Παραχώρηση ακινήτων ΕΤΑΔ στον Δήμο Αμαρουσίου ζητεί ο Γ. Πατούλης
Ποιότητα Ζωής

Παραχώρηση ακινήτων ΕΤΑΔ στον Δήμο Αμαρουσίου ζητεί ο Γ. Πατούλης

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016, συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Γιώργο Τερζάκη, κατά την οποία επισημάνθηκε από τον δήμαρχο ότι τα ακίνητα (ΧΕΥ) που βρίσκονται στο Μαρούσι θα πρέπει να δοθούν προς διαχείριση και αξιοποίηση στον Δήμο.

Στη συνάντηση από πλευράς Δήμου Αμαρουσίου παρευρέθηκαν ο υπεύθυνος Θεμάτων Παιδείας Δημήτρης Καρλαύτης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο κ. Πατούλης εγχείρισε στον κ. Τερζάκη ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος διεκδικεί τη διαχείριση όλων των ΧΕΥ που βρίσκονται στα διοικητικά του όρια, με στόχο τη δημιουργία χώρων αναψυχής και πρασίνου, προς όφελος των κατοίκων της πόλης, αλλά και την ενίσχυση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου το οποίο έχει επιβαρυνθεί σημαντικά τα προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον, επεσήμανε την ανάγκη όλα τα ακίνητα της ΕΤΑΔ να αξιοποιηθούν μόνο μετά από διαβούλευση με τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες, προκειμένου να αξιοποιηθούν επωφελώς για τους πολίτες.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου αναφέρθηκε επίσης στην ανέγερση του 8ου Γυμνασίου – 9ου Λυκείου στην Αγία Φιλοθέη (Ο.Τ. 31) ζητώντας από τη διοίκηση της ΕΤΑΔ να προχωρήσει στην άμεση επίλυση όλων των διαδικαστικών θεμάτων από πλευράς της ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής, ώστε, όπως τόνισε, να επιλυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής και να ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα του Δήμου.

Τέλος, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στο Κέντρο Κεραμικής που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κηφισίας υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για έναν χώρο μεγάλης πολιτιστικής κληρονομιάς ζητώντας για μία ακόμα φορά, αυτός να παραχωρηθεί στον Δήμο Αμαρουσίου, ώστε να διασφαλιστεί η διατήρηση της τέχνης της Κεραμικής, που είναι στενά συνδεδεμένη με την ιστορία του Αμαρουσίου.

Από πλευράς διοίκησης της ΕΤΑΔ υπήρξε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, η δέσμευση ότι θα συνδράμει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για επίλυση των παραπάνω θεμάτων, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΤΑΔ.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet