Τ. Μαυρίδης: “Να πώς χρέωσε τον Δήμο ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος”
Πολιτική

Τ. Μαυρίδης: “Να πώς χρέωσε τον Δήμο ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος”

“Θερμαίνεται” τελευταίως το πολιτικό κλίμα στο Μαρούσι, με τις παρατάξεις της μειοψηφίας να βάλλουν κατά της διοίκησης του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη, αλλά και τον τελευταίο να ανταπαντά στους κατά καιρούς επικριτές του. Τελευταίο “επεισόδιο” στο “σίριαλ” της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο πλευρών είναι η απάντηση του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης σε πρόσφατη ανακοίνωση του πρώην δημάρχου Πεύκης και νυν δημοτικού συμβούλου Γιάννη Θεοδωρακόπουλου για τα έργα που άφησε “προίκα” στη νυν δημοτική αρχή (Ένα ακόμη έργο από τη δημοτική αρχή του… Γιάννη Θεοδωρακόπουλου»).

Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κ. Τ. Μαυρίδη αναφέρονται τα εξής:

Για να ξέρουμε και τι λέμε…

Επειδή πολλά ακούγονται τώρα τελευταία για το ποιος ρίχνει τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης στα βράχια, καλό είναι για να “θυμούνται οι μεγαλύτεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι” να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους.

Ο ίδιος ο κ. Θεοδωρακόπουλος, με την άκρως επικίνδυνη οικονομική κακοδιαχείρηση του Δήμου επί θητείας του, κακοποιεί την αλήθεια και με προκλητικό τρόπο συνεχίζει την ίδια μικροπολιτική τακτική, όπου μεταθέτει τις τεράστιες ευθύνες του και διαδίδει ψευδώς ότι είναι ο “εμπνευστής των μεγάλων έργων” που άφησε προίκα στον Δήμο.

Για να ξέρουμε όμως και τι λέμε, δίνουμε στη δημοσιότητα ένα μικρό δείγμα των πεπραγμένων επί της θητείας του κ. Θεοδωρακόπουλου.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΡΓΩΝ που εκτελέσθηκαν το χρονικό διάστημα 2007-2010 με χρήματα του Δήμου που ΔΕΝ υπήρχαν 

Πίνακας έργων

Δηλαδή:

Σε ένα σύνολο έργων πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ, περίπου, μαζί με τις απευθείας αναθέσεις, που αφορούν έργα κυρίως αναπλάσεων(!), οι εκπτώσεις που δόθηκαν στις δημοπρασίες και εγκρίθηκαν από τον πρώην Δήμο Πεύκης, την περίοδο 2007-2010, ήταν από 2% έως 7%!!! Όταν οι αντίστοιχες δημοπρασίες υπό κανονικές συνθήκες έχουν έκπτωση της τάξεως του 50%! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αντί για 2 εκατομμύρια ευρώ που κόστισαν τα έργα, θα έπρεπε να εκτελεστούν με 1 εκατομμύριο ευρώ (περίπου).

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το έργο αναπλάσεως της Ελ. Βενιζέλου, προϋπολογισμού 1.500.000, που έγινε στον πρώην Δήμο Πεύκης (έργο με κοινοτικούς πόρους ΕΣΠΑ), για το οποίο δόθηκε έκπτωση 53%, αφού λειτούργησε ο ανταγωνισμός των εργολάβων.

Σε αντίθεση με τις «τοπικές παρεμβάσεις», έργα ανάλογα αναπλάσεων, που έγιναν με πόρους του Δήμου και στοίχισαν 50% παραπάνω (έκπτωση 2% και 4%)!

Παρομοίως, και το έργο των ομβρίων που δόθηκε έκπτωση 55%, περίπου, (επίσης έργο του ΕΣΠΑ), σε αντίθεση με τις ασφαλτοστρώσεις, έργο με πόρους του Δήμου, που στοίχισε 50% παραπάνω, αφού δόθηκε έκπτωση 3% μόνο, αντί της έκπτωσης (40%-50%) που δίδεται συνήθως στους δήμους υπό κανονικές συνθήκες.

Ενώ σήμερα, σε αντίθετη περίπτωση, πραγματοποιούνται έργα υποδομής και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των δημοτών, όπως το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας, το οποίο αποτελεί ένα σύγχρονο αναπτυξιακό έργο που γίνεται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ε.Ε. και έχει δοθεί έκπτωση 54,19%, ενώ τα οφέλη των δράσεων θα είναι σημαντικά και απτά για όλους μας.

Να, λοιπόν, πώς δημιουργήθηκαν τα χρέη του Δήμου επί θητείας Θεοδωρακόπουλου, όταν, αντί να ακυρώσουν τις εν λόγω δημοπρασίες και να επαναδημοπρατηθούν τα έργα, έχασαν ουσιαστικά ένα εκατομμύριο ευρώ, περίπου (από χρήματα των δημοτών)!

Το αστείο δε και συγχρόνως παράνομο, είναι ότι το σύνολο των ποσών αυτών δεν υπήρχε καν στα ταμεία του Δήμου και επομένως δεν επιτρεπόταν να τα δημοπρατήσουν σύμφωνα με τον Νόμο!

Και βέβαια η ευθύνη όλων αυτών, βαραίνει καθ΄ ολοκληρίαν τον κ. Θεοδωρακόπουλο ως δήμαρχο τότε και υπεύθυνο όλων των υπηρεσιών του Δήμου.

Επομένως οποιαδήποτε συνήθης γι΄αυτόν απόπειρα μετάθεσης των ευθυνών, είναι παντελώς άκυρη.

Μέσα σε όλα αυτά να προστεθεί ότι επί θητείας του, την τετραετία 2007-2010, δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένα έργο υποδομής, ενώ υπήρχε τότε τριετή περίοδο χάριτος για όλα τα παλιά και νέα δάνεια που εκτόξευσαν τα ετήσια τοκοχρεολύσια, από 600.000 σε 1.500.000 ευρώ και πλέον, ενώ παράλληλα διπλασιάστηκαν οι δανειακές υποχρεώσεις του Δήμου.

Συγχαρητήρια λοιπόν κ. Θεοδωρακόπουλε για τα κατορθώματά σας!

Από τα βράχια που μας έριξε ο κ. Θεοδωρακόπουλος προσπαθούμε τώρα να αποφύγουμε τα χειρότερα και αυτό γίνεται με έργα, με αποδείξεις, με δράσεις που αφορούν όλους μας για ένα καλύτερο αύριο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet