Μαθητές και μαθήτριες του 18ου Δημοτικού Αμαρουσίου καθάρισαν το δάσος Συγγρού
Κοινωνία

Μαθητές και μαθήτριες του 18ου Δημοτικού Αμαρουσίου καθάρισαν το δάσος Συγγρού

Περιβαλλοντική δράση καθαρισμού και ανακύκλωσης και αγώνα δρόμου στο δάσος Συγγρού πραγματοποίησαν οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, με τη συνεργασία του Γραφείου Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024.

Με τη συμμετοχή της εντεταλμένης συμβούλου Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς Φανής Λέκκα, τα παιδιά, συνοδευόμενα από τη διευθύντρια του σχολείου Φαίη Παπαδάκη και τους δασκάλους τους, καθάρισαν μέρος του δάσους από διάφορα απορρίμματα, τα οποία στη συνέχεια τα παιδιά θα ανακυκλώσουν.

Η κ. Λέκκα συνεχάρη τα παιδιά για την πρωτοβουλία τους, μεταφέροντας τη στήριξη και την αρωγή του δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου σε δράσεις που προάγουν την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα εθελοντισμού που αφορούν στο περιβάλλον.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το σχολείο ήδη συμμετέχει σε δράσεις που αφορούν προγράμματα ανακύκλωσης, όπως το «No Waste 21», που αφορά στο κυκλικό μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης «παράγω, καταναλώνω, επανακτώ, επαναχρησιμοποιώ και ανακυκλώνω» και το πρόγραμμα «THE GREEN CITY», που προσφέρει την δυνατότητα να ανακυκλώσεις και να κερδίσεις, στηρίζοντας παράλληλα τη μετάβαση της χώρας στην κυκλική οικονομία, ανακυκλώνοντας σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής.

Επίσης, το σχολείο βρίσκεται ήδη σε εκπαιδευτική συνεργασία με το 5ο Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο του Μονάχου σε σχέση αδελφοποίησης, στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος. Στόχος η μετάβαση στο εξωτερικό για τη διάχυση καλών πρακτικών, βιωμάτων και απόψεων για την ανακύκλωση στις δυο χώρες, καθώς και η γνωριμία των δυο εκπαιδευτικών συστημάτων.     

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet