Ειδική συνεδρίαση για το έργο στην πλατεία Ευτέρπης
Επιχειρήσεις – Αγορά

Ειδική συνεδρίαση για το έργο στην πλατεία Ευτέρπης

Η αναβολή της ώρας του Δημότη στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, στη συνεδρίαση της Τρίτης 6 Ιουνίου 2016, λόγω της απουσίας του δημάρχου στο εξωτερικό, έμελλε να δημιουργήσει ιδιαίτερη ένταση στο Σώμα. Ο λόγος ότι εκπρόσωποι κάποιων καταστημάτων του κέντρου, οι οποίοι αντιτίθενται στην κατασκευή του υπόγειου χώρου στην πλατεία Ευτέρπης, επέμεναν να τοποθετηθούν στο Σώμα.

Το αίτημά τους υποστηρίχθηκε από το σύνολο των παρόντων συμβούλων της μειοψηφίας, ενώ στο κενό έπεσαν οι επανειλημμένες προσπάθειες του προέδρου του Σώματος, Νώντα Γαρδέλη, να πείσει τους παρευρισκόμενους ότι το θέμα θα συζητηθεί στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση. Το ίδιο συνέβη και με την παρέμβαση του κ. Νίκου Πέππα, από πλευράς πλειοψηφίας, ο οποίος ενημέρωσε ότι την προσεχή Πέμπτη υπάρχει συνάντηση στο δημαρχείο, παρουσία του δημάρχου, των Τεχνικών Υπηρεσιών και εκπροσώπων των επαγγελματιών για το θέμα.

Τελικώς, κι αφού μεσολάβησε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης, με διαπαραταξιακές διαβουλεύσεις, αποφασίστηκε να τοποθετηθεί ένας από τους δημότες που είχε υποβάλει το αίτημα για την παρέμβαση στην ώρα του Δημότη, με τη δέσμευση ότι η συνάντηση της Πέμπτης θα είναι ανοιχτή (με τη συμμετοχή συμβούλων και των παρατάξεων της μειοψηφίας) και ότι θα ακολουθήσει ειδική συνεδρίαση για το ζήτημα, εντός της επόμενης εβδομάδας. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η πρόταση έγινε αποδεκτή και από τη μείζονα μειοψηφία, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης και αντιπρόεδρος του Σώματος, Δημήτρης Κουτσουβέλης, θεώρησε ότι παραβιάζεται ο κανονισμός (σ.σ.: ζήτησε να μιλήσουν όλοι οι δημότες, εφόσον δίνεται ο λόγος σε έναν) και τελικώς αποχώρησε, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη διαδικασία».

Στην τοποθέτηση που έγινε διατυπώθηκε ως αίτημα των παρόντων καταστηματαρχών και όσων υπέγραφαν το σχετικό αίτημα, να σταματήσει το έργο στην πλατεία Ευτέρπης και να αποδοθεί η πλατεία στους κατοίκους.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet