Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον φακό του… Παγωμένου Χρόνου
Πολιτισμός

Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον φακό του… Παγωμένου Χρόνου

Συγκλονιστικές και άγνωστες μαρτυρίες για τη διαχρονική τραγωδία της Κύπρου, που προκαλούν απορίες και αφήνουν πλήθος ερωτηματικών, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό την Τετάρτη 1η Απριλίου 2015 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης στο εξαιρετικής ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας ντοκιμαντέρ – βραβευμένο στο 5ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας – «Παγωμένος Χρόνος» του Ηλία Ιωσηφίδη.

Για άλλη μια φορά η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης με τις φετινές επιλογές της φωτίζει άγνωστες πτυχές πολυτάραχων περιόδων της ιστορίας μας.

Πριν την προβολή η Μικτή Χορωδία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης υπό τη διεύθυνση της Ελευθερίας Βούλγαρη και με τη Δήμητρα Μπράτση να συνοδεύει στο πιάνο ερμήνευσε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Ηλίας Ιωσηφίδης, που ζει στην Πεύκη, μετά το τέλος της προβολής με σεμνό και μεστό λόγο αναφέρθηκε στο δημιούργημά του και συνομίλησε με το κοινό απαντώντας στις ερωτήσεις του.

Ο αντιδήμαρχος και ηθοποιός Χρήστος Φωτίδης αφού συνεχάρη τον σκηνοθέτη και την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης για το έργο τους, σύμφωνα με ανακοίνωση, πρότεινε δημόσια τη βράβευση του σκηνοθέτη από τον Δήμο.

Ήταν μια βραδιά έντονου προβληματισμού και συναισθηματικής φόρτισης για τη μαρτυρική μεγαλόνησο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet