Συνάντηση Σπ. Σταθούλη με τον υφ. Παιδείας για ένταξη της μαθητείας στο ΕΕΚ Αμαρουσίου
Κοινωνία

Συνάντηση Σπ. Σταθούλη με τον υφ. Παιδείας για ένταξη της μαθητείας στο ΕΕΚ Αμαρουσίου

Τη συμμετοχή του Δήμου Αμαρουσίου στην προώθηση του θεσμού της μαθητείας μέσω της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) με στόχο τη σύνδεση της μαθητείας με την αγορά εργασίας, όπως και την προώθηση μέσω της ΚΕΔΕ της ένταξης του προγράμματος ευρύτερα στους δήμους της χώρας, ζήτησε ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Δήμου Αμαρουσίου, Σπύρο Σταθούλη, σε συνάντηση στην οποία παρέστη αναπληρώνοντας τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργο Πατούλη.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός κ. Μπαξεβανάκης, αφού ενημέρωσε τον κ. Σταθούλη, για τους στόχους του προγράμματος ζήτησε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ο Δήμος Αμαρουσίου να κινήσει τις διαδικασίες προκειμένου μέσα στο επόμενο διάστημα με απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου να δώσει το «πράσινο» φως για ένταξη του θεσμού της μαθητείας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

Παράλληλα, ο κ. Σταθούλης εξέφρασε, εκ μέρους του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, τη θετική στάση της Ένωσης των Δήμων απέναντι στον θεσμό της μαθητείας, μεταφέροντας ότι θα συμβάλλει στην προσπάθεια προώθησής του και στους υπόλοιπους δήμους της χώρας με σχετικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και των Δημοτικών Συμβουλίων.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet