“Έσπασε καρδιές”, αλλά πέτυχε τον στόχο της η Νίκη Αμαρουσίου
Αθλητισμός

“Έσπασε καρδιές”, αλλά πέτυχε τον στόχο της η Νίκη Αμαρουσίου

Με το… δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής η Νίκη Αμαρουσίου, νικώντας με ένα καλάθι διαφορά, 66-64, τον Έσπερο ΑΟΠΑ.

Για “ιστορική νίκη” που φανερώνει “τεράστια ψυχικά αποθέματα και περίσσιο πάθος”, κάνει λόγο η σχετική ανάρτηση στο facebook της ομάδας, και πώς να είναι διαφορετικά αφού η Νίκη Αμαρουσίου πανηγύρισε μία απ’ τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορίας της, την πρώτη στη Β΄ Εθνική.

Όπως παραδέχονται οι ίδιοι οι “κυανέρυθροι”, σε “ένα ματς ακατάλληλο για καρδιακούς, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, η ομάδα μας κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του ποιοτικού Έσπερου ΑΟΠΑ, στο κλειστό της Κοκκινιάς, πραγματοποιώντας ονειρεμένη πρεμιέρα στη Β’ Εθνική”.

“Έκτος παίκτης” της ομάδας αποδείχθηκαν οι πιστοί φίλοι της Νίκης Αμαρουσίου, που είχαν συγκλονιστική παρουσία, γεμίζοντας το κλειστό της Κοκκινιάς.

Η αναμέτρηση ήταν αρκετά «κλειστή», με τους δύο αντιπάλους να μην μπορούν σε κανένα σημείο να ξεφύγουν στο σκορ. Με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, ο Έσπερος βρέθηκε μπροστά με 4 πόντους (18-22), ωστόσο η δεύτερη περίοδος αποδείχθηκε κομβική για τη Νίκη, αφού βελτίωσε αισθητά την άμυνά της, κράτησε τους Πατρινούς μόλις στους 5 πόντους και πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 32-27 υπέρ της.

Μετά την ανάπαυλα, ο Έσπερος αντέδρασε προσπαθώντας να ανακτήσει τα «ηνία» του ματς, πήρε εκ νέου το προβάδισμα, ωστόσο οι παίκτες του Γιώργου Κωλέτση δεν έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους, η οποία σε γενικές γραμμές κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Οι «κυανέρυθροι» παρέμειναν ψύχραιμοι, ακόμη και όταν το σύνολο του κόουτς Κεσαπίδη «έτρεξε» ένα επιμέρους σκορ 15-4 και ξέφυγε με 6 πόντους (36-42) κάπου στα μέσα της τρίτης περιόδου. Το προσωρινό »μπλακ-άουτ» ξεπεράστηκε γρήγορα και «αναίμακτα» για την Νίκη, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στο τέταρτο δεκάλεπτο σχεδόν από την ίδια αφετηρία (44-45 στο 30′).

Τα τελευταία 10 λεπτά εξελίχθηκαν σε «θρίλερ», αφού το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια και η αναμέτρηση πήγε σε… ειδικές καταστάσεις. Εκεί «μίλησε» η καρδιά, αλλά και η ποιότητα των παικτών της Νίκης… Στην κρισιμότερη -όπως αποδείχθηκε- επίθεση της ομάδας του Αμαρουσίου και έπειτα από πολύ καλό passing game, ο Χάρης Ατζαμόγλου «διάβασε» σωστά τη φάση, βρήκε τον διάδρομο και με τεράστια ψυχραιμία άφησε τη μπάλα στο καλάθι του Έσπερου, με «bombita» πάνω από τα απλωμένα χέρια του ύψους 2,13 μ. Παναγιώτη Καραβανά, κάνοντας το 64-63, στο 39΄! Στην επόμενη φάση, οι παίκτες της Νίκης έβγαλαν υποδειγματική άμυνα (τη σημαντικότερη του αγώνα), μην αφήνοντας τον Έσπερο να εκτελέσει σωστά την επίθεσή του και κέρδισαν την καθοριστικότερη κατοχή στο παιχνίδι! Οι Πατρινοί έστειλαν τον Έκτορα Οικονομόπουλο στις βολές στα 9΄΄ πριν τη λήξη και εκείνος ευστόχησε και στις δύο, γράφοντας το 66-63. Στα 3΄΄ πριν από το τέλος, οι «κυανέρθροι» έκαναν φάουλ πάνω στον Γκόβα, ο οποίος έβαλε την πρώτη βολή και έχασε εσκεμμένα τη δεύτερη, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι, με το 66-64 να είναι το τελικό σκορ και τη Νίκη Αμαρουσίου να πανηγυρίζει το πρώτο της ροζ φύλλο αγώνα στη Β΄ Εθνική!!!

Επόμενος αντίπαλος για τη Νίκη, ο «γείτονας» Προμηθέας Χαλανδρίου, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, στις 17:00, στο κλειστό Χαλανδρίου «Ν. Πέρκιζας».

Δεκάλεπτα: 18-22, 32-27, 44-45, 66-64.

Διαιτητές: Κυριακόπουλος, Βαλούρδος

Νίκη Αμαρουσίου (Κωλέτσης): Τσέκενης Γ., Οικονομόπουλος 12 (1 τρίπ, 3 κλεψ.), Θωμόπουλος, Παβλίσεβιτς 3 (2 κλεψ.), Κοντογιάννης 18 (1 τρίπ., 4 ριμπ., 2 κλεψ.), Κυπριτζόγλου 16 (2), Ατζαμόγλου 5 (1 τρίπ., 5 ριμπ.), Σταθόπουλος 5 (7 ριμπ., 3 τάπες, 2 κλεψ.), Σαλτουρίδης, Τσέκενης Α. 2 (3 ασίστ), Μούγιος 5, Μαύρος.

Έσπερος ΑΟΠΑ (Κεσαπίδης): Τρυφωνόπουλος 4, Στυλίδης 6, Μαγιντόμπε 4, Ροκανάς, Καραβανάς 11, Φραντζής 7 (1), Μακρής 7 (1), Κελεσίδης 2, Γκόβας 7 (2), Ψαρόπουλος 14 (1), Αγγελόπουλος 2.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet