«Nebraska» στον Πολυχώρο «Δαγκλή 12»
Πολιτισμός

«Nebraska» στον Πολυχώρο «Δαγκλή 12»

Συνεχίζονται οι κυριακάτικες κινηματογραφικές προβολές στον Πολυχώρο «Δαγκλή 12» στην Πεύκη, με γενικό τίτλο «Η ταινία των εφτάμισυ» και ελεύθερη είσοδο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διαχειριστική ομάδα του Πολυχώρου, «οι προβολές αυτές αποτελούν, εκτός των άλλων, και μια αφορμή για συνεύρεση φίλων και συντρόφων». Ο Πολυχώρος παρουσιάζει μία τριλογία πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις. Σχέσεις οικογενειακές, φιλικές, ερωτικές, σχέσεις τρυφερές, σκληρές, αστείες, πικρές, αδιέξοδες, δημιουργικές, όπως δηλαδή και στην κανονική ζωή. Η πρώτη ταινία της τριλογίας ήταν η «Annie Hall» (ελληνικός τίτλος «Νευρικός εραστής») του Woody Allen που προβλήθηκε την Κυριακή 19 Απριλίου 2015, ακολούθησε η ταινία «Frances Ha» του Noam Beumbach, την Κυριακή 26 Απριλίου και την Κυριακή 3 Μαΐου θα προβληθεί η «Nebraska» του Alexander Payene.

Το συγκινητικό «Nebraska», παραγωγής 2013, του ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν, σε σενάριο του Bob Nelson (Μπομπ Νέλσον) θα προβληθεί στις 19:30 της Κυριακής 3 Μαΐου.

Πιστεύοντας πως έχει κερδίσει ένα εκατομμύριο δολάρια από το τυχερό κουπόνι ενός περιοδικού, ένας πεισματάρης γέρος ξεκινά μαζί με τον γιο του ένα οδικό ταξίδι από τη Μοντάνα στη Νεμπράσκα για να εισπράξει τα χρήματα.

Η ταινία πραγματεύεται με συγκλονιστικό τρόπο τις οικογενειακές σχέσεις, τη μοναξιά των γηρατειών, όπως και την ατέρμονη προσπάθεια του ανθρώπου να βρει μέχρι το τέλος ένα νόημα στην ύπαρξή του. Πανέμορφο road movie που επικεντρώνεται στη δύσκολη σχέση πατέρα – γιου και γονιών – παιδιών γενικότερα. Γυμνές αλήθειες και ρεαλισμός, καταπληκτικές ερμηνείες που σοκάρουν καμιά φορά θυμίζοντάς σκηνές από τη ζωή του καθενός μας. Παρά το γεγονός ότι παρουσιάζει μία δύσκολη πραγματικότητα, που δεν φανταζόμαστε ότι μπορεί να ισχύει στις ΗΠΑ, αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι τα πράγματα μπορεί να μην είναι τόσο ειδυλλιακά αλλού όσο τα περιγράφουν, αλλά ακόμα περισσότερο, ότι οι ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις και οι οικογενειακοί δεσμοί είναι αυτοί που μετράνε περισσότερο. Είναι τα στηρίγματα του καθενός από εμάς για να τα βγάζουμε πέρα με τις δυσκολίες της ζωής.

Πρωταγωνιστούν οι: Bruce Dern (Μπρους Ντερν, βραβείο α΄ ανδρικού ρόλου στις Κάνες), Will Forte (Γουίλ Φόρτε), June Squibb (Τζουν Σκουίμπ), Bob Odenkirk (Μπομπ Όντενκιρκ), Stacy Keach (Στέισι Κιτς). Η ταινία ήταν υποψήφια για έξι Όσκαρ (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, α΄ ανδρικού και β΄ γυναικείου ρόλου, φωτογραφίας) και πέντε Χρυσές Σφαίρες (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, α΄ ανδρικού και β΄ γυναικείου ρόλου).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet