Μ. Πατούλη: Ανάλγητη κι εκδικητική απέναντι στους εργαζόμενους η διοίκηση Μαυρίδη
Κοινωνία

Μ. Πατούλη: Ανάλγητη κι εκδικητική απέναντι στους εργαζόμενους η διοίκηση Μαυρίδη

«Ανάλγητη κι εκδικητική απέναντι στους εργαζόμενους» χαρακτηρίζει τη διοίκηση του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της συμβούλου, «αν και ο νόμος δεν υποχρέωνε τη διοίκηση του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη, εκείνη άσκησε έφεση σε πρωτόδικη απόφαση που δικαίωνε εργαζόμενες του ΠΕΑΠ».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Μαρίνα Πατούλη: «Ανάλγητη κι εκδικητική απέναντι στους εργαζόμενους η διοίκηση Μαυρίδη»
Αν και ο νόμος δεν την υποχρέωνε, άσκησε έφεση σε πρωτόδικη απόφαση που δικαίωνε εργαζόμενες του ΠΕΑΠ

Την ανάλγητη στάση της διοίκησης Μαυρίδη σε θέματα των εργαζομένων κατήγγειλε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, στην προ ημερησίας συζήτηση, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018.

Η κ.Πατούλη, με αφορμή την πρόσφατη έφεση που άσκησε ο Δήμος ενάντια στην πρωτόδικη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (υπ΄ αριθμ. 424/2018) που δικαίωνε δύο εργαζόμενες στο νομικό πρόσωπο Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός (ΠΕΑΠ), μίλησε ανοιχτά για «πρωτοφανή εκδικητικότητα από πλευράς της δημοτικής Αρχής». 

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην πρωτόδικη απόφαση που δικαίωνε τις δύο εργαζόμενες του Δημοτικού Ωδείου, αφού είχαν συνάψει σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου από το 1999, πριν δηλαδή την αναθεώρηση του αρ. 103 του Συντάγματος και μετατράπηκαν δικαίως οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η κ. Πατούλη μίλησε για τις κοινές προσπάθειες που κατέβαλε, από την πρώτη στιγμή, μαζί με τον συνάδελφό της, ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο κ. Χρήστο Σκαμάκη, για την έμπρακτη στήριξη των συγκεκριμένων εργαζομένων, καθώς και για τη στάση που επέδειξαν κατά τη διάρκεια του δικαστικού αγώνα τους, αλλά και στην απρεπή συμπεριφορά της διοίκησης Μαυρίδη, η οποία καθιστά πλέον «ομήρους τους εργαζόμενους, καταδικάζοντάς τους σε καθεστώς πλήρους εργασιακής ανασφάλειας».

Σχετικά με την όλη εξέλιξη του θέματος, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος δήλωσε:

«Η διοίκηση Μαυρίδη, αντί να σεβαστεί την εμπειρία και το έργο ανθρώπων που έδωσαν μέσα από την εργασία τους τόσα πολλά στον Δήμο και ενώ υπάρχει η νομική δυνατότητα, αλλά και η πρωτόδικη δικαστική απόφαση που δικαιώνει του εργαζόμενους, επιλέγει την τακτική της προσφυγής (έφεσης) ενάντια σε αυτούς.

»Η διοίκηση κάθε Δήμου θα έπρεπε να είναι αρωγός των εργαζομένων όταν δικαιώνονται πρωτοδίκως και όταν προβλέπει ο Νόμος να μην ασκηθεί έφεση. Στην περίπτωση των δύο εργαζομένων του ΠΕΑΠ, ο νόμος 4483/17, με την αναθεώρηση του «Καλλικράτη», προβλέπει τη δυνατότητα να μην ασκηθεί έφεση σε τέτοιες περιπτώσεις. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς. Υπάρχουν έγκριτοι νομικοί που επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό μας και στους οποίους θα έπρεπε ήδη να είχατε απευθυνθεί και να λάβετε τη γνώμη τους. Δεν το κάνατε, γιατί δεν έχετε την πολιτική βούληση γι΄ αυτό, γιατί δεν σας ενδιαφέρει η αγωνία που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι.

»Σας το ξεκαθαρίζουμε. Σε οποιαδήποτε ενέργεια η οποία είναι ενάντια στους εργαζόμενους, ώστε να μην ασκούν το εργασιακό τους δικαίωμα με μόνιμη και σταθερή εργασία, είμαστε απέναντι. Όπως θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του ΠΕΑΠ και στο Εφετείο, όπου πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα δικαιωθούν.

»Καταγγέλλουμε, ωστόσο, τη διοίκηση Μαυρίδη ως ανάλγητη και εκδικητική απέναντι στους εργαζόμενους, αφού επιμένει να εξαντλεί κάθε έννομο μέσο (ενώ δεν επιβάλλεται εκ του Νόμου) προκειμένου να μην αναγνωρίσει τη μονιμοποίησή τους.

»Η πολιτική βούληση της διοίκησης Μαυρίδη κρατά τους εργαζόμενους σε ομηρία, μέσω συμβάσεων τις οποίες, όπως αποδείχτηκε στο τρέχον έτος, καθυστέρησε επί σειρά μηνών, αφήνοντάς τους εκτεθειμένους και ανασφάλιστους.

»Εμείς στηρίζουμε τους εργαζόμενους όλων των Νομικών Προσώπων και του Δήμου, θεωρώντας ότι πρέπει να υπάρξει μια άλλη μορφή διοίκησης, φιλική προς τους εργαζόμενους και όχι εκδικητική. Μια διοίκηση που θ΄ αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως ισότιμα στελέχη και όχι ως εργαζόμενους Β΄ Κατηγορίας.

»Μόνο σε ασφαλές εργασιακό καθεστώς ο εργαζόμενος μπορεί να νιώσει σιγουριά και διάθεση δημιουργίας, ώστε να δώσει τον καλύτερο εαυτό του, ιδιαίτερα σε τομείς που αφορούν παιδιά, εκπαίδευση και πολιτισμό».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet