Ο Γ. Θεοδωρακόπουλος στη λαογραφική έκθεση του 4ου Δημοτικού Πεύκης
Πολιτισμός

Ο Γ. Θεοδωρακόπουλος στη λαογραφική έκθεση του 4ου Δημοτικού Πεύκης

Την έναρξη της λαογραφικής έκθεσης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης, με τίτλο «Το σεντούκι του λαϊκού πολιτισμού», παρακολούθησε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, επικεφαλής ομάδας της δημοτικής παράταξης Συμμαχίας Πολιτών, χειροκροτώντας τις εμφανίσεις των παιδιών και την ποιοτική εργασία των δασκάλων.

«Αυτή η λαογραφική ανασκόπηση, με παραδοσιακά τραγούδια, με λησμονημένα έθιμα, με λαϊκά παραμύθια, ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους. Δικαιολογημένα λοιπόν τα μπράβο στα παιδιά, σε όλες τις δασκάλες και τους δασκάλους, για τη δουλεία που κάνουν και στην κυρία Ελένη Κιορόγλου που είχε τον συντονισμό και όχι μόνο» ανέφερε ο πρώην δήμαρχος Πεύκης και υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης , ο οποίος ευχήθηκε να υπάρξουν και άλλες τέτοιες δημιουργίες στο μέλλον.

Πολύ σημαντική είναι και η έκθεση που δημιουργήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου και είναι ανοικτή έως την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου το μεσημέρι. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν αρκετά παλαιά αντικείμενα, που δάνεισαν στο σχολείο για τις ανάγκες της έκθεσης οι γονείς.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet