Γ. Πατούλης: «Αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων»
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: «Αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων»

Το πρόγραμμα του συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ ανέπτυξε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, επικεφαλής του συνδυασμού Γιώργος Πατούλης, σε συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής Αγίας Φιλοθέης. Εστιάζοντας κυρίως στον σχεδιασμό για τη γειτονιά της Αγίας Φιλοθέης ο δήμαρχος ανέπτυξε, σύμφωνα με την ακόλουθη ανακοίνωση, ένα πρόγραμμα που αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο έργων και παρεμβάσεων, ώστε το Μαρούσι να γίνει μία Ανθρώπινη Πόλη με σύγχρονες υποδομές σε κάθε γειτονιά που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής.

Στην ομιλία του ο κ. Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στις έξι μεγάλες προτεραιότητες που δίνει βάρος το πρόγραμμα της επόμενης πενταετίας, που αφορούν στην οικονομική εξυγίανση και την περαιτέρω ενίσχυση της διαφάνειας, στη νέα πολεοδομική στρατηγική που στόχο έχει την ενίσχυση του οικιστικού χαρακτήρα της πόλης σε βάρος των εμπορικών χρήσεων, στην αναγέννηση των γειτονιών με την υλοποίηση τουλάχιστον ενός μεγάλου έργου σε κάθε γειτονιά. Επίσης στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών, στην αποτελεσματική διεκδίκηση πόρων και στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η πόλη.

«Δημιουργήσαμε ισχυρές βάσεις στον Δήμο μας, γιατί χωρίς υγιή οικονομικά δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στην πόλη μας. Μέσα από την εξυγίανση και τον οικονομικό εξορθολογισμό πετύχαμε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ο προϋπολογισμός του Δήμου να είναι πλεονασματικός κατά 11, 5 εκατ ευρώ. Αποτέλεσμα της ισχυρής και αποτελεσματικής διεκδίκησής μας είναι να υλοποιούμε έργα σε όλο το Μαρούσι που δεν θα κοστίζουν ούτε ένα ευρώ στους πολίτες. Με 50.000.000 ευρώ που εξασφαλίσαμε από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους χρηματοδοτούμε έργα σε κάθε γειτονιά, ενώ διεκδικούμε ακόμη 35.000.000 ευρώ για την υλοποίηση έργων αναγκαίων για την πόλη» υπογράμμισε ο κ. Γ. Πατούλης.

Θέτοντας τις προτεραιότητες της επόμενης πενταετίας για τη γειτονιά της Αγίας Φιλοθέης σε έργα και παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της μεταξύ άλλων ανέφερε:

  • Η ολοκλήρωση της ένταξης της περιοχής Δηλαβέρη στο Σχέδιο Πόλης με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος θα επιλύσει μία σημαντική πολεοδομική εκκρεμότητα της περιοχής. Με την τακτοποίησή της είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε διανοίξεις οδών που θα αποφορτίσουν την κυκλοφορία, στην κατασκευή νέων πεζοδρομίων, ώστε να καταστεί ασφαλής η κυκλοφορία των κατοίκων, στη δημιουργία νέων πλατειών και παιδικών χαρών και στην αναβάθμιση του δικτύου φωτισμού. Παράλληλα θα προκύψουν έσοδα για τον Δήμο από τις εισφορές σε χρήμα, ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ που θα δοθούν για απαλλοτριώσεις χώρων και τη μετατροπή τους σε πάρκα και αθλητικές υποδομές.
  • Προχωρούμε στην κατασκευή του πρότυπου βιοκλιματικού σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει το 8ο Γυμνάσιο και το 9ο Λύκειο, καθώς και νέου κλειστού γυμναστηρίου που θα λειτουργεί ανεξάρτητα από το σχολείο και θα καλύπτει τις ανάγκες των αθλητικών σωματείων. Το έργο έχει εγκριθεί και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. Μετά από σκληρή προσπάθεια και ισχυρή διεκδίκηση πετύχαμε την παραχώρηση από την ΚΕΔ του οικοπέδου, όπου θα κατασκευασθεί το νέο σχολείο, το οποίο θα είναι δυναμικότητας 360 μαθητών.
  • Προωθούμε την τροποποίηση του Νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού μέσα από δημόσια διαβούλευση που ολοκληρώνεται μέσα στο 2015, που θα επιτρέψει την ενίσχυση των χρήσεων γενικής κατοικίας.
  • Προγραμματίζουμε για τις άνετες και ασφαλείς μετακινήσεις των κατοίκων την τοποθέτηση πεζογέφυρας στο ύψος του «ΥΓΕΙΑ» επί της Λ. Κηφισίας.
  • Ενισχύουμε τον φωτισμό και αντικαθιστούμε τα φωτιστικά σώματα με λαμπτήρες τύπου LED, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και υψηλής φωτιστικής ισχύος, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ».
  • Ενισχύουμε και αναβαθμίζουμε την υπηρεσία Καθαριότητας, με σταδιακή αναβάθμιση του στόλου των οχημάτων και ανανέωση του υπόλοιπου εξοπλισμού. Επίσης εφαρμόζουμε δωρεάν πρόγραμμα αποκομιδής ογκωδών απορριμμάτων από την υπηρεσία Καθαριότητας.

Όσον αφορά στο έργο που έχει επιτευχθεί τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Γ. Πατούλης επεσήμανε τις προσπάθειες της διοίκησης με την υποστήριξη και της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού που είχαν ως αποτέλεσμα την παραχώρηση άδειας ώστε να μπορεί να λειτουργεί ο Ιερός Ναός στο Μετόχι της Αγίας Φιλοθέης, ενώ αναφερόμενος στις δικαστικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη ευχήθηκε να οδηγήσουν στο αναμενόμενο αποτέλεσμα με τον χαρακτηρισμό της έκτασης σε δημοτική, δημόσια ή εκκλησιαστική περιουσία που θα επιτρέψει την ανάδειξη του χώρου σε εκκλησιαστικό ιστορικό μνημείο. Επίσης αναφέρθηκε στη διασφάλιση της λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού της γειτονιάς, στη δημιουργία του ΚΑΠΗ, στην υλοποίηση έργων οδοποιίας και κατασκευής νέων πεζοδρομίων, καθώς και στη εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης στον πρώτο άξονα που καλύπτει την περιοχή κατοικίας.

Κλείνοντας την ομιλία του ο δήμαρχος Αμαρουσίου επικεφαλής του συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» καταχειροκροτούμενους από τους παρευρισκόμενους τόνισε:

«Στις εκλογές της 18ης Μαΐου ψηφίζουμε για την πόλη μας, ψηφίζουμε για το Μαρούσι. Ψηφίζουμε ανθρώπους που έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι διαθέτουν πρόγραμμα, έχουν εμπειρία και μπορούν να οδηγήσουν την πόλη μπροστά. Με την ψήφο και την ανανέωση τη εμπιστοσύνης σας θα κάνουμε το Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη, πρότυπη πόλη στην Ελλάδα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet