Πιστοποιητικό από τον ΠΟΥ στον Δήμο Αμαρουσίου
Ο Διευθυντής Τομέα Πολιτικής & Διακυβέρνησης για την Υγεία και την Ευεξία ΠΟΥ, Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης Άγης Τσουρός απονέμει στον δήμαρχο Αμαρουσίου, πρόεδρο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας Γ. Πατούλη το δίπλωμα επιτυχούς συμμετοχής του Δήμου Αμαρουσίου στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ στην 5η φάση.
Κοινωνία

Πιστοποιητικό από τον ΠΟΥ στον Δήμο Αμαρουσίου

Το πιστοποιητικό ένταξης στην 6η Φάση του προγράμματος 2014 – 2018 στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) απονεμήθηκε στον Δήμο Αμαρουσίου, στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκοσμίου Συνεδρίου Υγιών Πόλεων που συνδιοργάνωσαν ο ΠΟΥ, ο Δήμος Αμαρουσίου και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας. Παράλληλα του απονεμήθηκε και δίπλωμα επιτυχούς συμμετοχής στην 5η φάση του προγράμματος.

Η αξιολόγηση και η επαναπιστοποίηση του Δήμου Αμαρουσίου αποτελεί απόδειξη του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών σε τοπικό επίπεδο και της δέσμευσής του ως προς τους στόχους, τη μεθοδολογία και τις αρχές του ΠΟΥ, καθώς και της Ατζέντας «ΥΓΕΙΑ 2020», του οποίου οι δύο στρατηγικοί στόχοι αφορούν στη βελτίωση της υγείας για όλους, τη μείωση των ανισοτήτων στην υγεία και τη βελτίωση της πρωτοβουλίας και της συμμετοχικής διακυβέρνησης για την υγεία.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος στη συμμετοχή και την επόμενη πενταετία του Δήμου στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ ως ισότιμο και ενεργό μέλος, υπογράμμισε:

«Αποτελεί τιμή για τον Δήμος μας η νέα πιστοποίηση για την ένταξη στην 6η φάση του προγράμματος στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ. Συνάμα μας γεμίζει ικανοποίηση η αναγνώριση των μέχρι σήμερα προσπαθειών μας, ανταποκρινόμενοι στις δεσμεύσεις και τους στόχους του προγράμματος.

Συνεχίζουμε την πορεία που έχουμε προδιαγράψει, με στόχο την προάσπιση και προαγωγή της υγείας των πολιτών, την ενίσχυση των υπηρεσιών με επίκεντρο τον άνθρωπο, τη βελτίωση του περιβάλλοντος και των συνθηκών ζωής στην τοπική κοινωνία».

Σημειώνεται ότι αντίστοιχα το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας έλαβε επαναπιστοποίηση στο Δίκτυο των Εθνικών Δικτύων Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ για την 6η φάση και δίπλωμα επιτυχούς συμμετοχής στην 5η φάση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet