Ξεκινά έως την άνοιξη του 2023 η μεγάλη επένδυση γραφείων στο ακίνητο της Kodak στο Μαρούσι
Φωτογραφία: ektasis-isologismoi.eu
Επιχειρήσεις – Αγορά

Ξεκινά έως την άνοιξη του 2023 η μεγάλη επένδυση γραφείων στο ακίνητο της Kodak στο Μαρούσι

Ξεκινά έως την άνοιξη του 2023 η μεγάλη επένδυση γραφείων στο ακίνητο της Kodak στο Μαρούσι, ενώ στα σκαριά και με τα ίδια «πράσινα» χαρακτηριστικά βρίσκεται και η στρατηγική επένδυση για το city resort στην οδό Πειραιώς.

Μιλώντας στο 7ο Φόρουμ των Δελφών, ο διευθύνων σύμβουλος της Noval Property Παναγιώτης Καπετανάκος αναφέρθηκε και στις δύο μεγάλες επενδύσεις που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η εταιρεία, αλλά και στην κοινή παρουσία «πράσινων» βιοκλιματικών χαρακτηριστικών που καθιστούν τις νέες αναπτύξεις βιώσιμες αλλά και πιο φιλικές για τους χρήστες τους και το περιβάλλον.

Όσον αφορά τη μεγάλη κτηριακή επένδυση στο πρώην ακίνητο της Kodak στο Μαρούσι, που θα «τρέξει» μαζί με την Brook Lane, ο κ. Καπετανάκος δήλωσε ότι «στο πρώην ακίνητο Κodaκ προωθούμε την ανάπτυξη ενός πράσινου συγκροτήματος γραφείων, πλήρως φιλικό για το περιβάλλον και τον εργαζόμενο, που θα περιλαμβάνει ένα campus. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του επόμενου δωδεκαμήνου και είναι ένα έργο πολύ σημαντικό για εμάς και την Βrook Lane με την οποία προχωράμε αυτή την περίοδο τις μελέτες».

Στο οικόπεδο, εμβαδού 16 στρεμμάτων, περίπου, επί των οδών Χειμάρρας 10-12 και Λεωφόρου Αμαρουσίου – Χαλανδρίου στο Μαρούσι (πρώην ακίνητο Kodak), πρόκειται να αναπτυχθεί σύγχρονο συγκρότημα πράσινων κτηρίων γραφείων συνολικής δομημένης επιφάνειας περίπου 49.000τ.μ., το οποίο θα υιοθετεί τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και του βιοκλιματικού σχεδιασμού, ενώ αναμένεται να λάβει πιστοποίηση κατά LEED.

Για το εν λόγω έργο αναμένονται την περίοδο 2022-2025 κεφαλαιουχικές δαπάνες από την «THE GRID Α.Ε.» ύψους περίπου 48,7 εκατ. ευρώ (77,3 εκατ. ευρώ περιλαμβανομένου και του τιμήματος αγοράς της γης, το οποίο αναμένεται να καταβληθεί μέχρι το τέλος του 2021), το 50% του οποίου, ήτοι 24,4 εκατ. ευρώ (38,7 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένης της αναλογίας επί του τιμήματος αγοράς της γης), αντιστοιχεί στη Noval Property.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί μέσω της εταιρείας «THE GRID Α.Ε.» (μετοχική σύνθεση: 50% Noval Property, 50% Mavani Holdings Limited του ομίλου Brook Lane Capital).

Tο κτήριο αναμένεται να ολοκληρωθεί και παραδοθεί εντός του 2025.

Πηγή: bizness.gr/Παύλος Ρίζος

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet