Καταγγελία ΔΑΣ κατά γραμματέα Σωματείου Εργαζομένων
Κοινωνία

Καταγγελία ΔΑΣ κατά γραμματέα Σωματείου Εργαζομένων

Καταγγέλλει τις θέσεις του γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, σχετικά με τις απόψεις του για τον νόμο που αφορά στις μετατροπές των συμβάσεων εργασίας, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ). Στη σχετική ανακοίνωσή της κάνει λόγο για τακτικές που “βάζουν νερό στο μύλο της κυβέρνησης”, καλώντας τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΔΑΣ:

Σε γραφειοκρατικό ελεγκτικό μηχανισμό στην υπηρεσία της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης τείνει να καταντήσει ο γραμματέας του Σωματείου με τη συνέντευξη του σε τοπική εφημερίδα. Αφού τα ίδια με τον γραμματέα δηλώνει και η κυβέρνηση, αλλά και τα παπαγαλάκια της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα ο γραμματέας, πάντα με την αγαστή συνεργασία του πρόεδρου του Σωματείου, με έγγραφο τους (αρ. πρωτ. 42759/4-7-2014) επικαλούνται σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, βάση του άρθρου 42 του νόμου 4250/2014, που αφορά τις μετατροπές των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου και έργου σε αορίστου και ζητάνε από το γραφείο προσωπικού να την εφαρμόσει.

Κατά τα άλλα είναι αντίθετοι με την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου.

Είμαστε σίγουροι ότι το επόμενο είναι να σχεδιάσουν μαζί με τη διοίκηση του Δήμου το πώς θα σταλούν οι φάκελοι στο υπουργείο και στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης.

Αντί να οργανώσουν τον αγώνα, αντί να πρωτοστατήσουν στη μη υλοποίηση του συγκεκριμένου νόμου, στέλνουν σχετικό έγγραφο και επικαλούνται σχετική εγκύκλιο, ζητώντας από το γραφείο προσωπικού να την εφαρμόσει δίνοντας τους και σχετικές κατευθύνσεις.

Δηλαδή για τον γραμματέα του Σωματείου για το σημερινό Δημόσιο φταίνε τα εκάστοτε γραφεία προσωπικού και όχι οι κυβερνήσεις, οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες όπου όλα αυτά τα χρόνια υπηρετούσαν και υπηρετούν τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις και γενικά από το ξεπούλημα των υπηρεσιών του Δημοσίου.

Ξεχνάει ο γραμματέας το δουλεμπόριο την προηγούμενη δεκαετία μέσω των Δημοτικών Επιχειρήσεων και σήμερα μέσω των ΜΚΟ, μέσω των πεντάμηνων του ΟΑΕΔ, μέσω των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (όπου όλος τυχαίως συμφωνεί και το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις) με σκοπό τη περαιτέρω μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης.

Εμείς «συγχαίρουμε» τις συνδικαλιστικές παρατάξεις από τις οποίες εκπροσωπούνται ο πρόεδρος και ο γραμματέας, δηλαδή τις παρατάξεις της Δημοσιοϋπαλληλικής Ανατροπής (ορφανά του ΠΑΣΟΚ) και του ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα.

Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι οι συγκεκριμένες απόψεις δεν αποτελούν απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου, αφού ουδέποτε κουβεντιάστηκαν και ουδέποτε πάρθηκαν σχετικές αποφάσεις, αλλά αποτελούν προσωπικές απόψεις του προέδρου και του γραμματέα του σωματείου (άλλωστε το Διοικητικό Συμβούλιο έχει να συγκληθεί εδώ και δυόμιση μήνες).

Αν έχουν συγκεκριμένα στοιχεία αλλοίωσης φακέλων οφείλουν να τα καταγγείλουν, ειδεμή είναι κοινοί συκοφάντες και το μόνο που καταφέρνουν είναι να βάζουν νερό στο μύλο της κυβέρνησης.

Οι συνάδελφοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση των εργοδοτικών κυβερνητικών συνδικαλιστών, που άλλα υποστηρίζουν στο Σύνταγμα και άλλα εφαρμόζουν στο Μαρούσι. Οι συγκεκριμένοι ανήκουν σε εκείνες τις παρατάξεις (όσο ανεξάρτητοι και αν το παίζουν) που δεν θέλουν και δεν μπορούν να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση των εργαζομένων, που στο παρελθόν συμμετείχαν στους κοινωνικούς διαλόγους, ήταν από εκείνους που υποστήριζαν ότι με το ενιαίο μισθολόγιο θα αρθούν οι «αδικίες», είναι αυτοί που ακόμα και σήμερα διαχωρίζουν τους εργαζόμενους ανάλογα με τη σύμβαση τους.

Καλούμε τους συνάδελφους, ανεξάρτητα με το τι σύμβαση έχουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Δεν πρέπει να φύγει κανένα στοιχείο, κανένας φάκελος, κανένας να μη μπει στη διαδικασία να διευκολύνει το «θεάρεστο» έργο των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης και του υπουργού.

Απαιτούμε από τη διοίκηση του Δήμου να αναλάβει τη πολιτική ευθύνη και να δώσει εντολή στις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και του Νομικού Προσώπου, ώστε να σταματήσει κάθε διαδικασία που εξυπηρετεί τον συγκεκριμένο νόμο.

Απαιτούμε από τη διοίκηση του Δήμου να πάρει τη πολιτική απόφαση και να προχωρήσει στη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία

Παράταξη του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet