Ομόφωνη στήριξη στο αίτημα για μείωση της τιμής ζώνης στις Εργατικές Κατοικίες
Κοινωνία

Ομόφωνη στήριξη στο αίτημα για μείωση της τιμής ζώνης στις Εργατικές Κατοικίες

Τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία και έλαβαν ομοφώνως, ζήτησαν οι κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών Αμαρουσίου, αναφορικά με το αίτημά τους για μείωση της τιμής ζώνης στην περιοχή τους, η οποία ανέρχεται σήμερα στα 1.850 ευρώ ανά τ.μ.

Εκπρόσωπος του τοπικού Εξωραϊστικού Συλλόγου «Ο Άγιος Κωνσταντίνος» εξέφρασε στη συνεδρίαση του Σώματος, την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015, το παράπονο των κατοίκων, λέγοντας ότι η τιμή ζώνης στην περιοχή τους είναι η μεγαλύτερη σε Εργατικές Κατοικίες στη χώρα, ζητώντας τη μείωσή της σε όσο το δυνατόν χαμηλότερο επίπεδο. Ζήτησαν δε τη θετική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου υπάρξει πίεση προς την κυβέρνηση, η οποία εξετάζει αυτή τη διαμόρφωση των τιμών ζώνης. Τέλος, ανέφεραν παραδείγματα άλλων δήμων όπου έχει εφαρμοστεί ο διαχωρισμός της τιμής ζώνης των Εργατικών Κατοικιών σε σχέση με αυτές που ισχύουν στις περιοχές γύρω από αυτές.

«Εύλογο και δίκαιο το αίτημα»

Για «εύλογο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων» έκανε λόγο ο δήμαρχος Αμαρουσίου, ο οποίος παράλληλα «ξεσπάθωσε» κατά της κεντρικής εξουσίας, την οποία κατηγόρησε ότι ουσιαστικά έχει υποχρεώσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση να κάνει απλή διαχείριση των κεντρικών αποφάσεων. Ο κ. Γιώργος Πατούλης ανέφερε ότι στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πόλεις ανάλογα θέματα αποφασίζονται από τους τοπικούς δήμους και όχι από τις κεντρικές εξουσίες.

Την πολιτική διάσταση του θέματος έδωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο οποίος δήλωσε ότι «οι λαϊκές οικογένειες δεν αντέχουν άλλο χαράτσι, ούτε από τις δεξιές, ούτε από τις αριστερές κυβερνήσεις». Ο κ. Θανάσης Φωτόπουλος είπε ότι παράταξή του θα ψηφίσει θετικά, αλλά πρόσθεσε ότι η μείωση δεν πρέπει να ισχύσει μόνο για τις Εργατικές Κατοικίες αλλά και για κάθε κατοικία λαϊκής οικογένειας.

Για αυτονόητη θετική στάση στο αίτημα μείωσης της τιμής ζώνης στις Εργατικές Κατοικίες έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Πέτρος Κούκουζας, ο οποίος αφού συνεχάρη τους κατοίκους για τον πολύχρονο αγώνα τους, εκτίμησε ότι αυτήν την περίοδο στην κυβέρνηση υπάρχουν «ευήκοα ώτα».

Τέλος, θετικός ως προς τη διαμόρφωση των τιμών ζώνης στις αγοραίες τιμές που ισχύουν σήμερα ήταν και ο επικεφαλής της παράταξης Για Ένα Νέο Μαρούσι, Δορύλαος Κλαπάκης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet