Βανδαλισμοί στον Δημοτικό Λαχανόκηπο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Βανδαλισμοί στον Δημοτικό Λαχανόκηπο Αμαρουσίου

Καμία ανοχή δεν πρόκειται να δείξει η δημοτική αρχή Αμαρουσίου σχετικά με βανδαλισμούς στον Δημοτικό Λαχανόκηπο, ο οποίος λειτουργεί στο Κτήμα Καρέλλα, με σκοπό τη στήριξη κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Δήμου:

Με βανδαλισμούς και εκτεταμένες καταστροφές στις υποδομές άγνωστοι προσπαθούν να αποτρέψουν τη λειτουργία του Δημοτικού Λαχανόκηπου στο Κτήμα Καρέλλα, που έχει παραχωρηθεί σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για την κάλυψη μέρους των καθημερινών τους αναγκών για σίτιση.     

Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος λειτουργεί σε έκταση πέντε στεμμάτων στο Κτήμα Καρέλλα, μετά την υπ΄ αριθμό απόφαση 302/2014 του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, με την οποία παραχωρείται δωρεάν η ανωτέρω έκταση για τη δημιουργία Δημοτικού Λαχανόκηπου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- Κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας στον Δήμο Αμαρουσίου».           

Χωρίς καμία κοινωνική ευαισθησία, λειτουργώντας ανεύθυνα υπό τη σκιά της ανωνυμίας, τα άτομα αυτά, το βράδυ της Τετάρτης 27 Μαΐου κατέστρεψαν τα περιφραγμένα αγροτεμάχια των δικαιούχων που έχουν επιλεγεί από την Κοινωνική Υπηρεσία με κοινωνικά κριτήρια. Δεν έχουν διστάσει μάλιστα να καταστρέψουν το αρδευτικό σύστημα, να προκαλέσουν ακόμη και φθορές στα μηχανήματα που πραγματοποίησαν την ανάπλαση τους εδάφους και να καταστρέψουν ολοσχερώς την εξωτερική περίφραξη.      

Σε αυτούς τους αγνώστους που με τις πράξεις τους στέκονται απέναντι στους κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας ο Δήμος Αμαρουσίου απαντά:

Καμία ανοχή στην ανομία και στην παρεμπόδιση του έργου της δημοτικής αρχής στη λειτουργία του Δημοτικού Λαχανόκηπου.

Άμεσα θα κινηθούν όλες οι νόμιμες ενέργειες από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου για να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι που βανδαλίζουν σε δημόσια περιουσία. Προς τούτο έχουν ήδη ενημερωθεί οι τοπικές αστυνομικές αρχές και άμεσα λαμβάνονται δραστικά μέτρα περιφρούρησης του χώρου.

Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι αποφασισμένος να διασφαλίσει τη λειτουργία του Δημοτικού Λαχανόκηπου και  να διαφυλάξει με κάθε νόμιμο μέσο τη δημοτική περιουσία και το έργο της διοίκησης για τη στήριξη των ευπαθών συμπολιτών μας.     

Στο Μαρούσι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet