“Πυρ ομαδόν” από Ενότητα και Λαϊκή Συσπείρωση για τις ιδιωτικοποιήσεις
Κοινωνία

“Πυρ ομαδόν” από Ενότητα και Λαϊκή Συσπείρωση για τις ιδιωτικοποιήσεις

Με ευθείες… βολές κατά του δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, οι δημοτικές παρατάξεις Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι και Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλουν την προσπάθεια ανάθεσης δημοτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες, η οποία επιχειρήθηκε την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΚΟΙΠΑΔΑ.

Σημειώνεται ότι για το ίδιο γεγονός έχει εκδώσει σκληρή ανακοίνωση και το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου (Για «φασιστική νοοτροπία» καταγγέλλει τη διοίκηση Πατούλη το Σωμ. Εργαζομένων).

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις των δύο δημοτικών παρατάξεων:

Ενόττητα: Θρασύς “σημαιοφόρος” των ιδιωτικοποιήσεων ο Πατούλης

Την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015 διάλεξε η διοίκηση Πατούλη, μέσω του Δ.Σ. του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, να εκχωρήσει σε ιδιώτες – εργολάβους μέρος των υπηρεσιών λειτουργίας των ΚΑΠΗ, των παιδικών σταθμών και της κοινωνικής πολιτικής.

Ο κ. Πατούλης και ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ «μπαίνει μπροστά» στον αγώνα για την εκχώρηση όλων των υπηρεσιών των Δήμων σε ιδιώτες. Σηκώνει τη σημαία των πιο ακραίων μνημονιακών πολιτικών με σκοπό να τιμήσει τον τίτλο του «πιο καλού μαθητή» του νεοφιλελεύθερου δογματισμού.

Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση Πατούλη αποφάσισε να διαθέσει σε ιδιώτες 73.000 ευρώ για υπηρεσίες στα ΚΑΠΗ, 68.000 ευρώ για υπηρεσίες στους παιδικούς σταθμούς και 42.600 ευρώ για υπηρεσίες στις κοινωνικές δομές.

Αυτά τα χρήματα θα δοθούν σε εργολάβους, με αμφίβολη σχέση με το αντικείμενο, προκειμένου να προσλάβουν και να διαθέσουν στις υπηρεσίες του Δήμου εργαζόμενους διάφορων ειδικοτήτων (πανεπιστημιακής, τεχνολογικής, υποχρεωτικής  εκπαίδευσης). Θα αναθέσει δηλαδή σε «γραφεία ενοικίασης» εργαζομένων μέρος των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου. Φανερό «πάρτι» για ημέτερους εργολάβους που θα αναλάβουν το έργο μετά από «πρόχειρο διαγωνισμό».

Τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, διορισμένα από τη διοίκηση Πατούλη, βρέθηκαν σε διατεταγμένη υπηρεσία και μην έχοντας διαβάσει ούτε τη μελέτη, ούτε τους όρους των πρόχειρων διαγωνισμών που πρέπει να γίνουν, προσήλθαν για να υλοποιήσουν τις εντολές της διοίκησης.

Εκτός από τη φανερή μεθόδευση της πλήρους ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών δομών, “ανοίγει ο ασκός του Αιόλου” για την υποβάθμιση και των ποιοτικών χαρακτηριστικών που παρέχουν οι υπηρεσίες αυτές του Δήμου στους συμπολίτες μας.

Η δημοτική αρχή έχει τη δυνατότητα με βάση τον ισχύοντα νόμο να παρατείνει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου των ήδη εργαζόμενων και να προσλάβει και άλλους επίσης ορισμένου χρόνου (ήδη το Δ.Σ. του ΟΚΟΙΠΑΔΑ έχει ζητήσει από το υπουργείο να εγκριθούν αυτές οι προσλήψεις).

Η δημοτική αρχή κωφεύει όμως στις επανειλημμένες προτάσεις των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας, και της «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ», για τη συγκρότηση ενός δυναμικού  διεκδικητικού κινήματος των αιρετών της Τ.Α., των εργαζομένων, των γονέων και των ωφελούμενων από τις κοινωνικές υπηρεσίες, με στόχο τη εύρυθμη λειτουργία και τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των κοινωνικών υπηρεσιών.

Η διοίκηση Πατούλη όμως έχει σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό προς τις ιδιωτικοποιήσεις όλων των υπηρεσιών του Δήμου. Έχει επιχειρήσει και άλλες φορές στο παρελθόν να εκχωρήσει τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου σε ιδιώτες.

Το 2012 προσπάθησε να εκχωρήσει σε ιδιώτες τη σίτιση και τον καθαρισμό των παιδικών σταθμών -χωρίς επιτυχία, αφού η απόφασή της αυτή απερρίφθη από τον τότε γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Το 2013 δημιούργησε «Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση» (ΚΟΙΝΣΕΠ) με πρόεδρο τη γραμματέα του δημάρχου, προσλαμβάνοντας εργαζόμενους με καθαρά ρουσφετολογικά κριτήρια για τους οποίους το Δ.Σ. του ΟΚΟΙΠΑΔΑ δεν είχε καμία αρμοδιότητα.

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» θεωρεί πως αυτή η κίνηση της διοίκησης Πατούλη είναι ένα ακόμα βήμα που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση και των κοινωνικών δομών του Δήμου. Αποτελεί συνέχεια της επιχειρούμενης ιδιωτικοποίησης των ανταποδοτικών υπηρεσιών της καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού που επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς το περασμένο διάστημα, εξαιτίας της δυναμικής παρέμβασης του Σωματείου των Εργαζομένων του Δήμου.

Το Σωματείο των Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, με την έγκαιρη και δυναμική του παρέμβαση, ακύρωσε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΚΟΙΠΑΔΑ της Πέμπτης 6 Αυγούστου.

Είμαστε σίγουροι ότι η διοίκηση Πατούλη θα ξαναεπιχειρήσει να υλοποιήσει το σχέδιό της με ανάλογες μεθοδεύσεις. Ας είμαστε όλοι, εργαζόμενοι, ωφελούμενοι, γονείς, αιρετοί, σε εγρήγορση. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στους γονείς μας και στους συνανθρώπους, που έχουν ανάγκη δημόσιες και υψηλού επιπέδου κοινωνικές δομές.

Μαρούσι, 7 Αυγούστου 2015.

Λαϊκή Συσπείρωση: Γνήσιος υπηρέτης του “λιγότερου  κράτους” ο Πατούλης

Η δημοτική Αρχή του Αμαρουσίου προχώρησε σήμερα 6/8/2015, μέσω του νομικού προσώπου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ), στην εκχώρηση σε ιδιώτη-εργολάβο την λειτουργία  των παιδικών σταθμών, των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, των ΚΑΠΗ και άλλων κοινωνικών δομών, σε μια συνεδρίαση παρωδία, χωρίς καμία συζήτηση και με διαδικασίες εξπρές, παρουσία του ίδιου του δημάρχου και προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη.

Στην παρέμβαση του, ο κομμουνιστής δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θ. Φωτόπουλος κατάγγειλε τη δημοτική Αρχή και προσωπικά τον δήμαρχο γιατί για ακόμη μία φορά και με προκλητικό ζήλο ακολουθεί τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Ε.Ε. Ταυτόχρονα, δήλωσε την συμπαράσταση της Λ.Σ. στο Σωματείο και τους εργαζόμενους, που διαδήλωναν την αντίθεσή τους στα γραφεία του ΟΚΟΙΠΑΔΑ την ώρα της συνεδρίασης

Τονίσαμε ότι ο κ. Πατούλης υπηρετεί τις πολιτικές που ξεπουλάνε σε ιδιώτες τις δημοτικές υπηρεσίες, είναι πιστός και γνήσιος εκφραστής όλης αυτής της “σαπίλας” που ονομάζουν καπιταλιστική ανάπτυξη, πιστός και γνήσιος υπηρέτης της λογικής του «λιγότερου κράτους» και του «μικρότερου κακού».

Αυτές οι πολιτικές οδήγησαν τον Δήμο Αμαρουσίου, όπως και τη συντριπτική πλειονότητα των δήμων της χώρας, στην τραγική κατάσταση που βρίσκετε σήμερα, με το μισό προσωπικό να λείπει, με την κρατική χρηματοδότηση να έχει μειωθεί κατά 60%. Ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΕ αντί να διεκδικήσει αυτά που οφείλει να παρέχει το κράτος στην πόλη, στις συνεχείς και επανειλημμένες παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, διαβεβαίωνε τους δημότες ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι όλες οι δομές θα λειτουργήσουν κανονικά. Ταυτόχρονα, καλούσε τους δημάρχους να υπερασπιστούν το 3ο μνημόνιο, αντί να διεκδικήσει προσωπικό και χρήματα.

Με κάθε τρόπο επιβεβαιώνεται, και στην περίπτωση αυτή,  ότι η τοπική διοίκηση,  ο πλησιέστερος προς τα λαϊκά στρώματα κρίκος του κράτους, είναι ο ιμάντας που μεταφέρει και υλοποιεί σε τοπικό επίπεδο όλες τις αντεργατικές πολιτικές και της σημερινής συγκυβέρνησης, που  ολοκληρώνουν με μαθηματική ακρίβεια την ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων  από τη μια μεριά και από την άλλη μετατρέπουν σε ακριβό εμπόρευμα, για τη λαϊκή οικογένεια, τις ιδιωτικοποιημένες δημοτικές υπηρεσίες.

Καλούμε τα σωματεία των εργαζόμενων, τους μαζικούς φορείς ,τα λαϊκά στρώματα της πόλης να μην επιτρέψεουν να συνεχιστεί ο αντιλαϊκός κατήφορος, να ακυρώσει στην πράξη τις αντεργατικές πολιτικές.

Τους καλούμε  σε ανυποχώρητο αγώνα, σε συμπαράταξη με το ΚΚΕ, να μην υποκύψουν στα διλήμματα, αρκετά ματώσαμε, φτάνει πια, αυτός ο δρόμος οδηγεί  σε συνεχείς θυσίες για να κερδίζουν από την εξαθλίωσή του οι μονοπωλιακοί όμιλοι.

Σήμερα η μόνη ρεαλιστική και φιλολαϊκή διέξοδος είναι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, ο Λαός να γίνει αφέντης στη χώρα, έξω από τις καπιταλιστικές ενώσεις της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, χωρίς τον βραχνά του κρατικού χρέους. Σήμερα είναι ανάγκη, περισσότερο από κάθε φορά, να παρέμβει, να βάλει στο προσκήνιο της διεκδίκησης τις λαϊκές ανάγκες.

Στο πλαίσιο αυτό και ο μαρουσώτικος λαός να κάνει δική του υπόθεση:

  • Την πρόσληψη, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, όλου του προσωπικού που χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.
  • Την απόδοση από την κυβέρνηση στους δήμους, μαζί και στον Δήμο Αμαρουσίου, όλων των χρημάτων που παράνομα έχει παρακρατήσει το κράτος από την τοπική διοίκηση.
  • Τη μείωση των δημοτικών τελών για τις λαϊκές οικογένειες, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, με ταυτόχρονη αύξηση στους τραπεζικούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς μονοπωλιακούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στο Μαρούσι.
  • Δωρεάν και σύγχρονες υπηρεσίες για όλους τους δημότες.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet