Εγκαινιάστηκε ο πολυχώρος «Άρτεμις» – Πολιτιστικό κόσμημα για το Μαρούσι το χαρακτήρισε ο δήμαρχος
Κοινωνία

Εγκαινιάστηκε ο πολυχώρος «Άρτεμις» – Πολιτιστικό κόσμημα για το Μαρούσι το χαρακτήρισε ο δήμαρχος

Τον νέο εμβληματικό Πολυχώρο Πολιτισμού «Άρτεμις», στο προσφάτως πλήρως ανακαινισμένο νεοκλασικό κτήριο επί των οδών Βασ. Όλγας & Σουρή, στο κέντρο του Αμαρουσίου, εγκαινίασε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, στην οποία έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι της κυβέρνησης της τοπικής αυτοδιοίκησης, συλλόγων και φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου, κατά τον χαιρετισμό του και καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους, μίλησε «για μια σημαντική ημέρα που γράφεται στην πολιτιστική ιστορία της πόλης». «Ένα ακόμη κτήριο κόσμημα», τόνισε ο δήμαρχος, «που ανακαινίστηκε με πολύ κόπο, προσοχή αλλά και μεράκι, αποδίδεται στη Μαρουσιώτικη κοινωνία και γενικότερα στην πολιτιστική ζωή των Βορείων Προαστίων, προκειμένου να στεγάζει αφενός τις δραστηριότητες και προγράμματα του ιδίου του Δήμου, αλλά και να φιλοξενήσει εκθέσεις καλλιτεχνών και γενικότερα εκδηλώσεις πολιτιστικού προσανατολισμού».

«Σκοπεύουμε την προαγωγή της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, την καλλιέργεια της αισθητικής και ευρύτερης παιδείας, την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας, την αναψυχή», πρόσθεσε ο δήμαρχος, ενώ αναφέρθηκε στο μεσοπολεμικής αρχιτεκτονικής κτήριο, που φέρει χαρακτηριστικά του αθηναϊκού νεοκλασικισμού και κατασκευάστηκε ως οικοδόμημα κατοικίας το διάστημα 1940-1945, τονίζοντας πως αυτό αποτελεί ένα από τα 40 διατηρητέα κτήρια στο Μαρούσι, που διασώζουν την αρχιτεκτονική μνήμη στη σύγχρονη πόλη.

Ο κ. Αμπατζόγλου ευχαρίστησε θερμά τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βαγγέλη Κάββαλο, το Γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου, τον πρόεδρο της ΚΕΔΑ Νίκο Πέππα και την αντιπρόεδρο Κατερίνα Βουρλάκη, τις συμβούλους του Αθηνά Ρέππου και Άννα Βαγιωνά και ακόμη όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση και παρουσίαση του έργου.

Επίσης, προσκαλώντας τον επίσης παρόντα περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη για έναν χαιρετισμό, μίλησε για τη δική του σημαντική συμβολή, με την ιδιότητα του προκατόχου του στη διοίκηση του Δήμου, στην απόκτηση του κτηρίου και έναρξη του έργου ανακαίνισής του.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, με τη σειρά του, συνεχάρη τον δήμαρχο για την ολοκλήρωση του έργου και τους σκοπούς που αυτό θα εξυπηρετεί,  αναφερόμενος στο δικό του «όραμα» για την ανάπλαση των διατηρητέων κτηρίων του Αμαρουσίου, το οποίο όπως είπε συνεχίζεται, καθώς τα σπουδαία κτήρια  έδωσαν πνοή στην πόλη, προσθέτοντας ότι «μέσα από την τέχνη και τον αθλητισμό αναδεικνύεται μία πόλη».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, υπεύθυνος για τη διοργάνωση και ανοίγοντας την εκδήλωση, αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή του δημάρχου στην ολοκλήρωση του έργου της οδού Σουρή, αλλά και στην απόφασή του να στεγαστούν τα πολιτιστικά προγράμματα του Δήμου, καθώς και στη βασική στόχευση να αναδειχθεί ως ένα νέο πολυχώρο γενικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Ακόμη αναφέρθηκε στη συνεισφορά των καθηγητών των πολιτιστικών τμημάτων στην ανάδειξη του πολιτιστικού προϊόντος του Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet