Υπάρχει πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό του 16ου Δημοτικού;
Κοινωνία

Υπάρχει πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό του 16ου Δημοτικού;

Μία νέα εξέλιξη, που θέτει καινούργια δεδομένα στο ζήτημα των επειγουσών εργασιών που απαιτούνται στο 16ο Δημοτικό Σχολείου Αμαρουσίου (το σχολείο αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα με τις δύο ετοιμόρροπες αίθουσές του) έρχεται στο φως μέσω εγγράφου που έστειλε στο enypografa.gr γονιός μαθητής του εν λόγω σχολείου.

Έγγραφο Κτηματολογικού Γραφείου ΑμαρουσίουΚαταγγελία Συλλόγου Γονέων για ιδιοκτησιακό

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο έγγραφο, που προέρχεται από το Κτηματολογικό Γραφείο Αμαρουσίου, ο χώρος όπου στεγάζεται το 16ο Δημοτικό Σχολείο (1.725τ.μ. επί της οδού Μαραθωνοδρόμων 13) εμφανίζεται ως αγνώστου ιδιοκτήτη. Γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά, καθώς η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου έχει διαβεβαιώσει τους γονείς των μαθητών ότι αναμένει εξουσιοδότηση από την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., στην οποία υποτίθεται ανήκει ο χώρος, προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές άδειες επισκευών κα να προχωρήσουν οι παρεμβάσεις στο κτήριο.

 Αντίστοιχη αναφορά στο ιδιοκτησιακό του σχολείου κάνει και ο Σύλλογος Γονέων του 16ου Δημοτικού, στο ιστολόγιό του, σε έγγραφο με το οποίο ενημερώνει τον διευθυντή και τους διδάσκοντες του εκπαιδευτηρίου για τις τελευταίες εξελίξεις.

Αίτηση μέτρων ασφαλείας-1Αίτηση μέτρων ασφαλείας-2Αίτηση μέτρων ασφαλείας-3Εν τω μεταξύ, ο Σύλλογος, με επείγον έγγραφό του προς τον Δήμο έχει ζητήσει από τις 7 Απριλίου 2015 τη λήψη έκτακτων μέτρων για την προστασία των μαθητών και των υπόλοιπων χρηστών του σχολικού κτιρίου, μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ανακατασκευής. Μάλιστα, έχει προτείνει αυτό να γίνει κατά την περίοδο διακοπής της σχολικής λειτουργίας, λόγω της εορτής του Πάσχα.

Από εκεί και πέρα, οι γονείς προγραμματίζουν νέα δυναμική παρουσία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου στις 21 Απριλίου, στην οποία προσκαλούν να συμμετάσχουν ο διευθυντής και οι διδάσκοντες του σχολείου (Πρόσκληση προς διδάσκοντες), ώστε να πιέσουν, για άλλη μια φορά, μήπως και δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Παράλληλα, προγραμματίζουν για τις 22 Απριλίου 2015 έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου τους (Έκτατη γενική συνέλευση Συλλόγου), προκειμένου να συζητήσουν για τη μελλοντική στάση τους.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet