«Όχι» Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου στην κατάργηση των ΒΑΕ
Κοινωνία

«Όχι» Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου στην κατάργηση των ΒΑΕ

Να αγωνιστούν ενάντια στην κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. καλεί τους εργαζόμενους η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου.

Η δημοτική παράταξη κατήγγειλε την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος συνταξιοδότησης των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων (ΒΑΕ), κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου που διεξήχθη την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015. Tη στάση του επικεφαλής της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, Λευτέρη Μαγιάκη στο θέμα αυτό, καταδικάζει η Λαϊκή Συσπείρωση στην ακόλουθη ανακοίνωσή της (βλέπε και ρεπορτάζ Συνεχόμενα τα «αριστερά βέλη» από τον Θ. Φωτόπουλο προς τον Λ. Μαγιάκη).

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου στις 13/10 οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θανάσης Φωτόπουλος και Μαρία Καρλατήρα κατήγγειλαν την κατάργηση των ΒΑΕ στον κλάδο της καθαριότητας των δήμων και κάλεσαν τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ 16/10 και 22/10 στην Ομόνοια και στην απεργία στις 12/11.

Ζητήσαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να καταδικάσει το πολυνομοσχέδιο και τα προαπαιτούμενα και να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους.

Η δημοτική αρχή παρέπεμψε τη συζήτηση για άλλη μέρα και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαγιάκης, αντί να καταδικάσει έστω στα λόγια το μέτρο, προσπάθησε να διαχωρίσει και να συκοφαντήσει τους εργαζόμενους για να καλύψει τον αντιλαϊκό κατήφορο της συγκυβέρνησης.

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες,

«Στον Αρμαγεδδώνα των αντιλαϊκών μέτρων και των προαπαιτούμενων του 3ου Μνημονίου κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. μπαίνει όπως ενημερωνόμαστε και το ειδικό καθεστώς συνταξιοδότησης των εργαζομένων στα ΒΑΕ στους δήμους! Είναι οι εργαζόμενοι που σηκώνουν το βάρος της καθαριότητας και της αποκομιδής των απορριμμάτων, των Νεκροταφείων και που, με σκληρούς και μακροχρόνιους αγώνες τους, είχαν καταφέρει να βγαίνουν στη σύνταξη πριν αφήσουν και την ψυχή τους στη δουλειά. Τα δομημένα εργατικά δικαιώματά τους στέκουν ακόμη εμπόδιο στην εφόρμηση του κεφαλαίου σε αυτούς τους κρίσιμους για τις λαϊκές ανάγκες τομείς!

Είναι από καιρό γνωστό ότι οι μεγαλοεργολάβοι καραδοκούν. Οι πρώτες επιθέσεις για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας έχουν ήδη ξεκινήσει, με τη δημοτική αρχή της πόλης μας να συμμετέχει δραστήρια στο όλο εγχείρημα. Γενικότερα, οι αιρετοί των κομμάτων του ευρωμονόδρομου συμβάλλουν ενεργητικά στο ξήλωμα των Δημοτικών Υπηρεσιών, σύμφωνα με τις ευρωενωσιακές και κυβερνητικές κατευθύνσεις.

Η κυβέρνηση, ειδικότερα, “της αριστεράς” έρχεται να κάνει και εδώ την πιο βρώμικη δουλειά, “να λερώσει τα χέρια της”, όπως ασύστολα δηλώνει κάθε τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Να κάνει αυτό που δεν τόλμησαν οι προηγούμενες, να ξηλώσει τα εργατικά δικαιώματα, που με αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν στον κλάδο της καθαριότητας! Και δεν θα σταματήσει εδώ, θα επακολουθήσει νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων και φοροεπιδρομής στον λαό μέσω και των δήμων.

Καλούμε τους εργάτες και τις εργάτριες του κλάδου της καθαριότητας, όλους τους εργατοϋπαλλήλους των δήμων, μόνιμους και συμβασιούχους, τα σωματεία τους, να αντιπαλέψουν τη νέα αντιλαϊκή καταιγίδα στο σύνολό της. Την ύπουλη επιχείρηση διαίρεσης στους κόλπους των εργαζομένων που ξεδιπλώνουν κυβέρνηση και μηχανισμοί του συστήματος. “Το διαίρει και βασίλευε” είναι η τέχνη τους! Καμία αυταπάτη! Καμία αναμονή.

Από την πλευρά μας, οι κομμουνιστές δήμαρχοι, οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, όπως οφείλουμε απέναντι στην τάξη μας και στον λαό μας, θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις και δυνατότητες στην προετοιμασία της εργατικής – λαϊκής αντεπίθεσης. Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική μπορεί να ανατραπεί με έναν ενωμένο και αποφασισμένο λαό και μπροστάρη την εργατική τάξη, να γίνει αυτός κυρίαρχος του πλούτου που παράγει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet