Απολογισμός δράσης για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας
Κοινωνία

Απολογισμός δράσης για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας

Ο απολογισμός των πεπραγμένων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας για την περίοδο 1/1/2014 έως 31/8/2015 ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου την Τρίτη 20 Ιανουαρίου, αποτελώντας και την αφορμή για το μετέπειτα «ξεσπάθωμα» από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Για Ένα Νέο Μαρούσι Δορύλαο Κλαπάκη (Καταλύθηκε κάθε έννοια πολιτικού πολιτισμού στο Δ.Σ. Αμαρουσίου – VIDEO), που ουσιαστικά ακύρωσε κάθε προσπάθεια για διάλογο.

Τον απολογισμό του Ταμείου έκανε η ταμιακή διαχειρίστριά του, Ελένη Γιαννακοπούλου, η οποία ενημέρωσε ότι, κατά τη διάρκεια της εξεταζόμενης περιόδου, βοηθήθηκαν 107 οικογένειες (έναντι 20 το 2013), οι οποίες και έλαβαν ποσά της τάξεως των 200, 300 και 500 ευρώ, με εξαίρεση μία περίπτωση που, για λόγους υγείας, χορηγήθηκε το ποσό των 1.000 ευρώ.

Τα χρήματα που διατέθηκαν από το Ταμείο το προαναφερόμενο οκτάμηνο ανέρχονται στο ύψος των 58.000 ευρώ, τα οποία προήλθαν αποκλειστικώς από χορηγίες επιχειρήσεων, αφού «το Ταμείο δεν έχει καμία σχέση με τον προϋπολογισμό του Δήμου», όπως ανέφερε η ταμιακή διαχειρίστρια. Όσο για το ποσό που βρίσκεται σήμερα στον «κουμπαρά» του ανέρχεται στο ύψος των 19.000 ευρώ.

Όπως εξήγησε η κ. Ελ. Γιαννακοπούλου, η επιτροπή που εξετάζει τα σχετικά αιτήματα τηρεί με αυστηρότητα τα κριτήρια αξιολόγησης που έχει καθορίσει η Κοινωνική Υπηρεσία, αναγκαζόμενη να απορρίπτει αρκετές αιτήσεις, προκειμένου να ενισχύονται οι πραγματικά ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του τοπικού πληθυσμού.

Οι παρατηρήσεις των δημοτικών συμβούλων

Επί της έκθεσης των πεπραγμένων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας οι δημοτικοί σύμβουλοι επεσήμαναν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Αυτές οι προσπάθειες έρχονται να συντηρήσουν τη φτωχοποίηση του κόσμου και να φέρουν «ψηφαλάκια» στη διοίκηση. Το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν νέες γενιές εγκληματιών, που αύριο θα μπουν και στα σπίτια των εχόντων και κατεχόντων (Δορύλαος Κλαπάκης – Για Ένα Νέο Μαρούσι).
  • Τα ποσοστά της φτώχειας κινούνται αυξητικά, ως αποτέλεσμα των εφαρμοζόμενων πολιτικών, οι οποίες και θα πρέπει να καταδικαστούν κατηγορηματικά στις προσεχείς εκλογές. Πολλές από τις επιχειρήσεις που χορηγούν παρόμοιες προσπάθειες, είναι οι ίδιες που οδηγούν ανθρώπους στην εξαθλίωση, μέσω των απολύσεων (Θανάσης Φωτόπουλος – Λαϊκή Συσπείρωση).
  • Είναι άξιοι συγχαρητηρίων τόσο όσοι είχαν την πολιτική βούληση γι α τη δημιουργία μίας τέτοιας δράσης, όσο και οι υπάλληλοι που σπεύδουν να την υλοποιήσουν (Θανάσης Βλαχοπιώτης – Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη).
  • Η προσπάθεια είναι αξιόλογη, αλλά ταυτόχρονα, από τα στοιχεία που προέκυψαν, φαίνεται ότι τα νοικοκυριά που έχουν ανάγκη αυξάνονται διαρκώς. Θα πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να ικανοποιηθούν όσα περισσότερα αιτήματα γίνεται (Κατερίνα Ψάλτη – Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι).
  • Είναι αστείο ο Γ. Πατούλης που χειροκροτεί τον Σαμαρά και επικροτεί την ακολουθούμενη πολιτική, να συστήνει τέτοιου είδους θεσμούς. Οι σύμβουλοι δεν μπορούν να δουν την υποκριτική στάση του δημάρχου (Δάμων Κλαπάκης – Για Ένα Νέο Μαρούσι).
  • Το Ταμείο λειτουργεί αποδοτικά και επαγγελματικά, χάρη στις χορηγίες των επιχειρήσεων και την προσφορά των εργαζομένων. Τους αξίζουν συγχαρητήρια (Ρένα Χαλιώτη, Στέφανος Τσιπουράκης – Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet