Ο… επόμενος αγιασμός θα δείξει για τα έργα στο 16ο Δημοτικό Σχολείο
Κοινωνία

Ο… επόμενος αγιασμός θα δείξει για τα έργα στο 16ο Δημοτικό Σχολείο

Με την ελπίδα να είναι η τελευταία φορά που αναγκάζονται να έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου (σ.σ. αντιμετωπίζει, εδώ και περίπου 2,5 χρόνια σοβαρά προβλήματα στατικότητας σε δύο αίθουσές του, που έχουν κριθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες ως επικίνδυνες) έδωσαν δυναμικό «παρών» και στη συνεδρίαση της Τρίτης 28 Απριλίου 2015.

"Σωστό σχολείο" ζητούν οι μαθητές του 16ου Δημοτικού
“Σωστό σχολείο” ζητούν οι μαθητές του 16ου Δημοτικού

Με τα παιδιά να κρατούν ψηλά «πλακάτ» που έγραφαν «Θέλουμε ασφαλές σχολείο», «ΟΧΙ άλλα ΘΑ… ΟΧΙ σε προχειρότητες, ΝΑΙ σε ένα σωστό σχολείο», οι γονείς ζήτησαν να μάθουν πότε θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες στο σχολείο τους, ώστε από Σεπτέμβριο να μπορέσουν να γίνονται απρόσκοπτα τα μαθήματα.

Δ. Καρλαύτης: Προχωρούμε στη δρομολόγηση του έργου
Δημήτρης Καρλαύτης, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών
Δημήτρης Καρλαύτης, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου ανέφερε ότι η πρώτη υπόσχεση του Δήμου, δηλαδή η τοποθέτηση σκαλωσιών και η περίφραξη των επικίνδυνων αιθουσών, ώστε να προφυλαχθούν οι χρήστες του σχολικού συγκροτήματος, έχει ήδη υλοποιηθεί.

Επίσης, ο κ. Δημήτρης Καρλαύτης ανέφερε ότι ήδη ελήφθη η εξουσιοδότηση από την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ), προκειμένου να προχωρήσει ο Δήμος στη νομιμοποίηση του κτίσματος και στην έκδοση όλων των απαραίτητων αδειών για τις επισκευές. Αμέσως μετά, όπως επεσήμανε, θα προχωρήσει ο απαραίτητος διαγωνισμός και, εάν προκύψει πρόβλημα με τις Κτιριακές Υποδομές, το έργο θα γίνει με μέριμνα του Δήμου. Για τον λόγο αυτό ήδη προωθείται η αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος και η εγγραφή σχετικού κονδυλίου 130.000 ευρώ στον Προϋπολογισμό.

Ο κ. Δ. Καρλαύτης επανέλαβε, για άλλη μια φορά, τη δέσμευση της διοίκησης να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες στο σχολείο μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σε αναμονή οι γονείς μέχρι τον… επόμενο αγιασμό

Οι γονείς δεν έδειξαν να πείθονται εύκολα για τις προθέσεις της διοίκησης, με κάποιους εξ αυτών να δίνουν ιδιαίτερο βάρος στους «αστερίσκους» που, όπως είπαν, περιέχονται στις ανακοινώσεις και δηλώσεις των αρμοδίων του Δήμου σχετικά με την εμπλοκή των ΚΤΥΠ στις από εδώ και στο εξής κινήσεις (σ.σ. ζήτησαν την πλήρη απεμπλοκή των ΚΤΥΠ και την πλήρη ανάληψη – έλεγχο του έργου από τον Δήμο). Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι αναφορές σε «επικοινωνιακές τακτικές του δημάρχου, κάτω από το βάρος των αρνητικών δημοσιευμάτων», καθώς και στο «μαγικό χέρι» του, που «έπρεπε να επέμβει για να δοθεί λύση στο ζήτημα».

Από την πλευρά των γονέων τέθηκε και το ζήτημα της λειτουργικότητας του σχολείου, το οποίο -όπως τόνισαν- λειτουργεί ως 12θέσιο, ενώ ήταν σχεδιασμένο για 6θέσιο, με αποτέλεσμα οι συνθήκες διδασκαλίας να επιβαρύνονται (250 παιδιά σε 11 αίθουσες). Μάλιστα, όπως είπαν, το πρόβλημα θα ενταθεί από τη νέα χρονιά, οπότε και αναμένεται ο αριθμός μαθητών του σχολείου να αυξηθεί.

Διαμαρτυρίες γονιών

Στο πλαίσιο αυτό, πρότειναν να αξιοποιηθεί για τις σχολικές ανάγκες ο χώρος του οικοπέδου που βρίσκεται απέναντι από το 16ο, ο οποίος χρησιμοποιείται σήμερα ως χώρος στάθμευσης και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δεσμευτεί από τον Δήμο για αυτή τη συγκεκριμένη χρήση.

Τέλος, ζήτησαν, ως έμπρακτη συγνώμη προς τα παιδιά που έχουν ταλαιπωρηθεί, αλλά και έχουν χάσει πολύτιμα μαθήματα (σ.σ. ο διευθυντής του σχολείου έκανε λόγο για «χαμένες και δυσαναπλήρωτες διδακτικές ώρες και έκανε έκκληση να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες), να τους δοθούν δωρεάν καλοκαιρινές δραστηριότητες από τον Δήμο, κάτι που αποδέχθηκαν οι εκπρόσωποι της δημοτική αρχής.

Οι παρεμβάσεις των δημοτικών συμβούλων

Για το θέμα, που έχει απασχολήσει επανειλημμένως το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, έκαναν παρεμβάσεις αρκετοί σύμβουλοι. Μεταξύ όσων ακούστηκαν ήταν και τα εξής:

Ρένα Χαλιώτη (Ανθρώπινη Πόλη): Κάλεσε τους γονείς να μην αδικούν τη δημοτική αρχή, η οποία -όπως είπε- δεν έχει ολιγωρήσει, κι επανέλαβε τη δέσμευση του δημάρχου ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί εγκαίρως.

Κώστας Ρώτας (Ανθρώπινη Πόλη): Ζήτησε να τεθούν «αυστηρά» χρονοδιαγράμματα για την ανάθεση κι εκτέλεση του έργου, τον έλεγχο του οποίου να έχει ο Δήμος. Επίσης, αναφέρθηκε στην έλλειψη της συγκεκριμένης «πυκνοδομημένης» περιοχής σε ό,τι αφορά σε ελεύθερους χώρους, οι οποίοι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για σχολικά συγκροτήματα.

Λευτέρης Μαγιάκης: (Ενότητα): Εξέφρασε την ανησυχία ότι οι ακολουθούμενες διαδικασίες θα πάρουν 3 με 4 μήνες και τα έργα θα γίνουν στο… παραπέντε. Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι εάν επιβεβαιωθεί και η διοίκηση επιχειρήσει να προχωρήσει το έργο με απευθείας ανάθεση, επικαλούμενη λόγους «ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων», η παράταξή του θα καταψηφίσει. Επίσης, πρότεινε να ενοικιαστεί χώρος για τη μεταφορά του συστεγαζόμενου νηπιαγωγείου στον χώρο όπου βρίσκεται το 16ο Δημοτικό, ώστε να «αποφορτιστεί» το τελευταίο.

Σπύρος Σταθούλης (αντιδήμαρχος Οικονομικών): Κατηγόρησε τις Κτιριακές Υποδομές για την κωλυσιεργία του έργου, διαβεβαιώνοντας ότι οι διαδικασίες από εδώ κι εμπρός θα «τρέξουν» με γρηγορότερους ρυθμούς. Επίσης, παραδέχθηκε ότι τα παιδιά είναι πολλά και υποσχέθηκε ότι, από πλευράς διοίκησης, θα εξετασθεί το θέμα.

Θανάσης Φωτόπουλος (Λαϊκή Συσπείρωση): Κατηγόρησε τη διοίκηση για σοβαρές καθυστερήσεις στην ανάληψη πρωτοβουλιών για το πρόβλημα στο σχολείο και συναίνεσε με την άποψη των γονέων ότι υπάρχουν ασάφειες –«δημιουργικές” τις χαρακτήρισε- σε ό,τι αφορά την εμπλοκή των ΚΤΥΠ στο έργο. Επίσης, ζήτησε επίσπευση των εργασιών και κάλεσε τους γονείς, τους μαθητές και τους διδάσκοντες σε «αγωνιστική ετοιμότητα».

Νώντας Γαρδέλης (πρόεδρος Δ.Σ.): Ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος είναι αυτός που θα προχωρήσει το έργο και «δεν θα περιμένουμε καμία ΚΤΥΠ». Ωστόσο, κάλεσε του γονείς να μην τα βάζουν με τις υπηρεσίες του Δήμου, γιατί αυτές είναι «αποψιλωμένες» από προσωπικό (σ.σ. ανέφερε χαρακτηριστικά ότι για τον πολεοδομικό σχεδιασμό, από 11 υπαλλήλους που διέθετε ο Δήμος, σήμερα έχει μόλις έναν!). Τέλος, ζήτησε από τους γονείς να γίνουν σύμβουλοι της διοίκησης και όχι να μπαίνουν απέναντί της.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2025
Powered by Wisenet