Στα Θυρανοίξια του ιστορικού παρεκκλησίου Αγ. Δημητρίου ο δήμαρχος Αμαρουσίου
Κοινωνία

Στα Θυρανοίξια του ιστορικού παρεκκλησίου Αγ. Δημητρίου ο δήμαρχος Αμαρουσίου

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκαν τα Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος εκ βάθρων ιστορικού, βυζαντινού παρεκκλησίου του Αγίου Δημητρίου στο Μαρούσι (Βασιλέως Κωνσταντίνου & Στεφ. Δραγούμη), την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2017.

Της τελετής προεξήρχε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος, παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, και πλήθος πιστών.

Στον λόγο που απηύθυνε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ.κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στα εκατοντάδες βυζαντινά παρεκκλήσια που είναι διάσπαρτα σε όλο το Μαρούσι και χρονολογούνται κυρίως τον 15ο -16ο αιώνα.

«Το παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου μετά την εκ βάθρων ανακαίνισή του αποτελεί ένα στολίδι για την Ενορία του Αγίου Νικολάου, τον Δήμο Αμαρουσίου, τη Μητρόπολη και για όλους τους πιστούς» υπογράμμισε ο κ.κ. Κύριλλος και ευχαρίστησε τα εκκλησιαστικά συμβούλια, τους ιερείς και όλους όσοι βοήθησαν στην ανακαίνιση του παρεκκλησίου.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, αντάλλαξε ευχές με τους παριστάμενους πιστούς και ευχαρίστησε τους συντελεστές για την άοκνη προσπάθειά τους, ώστε μετά από, όπως σημείωσε, μία μακρόχρονη και δύσκολη διαδικασία, το ιστορικό παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου να δίνεται για χρήση στην Ενορία του Αγίου Νικολάου.

Στην τελετή παραβρέθηκε, επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Βραχνός, οι αντιδήμαρχοι Επαμεινώνδας Γαρδέλης και Ρένα Χαλιώτη, ο συντονιστής του έργου της διοίκησης, Δημήτρης Καρλαύτης, και ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κόνιαρης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet