Νίκη: Μεγάλο διπλό στην Πάτρα
Αθλητισμός

Νίκη: Μεγάλο διπλό στην Πάτρα

Με τον πλέον συγκλονιστικό τρόπο, η ψυχωμένη Νίκη Αμαρουσίου πανηγύρισε μεγάλο διπλό στην Πάτρα, αφού επέστρεψε από την… κόλαση στον παράδεισο και “δραπέτευσε” από το κλειστό της Παναγίας Αλεξιώτισσας επικρατώντας του Εσπέρου ΑΟΠΑ με 56-57, σε μία αναμέτρηση με φινάλε… χιτσκοκικό, ακατάλληλο για καρδιακούς!

Ο Παντελής Κυπριτζόγλου ήταν εκείνος που στα 4,3” πριν από τη λήξη και έπειτα από πανέξυπνη ασίστ του Δημήτρη Αποστολόπουλου διαμόρφωσε το τελικό 56-57, στέλνοντας στα… ουράνια τους “κυανέρυθρους”! Φυσικά, χρειάστηκε και η αποτελεσματικότατη τελευταία άμυνα όπου τα πάντα λειτούργησαν τέλεια, ο πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού Γιώργος Δέλλιος ολοκλήρωσε την εξαιρετική αμυντική προσπάθεια της Νίκης με κλέψιμο, μετά την επαναφορά του Εσπέρου ΑΟΠΑ απ’ το κέντρο του γηπέδου και κάπως έτσι έλαβε τέλος ένα απ’ τα πιο δραματικά ματς της χρονιάς!

Από τα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου, η Νίκη Αμαρουσίου έλεγξε το ρυθμό, δίχως πάντως να καταφέρει να ξεφύγει με διαφορά ασφαλείας και πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου διατηρώντας προβάδισμα τριών πόντων (27-30).

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, ωστόσο, ήταν εντελώς διαφορετική. Η μεγάλη αστοχία της ομάδας του Αμαρουσίου, σε συνάρτηση με το… ρεσιτάλ τριών πόντων από τον Έσπερο ΑΟΠΑ στο τρίτο δεκάλεπτο και μέχρι τις αρχές του τέταρτου, έφερε σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση τους γηπεδούχους, οι οποίοι προηγήθηκαν με 44-35 στο 30′, ενώ έστειλαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, στο 32′ (47-37)!

Στο σημείο εκείνο η Νίκη Αμαρουσίου, που βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, έκανε την ύστατη προσπάθεια να επιστρέψει στο ματς εξαπολύοντας την αντεπίθεσή της… Τα τελευταία δύο λεπτά ήταν δραματικά, με τους παίκτες του Δημήτρη Γκόφα να είναι συγκλονιστικοί στην άμυνα. Οι Δέλλιος και Κυπριτζόγλου με 4/4 εύστοχες βολές μείωσαν σε 55-52, ο Αποστολόπουλος με ακόμη μία εύστοχη, 1’41” πριν από το τέλος, διατήρησε τη διαφορά στους 3 (56-53) και ακολούθησε το κομβικό καλάθι του αρχηγού Κοντογιάννη ο οποίος έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο και μόνος του στον αιφνιδιασμό έφερε τη διαφορά στον 1 πόντο (56-55), 31” πριν από τη λήξη! Η ασφυκτική και αποτελεσματική άμυνα των “κυανέρυθρων” ανάγκασε σε λάθος τους Πατρινούς που δεν κατάφεραν να περάσουν το κέντρο στα 8” και η κατοχή πέρασε σε “κυανέρυθρα” χέρια. Ο Δημήτρης Αποστολόπουλος ήταν εκείνος που οργάνωσε την τελευταία επίθεση της Νίκης, έκανε τη διείσδυση και έδωσε πολύ έξυπνη ασίστ… πάρε-βάλε στον Παντελή Κυπριτζόγλου ο οποίος ευστόχησε από κοντά και “έγραψε” το τελικό 56-57, στα 4.3” για το τέλος της συγκλονιστικής αναμέτρησης! Η άμυνα στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα λειτούργησε ξανά εξαιρετικά, με τον Γιώργο Δέλλιο να κάνει το κλέψιμο από την επαναφορά και ο αγώνας να ολοκληρώνεται με χρώμα… “κυανέρυθρο”!

Ωστόσο, καιρός για πανηγύρια δεν υπάρχει και έτσι ο Δημήτρης Γκόφας και οι παίκτες του ρίχνουν από σήμερα κιόλας το βάρος τους στο μεγάλο ντέρμπι της προσεχής Κυριακής (9/3, 17:00), στο κλειστό της Κοκκινιάς κόντρα στον ανεβασμένο Παπάγο!

Δεκάλεπτα: 10-13, 27-30, 44-35, 56-57

Διαιτητές: Μακρής, Βαλούρδος

Έσπερος ΑΟΠΑ (Βουρνάς): Σκόνδρας 7, Φραντζής 2, Πετρόπουλος 5, Αποστολόπουλος 5 (1), Μακρής 10 (2), Αδαμόπουλος 2, Κάλλης, Δίπλαρος 9 (1 τρίπ., 5 ασίστ), Λυμπέρης 15 (3), Αγγελόπουλος 1.

Νίκη Αμαρουσίου (Γκόφας): Αποστολόπουλος 6 (1 τρίπ., 6 ασίστ, 2 κλεψ.), Τσέκενης Γ., Κοκκινάκος, Παβλίσεβιτς 9 (1 τρίπ., 6 ριμπ.), Κοντογιάννης 7 (1 τρίπ., 2 κλεψ.), Κυπριτζόγλου 8 (7 ριμπ., 3 ασίστ, 2 κλεψ.), Τσιάτσιος, Γιατράκος, Σαλτουρίδης 4 (7 ριμπ.), Τσέκενης Α. 5 (2 ασίστ), Δέλλιος 18 (9 ριμπ., 3 τάπες, 3 κλεψ.), Θωμόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet