Μ. Πατούλη: Ανοχύρωτο το προσωπικό του ΠΕΑΠ στην ανεπάρκεια της διοίκησης
Πολιτική

Μ. Πατούλη: Ανοχύρωτο το προσωπικό του ΠΕΑΠ στην ανεπάρκεια της διοίκησης

«Ανοχύρωτο στην ανεπάρκεια και προχειρότητα της διοίκησης» του ΠΕΑΠ είναι το καλλιτεχνικό προσωπικό του ΠΕΑΠ, όπως τονίζει η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, τέως πρόεδρος του ΠΕΑΠ, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Η κα Μ. Πατούλη σημειώνει ότι τίθενται σε κίνδυνο οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στο ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου:

Μαρίνα Πατούλη: Ανοχύρωτο το καλλιτεχνικό προσωπικό του ΠΕΑΠ στην ανεπάρκεια και προχειρότητα της διοίκησης

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, πρώην πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, κα Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη τοποθετήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Φεβρουαρίου για την προχειρότητα, ανευθυνότητα και επιπολαιότητα της προσωρινής διοίκησης του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ που βάζουν σε κίνδυνο τις θέσεις καλλιτεχνικού προσωπικού. Συγκεκριμένα η κα Πατούλη ανέφερε:

Μετά την αποχώρησή μου από τη διοίκηση του ΠΕΑΠ κάποιοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός αυτό και να παίξουν «βρώμικα» πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων του Νομικού Προσώπου, πιστεύοντας ότι θα αμαυρώσουν το έργο μου, αποφεύγοντας να αναλάβουν την αποκλειστική υπαιτιότητα που τους βαραίνει, σε εργασιακά θέματα που απαιτούν σοβαρότητα και διοικητική επάρκεια. Επειδή ακούστηκαν μομφές προς το πρόσωπό μου σχετικά με τις συμβάσεις καλλιτεχνικού προσωπικού, σήμερα αποδεικνύεται έμπρακτα ότι η λάσπη αυτή προέρχεται από την ανεπάρκεια της προσωρινής διοίκησης και την αδιαφάνεια των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν φέτος, θέλοντας έτσι να καλύψουν με ύπουλο και «αήθη» τρόπο τα τραγικά λάθη που γίνονται καθημερινά.

Όλοι θα κριθείτε, όπως και εγώ κρίθηκα, εκ του αποτελέσματος. Προστάτευσα τους καθηγητές μας, εξασφαλίζοντάς τους συμβάσεις μέχρι την τελευταία μέρα.

Οι διαφανείς και ορθές πρακτικές της διοίκησής μου

Στη θητεία μου, ως πρόεδρος του ΠΕΑΠ, και πριν αποχωρήσω, είχα εξασφαλίσει την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη σύναψη 81 συμβάσεων μίσθωσης έργου (ΣΜΕ).

Τι συμβαίνει σήμερα και οι συμβάσεις είναι στον αέρα;

Προς έκπληξή μου, φέτος, η νέα διοίκηση του ΠΕΑΠ, προσπαθώντας να αντιγράψει -ανεπιτυχώς- τις ορθές διαδικασίες που εκτελέσαμε πέρυσι αποτελεσματικά, λόγω έλλειψης στοιχειωδών γνώσεων, απ΄ ότι φαίνεται, έκανε σοβαρά λάθη, θέτοντας σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας του καλλιτεχνικού προσωπικού του Δημοτικού Ωδείου Πεύκης. Συγκεκριμένα στις 25 Ιανουαρίου 2017 δημοσίευσε στη Διαύγεια την προκήρυξη για την πλήρωση 55 θέσεων και στις 24 Φεβρουαρίου 2017 προέβη σε ανάκληση της εν λόγω απόφασης.

Και ερωτώ τους διοικούντες:

  • Με ποιο αιτιολογικό ανακλήθηκε η προκήρυξη; Τηρήθηκαν οι σύννομες διαδικασίες που να κατοχυρώνουν τις εργασιακές θέσεις του καλλιτεχνικού προσωπικού;
  • Τι διαδικασίες ακολουθήσατε για να προσλάβετε τους εργαζόμενους και πώς διασφαλίσατε τις θέσεις εργασίας;
  • Προβλέψατε ως διοίκηση του ΠΕΑΠ να υπάρξει επιτροπή αξιολόγησης που θα έχει ήδη καθορίσει τα κριτήρια μοριοδότησης του προσωπικού;

Γενικά αναρωτιέμαι, πώς κάποιοι επέλεξαν την προχειρότητα, τη βιασύνη, και την κακή εκτίμηση του αποτελέσματος, σε συνδυασμό με φαινόμενα λασπολογίας, παίζοντας «κορώνα – γράμματα» το εργασιακό μέλλον δεκάδων καθηγητών του ΠΕΑΠ!!!

Συμπέρασμα:

Η έλλειψη στοιχειωδών γνώσεων αντικατέστησε την εργασιακή ομαλότητα με την επικινδυνότητα και την προχειρότητα

Στο αγωνιώδες σήμερα

Μέχρι σήμερα, έγινε «ηλίου φαεινότερο» ότι όσοι επαίρονται και περηφανεύονται ότι διοικούν σωστά, δυστυχώς δεν ξέρουν να τηρούν τις διαδικασίες, να διαχειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα συμβάσεων προσωπικού, με άμεσο κίνδυνο την απώλεια θέσεων εργασίας για άτομα που δουλεύουν χρόνια και έχουν προσφέρει στο ΠΕΑΠ.

Δυστυχώς είναι αφερέγγυοι – επικίνδυνοι και αναγκάζομαι να τους κρίνω αυστηρά και θα κριθούν ακόμη πιο αυστηρά από την ίδια την Κοινωνία.

Στο πλευρό των εργαζομένων για να δοθεί λύση στο πρόβλημα

Ως πρώην πρόεδρος του ΠΕΑΠ, αλλά και ως μάχιμη δημοτική σύμβουλος, δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα βρίσκομαι στο πλευρό των εργαζομένων του Δημοτικού μας Ωδείου για να δούμε πώς το επόμενο διάστημα θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα προς όφελος αυτών των ανθρώπων, αλλά και για να παρέμβω δραστικά σε οποιαδήποτε καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Απευθύνομαι στους προσωρινούς διοικούντες και ελπίζω ότι δεν θα στείλουν στην ανεργία άτομα τα οποία έχουν δουλέψει και με το παραπάνω, όλα αυτά τα χρόνια, για το Νομικό Πρόσωπο.

Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά

Είναι περισσότερο αποδοτικό «κάποιοι» να ασχολούνται με τη διασφάλιση και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, στην πιο κρίσιμη οικονομική περίοδο της χώρας, παρά να επιδίδονται σε μανιώδη καταδίωξη «μαγισσών» από τα καφενεία και τους «διαδρόμους» του Δήμου.

Τα λάθη ωριμάζουν τους ανθρώπους και τους κάνουν καλύτερους. Εύχομαι το ίδιο να γίνει και στην περίπτωση αυτή.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet