένες ενέργειες και χρονοδιαγράμματα, υποβαθμίζοντας και απαξιώνοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet