Στην… αφετηρία το «Run Maroussi 2024 – Σπύρος Λούης»
Αθλητισμός

Στην… αφετηρία το «Run Maroussi 2024 – Σπύρος Λούης»

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στους αγώνες δρόμου «Run Maroussi 2024 – Σπύρος Λούης», έστειλε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Αθλητισμού και Πολιτισμού Νικόλαου Πέππα, Ολυμπιονικών, κορυφαίων δρομέων, εκπροσώπων συλλόγων και σωματείων. Από το πάνελ των ομιλητών, μηνύματα στήριξης με τη συμμετοχή τους στους αγώνες δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους έστειλαν η πρέσβειρα του Run Maroussi «Σπύρος Λούης» Αναστασία Μαρινάκου, η πρωταθλήτρια, αθλήτρια του Γ.Σ. Αμαρουσίου Ειρήνη Τσουπάκη, ο πρωταθλητής, αθλητής του Γ.Σ. Αμαρουσίου Σέργιος Διακοστεφανής, η πρωταθλήτρια, αθλήτρια του Παναθηναϊκού Α.Ο. Ανθή –Καραϊνη Κυριακοπούλου. Το «παρών» επίσης έδωσαν ο Ολυμπιονίκης Άρσης Βαρών Γιώργος Τζελίλης, η Ολυμπιονίκης του άλματος εις τριπλούν Όλγα Βασδέκη, η πρωταθλήτρια ενόργανης γυμναστικής Μαρίνα Αθανασίου, η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, ο κάτοχος πολλαπλών παγκοσμίων ρεκόρ υπερμαραθωνίων αποστάσεων Γιάννης Κούρος. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Σμυρνής, ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος του δημάρχου επί θεμάτων Αθλητισμού Χρυσόστομος Σχινάς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου είπε χαρακτηριστικά: «Με μεγάλη χαρά αναμένουμε την ανταπόκριση των πολιτών κάθε ηλικίας και των αθλητών μας να γίνουν συμμέτοχοι σε μια γιορτή για το “Ευ Αγωνίζεσθαι” και το “Ευ Ζην”. Σε μια γιορτή του αθλητισμού που διατηρεί στη μνήμη μας την παρακαταθήκη που μας άφησε η νίκη του Σπύρου Λούη. Ευελπιστούμε ότι όλοι θα αγκαλιάσετε τη μεγάλη προσπάθεια για την ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού και της αξίας του αθλητισμού στη ζωή μας και στην καθημερινότητά μας. Η διοργάνωση αποτελεί την πρώτη δράση μας σε μια σειρά μεγάλων γεγονότων, καθώς ο πολιτισμός και ο αθλητισμός αποτελούν δομικά στοιχεία της πολιτικής μας».

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Νικόλαος Πέππας τόνισε ότι «αυτός ο αγώνας δρόμου δεν είναι απλώς έκφραση του μαζικού αθλητισμού ή του δρομικού κινήματος, αλλά είναι μία από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις όλης της Αττικής. Συμβάλλει με τον πιο ουσιαστικό τρόπο στην ανάδειξη του αθλητικού και του ολυμπιακού ιδεώδους, καθώς επίσης και των ανθρωπίνων αξιών. Αποτελεί αναγκαιότητα για την ανάπτυξη του αθλήματος, διότι αντικατοπτρίζει τον πυρήνα ενός δρομικού αθλήματος, προάγοντας σωστά τον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση μαζί με την υγεία».

Η πρέσβειρα του Run Maroussi «Σπύρος Λούης» Αναστασία Μαρινάκου σημείωσε ότι «Είναι μεγάλη τιμή να είμαι πρέσβειρα του αγώνα και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ρεκόρ και να ενισχύσουμε τους αθλητές. Καλή επιτυχία σε όλους» .

Οι αγώνες είναι συμπεριληπτικοί και μπορούν να συμμετέχουν δρομείς με αναπηρικά καροτσάκια και τους συνοδούς τους. Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν για τη συμμετοχή τους ο εκπρόσωπος των Δρομέων Ελπίδας Μιλτιάδης Μητσιάς και οι εκπρόσωποι του Τρέξε Μαζί μου Γεώργιος Παπαδάκης και Παύλος Λουκάκης.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες 5 χιλιομέτρων, 10 χιλιομέτρων με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το άγαλμα του Σπύρου Λούη στην είσοδο της πόλης του Αμαρουσίου – οδός Βασ. Σοφίας και παιδικό αγώνα 650 μέτρων με σημείο εκκίνησης στην οδό Γούναρη. Θα βραβευθούν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της γενικής στους Αγώνες των 5.000 μ. και 10.000 μ.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Κατηγορία Α – Αγώνας Δρόμου 10.000 μ.: Ώρα εκκίνησης: 09:00. Ο χρονικός περιορισμός του τερματισμού είναι στη μιάμιση ώρα (90΄). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες από 16 ετών και άνω (γεννημένοι 2008 και μεγαλύτεροι-ρες). Το κόστος συμμετοχής είναι 15ευρώ και θα αναγράφεται το όνομα του αγωνιζόμενου στον αριθμό συμμετοχής, ενώ αφορά τις εγγραφές–πληρωμές που θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά έως και την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024. Για τις εγγραφές – πληρωμές από το Σάββατο 2 Μαρτίου και την ημέρα του αγώνα Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, που θα γίνονται στη Γραμματεία – Δημαρχείο Αμαρουσίου, το κόστος συμμετοχής ορίζεται στο ποσό των 20 ευρώ, χωρίς να αναγράφεται το όνομα του αγωνιζόμενου στον αριθμό συμμετοχής και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα.
  • Κατηγορία Β – Αγώνας Δρόμου 5.000 μ.: Ώρα εκκίνησης: 10:30. Ο χρονικός περιορισμός του τερματισμού είναι στη μία ώρα (60΄). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες από 13 ετών και άνω (γεννημένοι 2011 και μεγαλύτεροι-τες). Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ και θα αναγράφεται το όνομα του αγωνιζόμενου στον αριθμό συμμετοχής ενώ αφορά τις εγγραφές–πληρωμές που θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά έως και την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024. Για τις εγγραφές – πληρωμές από το Σάββατο 2 Μαρτίου και την ημέρα του αγώνα Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, που θα γίνονται στη Γραμματεία – Δημαρχείο Αμαρουσίου, το κόστος συμμετοχής ορίζεται στο ποσό των 15 ευρώ, χωρίς να αναγράφεται το όνομα του αγωνιζόμενου στον αριθμό συμμετοχής και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα.
  • Κατηγορία Γ – Παιδικός Αγώνας 650 μ.: Ώρα εκκίνησης: 10:35. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αγόρια και κορίτσια γεννημένα 2012-2013-2014-2015. Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι δωρεάν και θα γίνονται στη Γραμματεία, Σάββατο 2 Μαρτίου 10:00 μέχρι 15:00 και την ημέρα του αγώνα Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 τουλάχιστον 1 1/2 ώρα πριν.

Δηλώσεις συμμετοχής εθελοντών και συμπλήρωση Αιτήσεων Συμμετοχής στους Αγώνες της Α΄και Β΄ Κατηγορίας και περαιτέρω πληροφορίες στο link: https://runmaroussi.gr/.

Η Γραμματεία του Αγώνα θα λειτουργεί στο δημαρχείο του Αμαρουσίου – Βασ. Σοφίας 9 και Δημ. Μόσχα, το Σάββατο 2 Μαρτίου από 10:00 μέχρι 15:00 και τη μέρα του αγώνα Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 από 07:00 μέχρι 09:00.

Οι αθλητές- τριες πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικά με ευθύνη των συλλόγων τους. Οι ανεξάρτητοι αθλητές θα πρέπει να εξετασθούν με δική τους ευθύνη. Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα σχετικά με θέματα υγείας και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Τη μέρα του αγώνα θα υπάρξει φύλαξη ρούχων στο Δημαρχείο του Αμαρουσίου.

Στους συμμετέχοντες στους αγώνες των 5.000 μ. και των 10.000 μ. η διοργάνωση θα παρέχει: ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τεχνικό μπλουζάκι της διοργάνωσης, μετάλλιο τερματισμού, σταθμούς ανεφοδιασμού στη διαδρομή με νερό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet