Σύλλογος «Κασταλία»: Επίσκεψη στους καταρράκτες Πεντέλης και στον νερόμυλο Πικερμίου
Κοινωνία

Σύλλογος «Κασταλία»: Επίσκεψη στους καταρράκτες Πεντέλης και στον νερόμυλο Πικερμίου

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2018 ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμαρουσίου «Η Κασταλία» διοργανώνει επίσκεψη στους καταρράκτες Πεντέλης και στον νερόμυλο Πικερμίου με πικ νικ στη φύση.

Ο Σύλλογος καλεί τους πολίτες την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, στο πλαίσιο των δράσεών του «Πάμε Πεντέλη», να επισκεφθούν τους καταρράκτες Βαλανάρη της Πεντέλης και τον παλιό νερόμυλο του Πικερμίου.

Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου σημειώνεται: «Το νερό, συνυφασμένο με το Μαρούσι, είναι κεντρικό στοιχείο για τη ζωή στον πλανήτη. Το νερό μέσα και γύρω από την πόλη έχει αποκτήσει ζωτική σημασία και δύναμη στην εποχή μας. Αποδείχθηκε ότι είναι απαραίτητο να βρίσκεται στη διαχείριση της κοινότητας δηλαδή υπό δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο».

Συνάντηση στις 10:30 π.μ. στο κτήριο του Δήμου Πεντέλης στην πρώτη πλατεία. Η μετάβαση των συμμετεχόντων θα γίνει με δικά τους οχήματα. Ανηφορίζοντας τη Λεωφόρο Πεντέλης, θα περάσουν τη Μονή Πεντέλης και θα βρεθούν στην πρώτη πλατεία, όπου θα σταματήσουν δεξιά στο κτήριο του Δήμου Πεντέλης.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους καπέλα, νερό και φαγητό για το πικ νικ που θα γίνει σε κατάλληλο σημείο στη φύση. Η εκδρομή συνίσταται για παιδιά. Το περπάτημα δεν θα είναι πολύ. Από τις άκρες των δρόμων 100 μ. για τον καταρράκτη και 1.400 μ. για τον νερόμυλο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet