Υπεγράφη από τον Θ. Αμπατζόγλου η αναθεωρημένη Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων
Κοινωνία

Υπεγράφη από τον Θ. Αμπατζόγλου η αναθεωρημένη Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων

Υπεγράφη από τον δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου η αναθεωρημένη Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες. Η ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο, την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου.

Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, υπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα, δήλωσε ότι «αποδέχεται τη διευρυμένη μορφή της και δεσμεύεται για την εφαρμογή των επικαιροποιημένων διατάξεών της».

Αναφέρθηκε στην ομάδα της ΔΕΠΙΣ, στην οποία συμμετέχουν εκλεκτοί πολίτες της τοπικής κοινωνίας, με ενεργό ρόλο στην πόλη και στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών που αναδεικνύουν την αναγκαιότητα και σπουδαιότητά της.

Η δημοτική αρχή αναφέρει ότι σκοπός της διοίκησης, είναι να υλοποιούνται δράσεις και πρωτοβουλίες όπου οι πολίτες του Αμαρουσίου θα γίνουν κοινωνοί αυτής της προσπάθειας. Ευρύτερο στόχο αποτελεί η αλλαγή νοοτροπίας και η μείωση της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας, που αποτελούν σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Με προγραμματισμό, συνέπεια, αξιοποίηση γνώσεων και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, προωθούμε καθημερινά την ”ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση” της τοπικής κοινωνίας», σημειώνει η δημοτική αρχή.

Η αναλυτική ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου:

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2025
Powered by Wisenet