«Φίλοι του Δάσους Συγγρού»: Απολογισμός του πλούσιου έργου κατά το 2014
Ποιότητα Ζωής

«Φίλοι του Δάσους Συγγρού»: Απολογισμός του πλούσιου έργου κατά το 2014

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου «Φίλοι του Δάσους Συγγρού» την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015, στον Πύργο Συγγρού.

Η φετινή ετήσια συνάντηση των μελών του Συλλόγου, πέραν του απολογισμού των δράσεων του Συλλόγου και της καθιερωμένης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, περιελάμβανε και ξενάγηση:

  • Στον Πύργο Συγγρού.
  • Στο μοναδικό -εν Ελλάδι- Μουσείο Μελισσοκομίας.
  • Στη Γεωργική Βιβλιοθήκη.
  • Στην έκθεση φωτογραφίας, με θέμα το Δάσος Συγγρού, του κ. Ανδρέα Θεολογίτη, καλλιτέχνη και φίλου του Συλλόγου.

Η πρόεδρος Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου στην ομιλία της αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του 2014 αλλά ανέλυσε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου και τις ενότητες που μέσα από αυτές ο Σύλλογος εκπληρώνει τους περιβαλλοντικούς του στόχους, και οι οποίες είναι: Προστασία, Ενημέρωση, Εκπαίδευση και Ανάδειξη. Επικεντρώθηκε κυρίως στο μεγαλόπνοο όραμα τους που ήδη από το 2013 έχει ξεκινήσει, την ανασύσταση της Γεωργικής Βιβλιοθήκης ΕΓΕ-ΙΓΕ και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και οι οποίες είναι κυρίως οικονομικές.

Ο διευθυντής του ΙΓΕ Γεώργιος Μπαλωτής, στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του έργου που έχουν αναλάβει οι «Φίλοι του Δάσους Συγγρού» τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Μέχρι πρότινος η ενασχόληση του Συλλόγου ήταν κυρίως δενδροφυτεύσεις και καθαρισμοί, σημαντικό κομμάτι για το δάσος, αλλά η ανασύσταση της Γεωργικής Βιβλιοθήκης είναι κάτι σπουδαιότερο τόσο για το κληροδότημα όσο και για τον πολιτισμό μας. Ένα έργο που θα αποτελέσει πηγή γνώσης για ερευνητές και σπουδαστές γεωργικών και γεωπονικών επιστημών».

Στη συνέχεια ο διευθυντής του ΙΓΕ παρουσίασε την πρώτη έκδοση του βιβλιογραφικού καταλόγου της Γεωργικής Βιβλιοθήκης, που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του ΙΓΕ και των Φίλων του Δάσους Συγγρού, και αποτελεί μία καταγραφή του μέχρι στιγμής έργου που έχει πραγματοποιηθεί στη Γεωργική Βιβλιοθήκη.

Σημαντική στιγμή για τον Σύλλογο η απονομή στην πρόεδρο Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου του επίσημου DVD που είναι και το ακριβές αντίτυπο όλων των βιβλίων της Ελληνικής Γεωργικής Εταιρίας που έχουν ψηφιοποιηθεί ως σήμερα ορίζοντας την και επισήμως θεματοφύλακα του έργου αυτού.

Την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους από τον Δήμο Κηφισιάς, ο δήμαρχος Γεώργιος Θωμάκος, ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος Καθαριότητας Χρήστος Καλός, καθώς και από τον Δήμο Αμαρουσίου, ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου, Λευτέρης Μαγιάκης.

Ξεχωριστή παρουσία, ιδιαίτερης σημασίας, αποτέλεσε η  συμμετοχή της κ. Λίλας ντε Τσάβες, διεθνολόγου στο Μουσείο Μπενάκη, ιδρύτριας και προέδρου του Heritage and Museums, γενικής γραμματέως της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φίλων και Μουσείων, μίας από τις μεγάλες «κυρίες του ελληνικού πολιτισμού».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet