Διαφωνεί με το θέμα του 38ου Φεστιβάλ Παιδιού η Λυκόβρυση Πεύκη 2020
Πολιτισμός

Διαφωνεί με το θέμα του 38ου Φεστιβάλ Παιδιού η Λυκόβρυση Πεύκη 2020

Διαφωνεί με τη θεματολογία του φετινού Φεστιβάλ Παιδιού του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης η δημοτική ομάδα Λυκόβρυση Πεύκη 2020.

Συγκεκριμένα, η δημοτική ομάδα θεωρεί ότι η οικονομική κρίση δεν πρέπει να είναι αιτία προβληματισμού και γενικότερου στοχασμού του Φεστιβάλ Παιδιού.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Φεστιβάλ Παιδιού 2015: 38 χρόνια μετά…

Η δημοτική μας ομάδα είναι ιδιαίτερα ευτυχής αυτές τις μέρες που διοργανώνεται το 38ο Φεστιβάλ Παιδιού γιατί θυμάται και αναπολεί τις πρώτες στιγμές του πριν 38 ολόκληρα χρόνια όταν ο Τάκης Ιωάννου, αρχηγός της ομάδας μας σήμερα, συνέλαβε την ιδέα και την υλοποίησε μαζί με άλλους που πίστεψαν στο όραμα αυτό και διοργάνωσαν το 1ο Φεστιβάλ Παιδιού.

Σε πολύ δύσκολα τα χρόνια τότε, γιατί τα μέσα που διέθετε ο Δήμος πενιχρά και οι οικονομικοί πόροι για το σκοπό αυτό μετρημένοι. Όμως το Φεστιβάλ έζησε και πρόσφερε χαρά στους μικρούς εκκολαπτόμενους πολίτες της Πόλης μας, χάρις στην εθελοντική προσφορά πολλών συμπολιτών μας που βοήθησαν και βοηθούν μέχρι σήμερα.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί το Φεστιβάλ Παιδιού είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους δημοτικούς θεσμούς πια, που άντεξε στον χρόνο και στις πάσης φύσεως δυσκολίες, στερεωμένο στη συνείδηση των συμπολιτών μας ως μια ευκαιρία χαράς και ευτυχίας για τους μικρούς μας φίλους, αλλά και μια ευκαιρία δημιουργικής παρουσίασης όλων των καλλιτεχνικών τους δραστηριοτήτων που με κέφι και μεράκι, μαζί με τους δασκάλους τους ετοίμασαν! Το Φεστιβάλ Παιδιού είναι μια γιορτή χαράς και ένα πανηγύρι για μικρούς και μεγάλους πια, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη στους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Αυτή ήταν και η φιλοσοφία των πρώτων διοργανωτών.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η προετοιμασία του Φεστιβάλ αρχίζει πολύ νωρίς και οι συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την κεντρική θεματολογία του επίπονες και κοπιώδεις. Γνωρίζουμε επίσης πως τελικά γίνεται μια σύνθεση απόψεων και οριοθετείται μια συνισταμένη όλων των προτεινόμενων ιδεών. Βασική προσπάθεια όλων η εδραίωση ενός γόνιμου και επίκαιρου προβληματισμού για τους μικρούς μας φίλους που θα τους εξασφαλίσει στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς έστω και για ένα τριήμερο!

Στο σημείο όμως αυτό θα θέλαμε να καταθέσουμε κάποιες σκέψεις μας, χωρίς να έχουμε διάθεση να ακυρώσουμε καμιά προσπάθεια που καταβλήθηκε από τους διοργανωτές, γιατί είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τον κόπο και τον προσωπικό χρόνο που απαιτεί αυτή η διοργάνωση. Όμως θα συμφωνήσουμε και εμείς με την Ένωση Συλλόγων Γονέων της πόλης μας η οποία εναντιώθηκε με τη φετινή θεματολογία. Η οικονομική κρίση που όλοι μας βιώνουμε είναι ένα θέμα καταθλιπτικό εξ ορισμού, ιδιαίτερα για τους μικρούς μας φίλους που και αυτοί ζουν και αντιλαμβάνονται, βιωματικά πια τόσο από το άμεσο οικογενειακό τους περιβάλλον όσο και από τον ευρύτερο σχολικό τους περίγυρο. Δεν είμαστε από αυτούς που στρουθοκαμηλίζουν!!! Δεν είμαστε από αυτούς που επιθυμούν τα παιδιά τους να ζουν μια εικονική πραγματικότητα.

Αλλά αυτό απέχει από το να γίνεται η οικονομική κρίση αιτία προβληματισμού και γενικότερου στοχασμού του Φεστιβάλ Παιδιού το οποίο άλλους στόχους έχει και τελείως διαφορετικά πράγματα προσδοκούν αυτοί που συμμετέχουν. 

Να είστε απόλυτα σίγουροι, κύριοι διοργανωτές, πως πλεονάζει ο προβληματισμός για τη κρίση που σαν Έθνος βιώνουμε στις μικρές αυτές ηλικίες, γιατί απλούστατα σε ένα μεγάλο ποσοστό πια δεν μένει απλός προβληματισμός αλλά γίνεται απτή πραγματικότητα με τεράστια επακόλουθα!! Έτσι πιστεύουμε πως η φετινή θεματολογία ήταν έξω από τη γενικότερη φιλοσοφία της διοργάνωσης, γιατί απλά επεξέτεινε την εθνική μας κατάθλιψη, πολύ περισσότερο στις μικρές ηλικίες που έχουν τόσο ανάγκη το Φεστιβάλ για ένα χαμόγελο αισιοδοξίας και παιδικής αυθόρμητης δημιουργίας στον χώρο της μουσικής, των εικαστικών, του χορού και της λογοτεχνίας.

Εμείς όμως ευχόμαστε καλή επιτυχία στο 38ο Φεστιβάλ Παιδιού του Δήμου μας, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά πως κάποιοι κοπίασαν και αφιέρωσαν εθελοντικά αρκετό από τον προσωπικό τους χρόνο!!!

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet