Η Ενότητα για τη διαπαραταξιακή σύσκεψη για το προσφυγικό
Κοινωνία

Η Ενότητα για τη διαπαραταξιακή σύσκεψη για το προσφυγικό

Στη διαπαραταξιακή συνεδρίαση του Δήμου Αμαρουσίου με θέμα την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Αμαρουσίου την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016, συμμετείχε αντιπροσωπεία του συνδυασμού Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι αποτελούμενη από τον επικεφαλής της Λευτέρη Μαγιάκη και τις δημοτικές συμβούλους Κατερίνα Ψάλτη και Μαίρη Διακολιού.

Παρόντες επίσης ήταν ο δήμαρχος Γ. Πατούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπ. Σταθούλης, Θ. Βελλής, Π. Σαγρής, Θ. Φωτόπουλος, Τ. Σπυρόπουλος, Π. Κόνιαρης, Ελ. Λέκκα, Κ. Ιωάννου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι «η συνεδρίαση διεξήχθη σε συναινετικό κλίμα με όλους τους παριστάμενους να αποδέχονται ότι τα αίτια του προσφυγικού προβλήματος είναι ο πόλεμος και η ριζική λύση του είναι ο τερματισμός του και ότι πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με αλληλεγγύη, ανθρωπιά και σεβασμό. Όλοι ανεξαιρέτως, τόνισαν το πρόβλημα της έλλειψης χρηματοδότησης εξαιτίας του οποίου περιορίζονται οι δυνατότητες αποτελεσματικότητας και συμφώνησαν ότι η διεκδίκηση πόρων είναι μείζον ζήτημα».

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της παράταξης Λ. Μαγιάκης αναφέρθηκε στη σοβαρότητα και την έκταση του προβλήματος, υπογράμμισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, την πίστη του στις δυνατότητες συνεισφοράς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπισή του, και πρότεινε την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των δημοτικών κοινωνικών υπηρεσιών μέσα από επαφές με συλλόγους, πιστοποιημένες ΜΚΟ, τοπικές επιχειρήσεις, εκκλησία, σχολική κοινότητα και συνεργασία με την Περιφέρεια, την ΠΕΔΑ, άλλους δήμους με μεγαλύτερη εμπειρία στο θέμα και ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτικών υπηρεσιών. Πρότεινε μάλιστα τη δημιουργία διαπαραταξιακής συντονιστικής ομάδας στην οποία ως εκπρόσωπο της παράταξης υπέδειξε τη δημοτική σύμβουλο Κατερίνα Ψάλτη.

Τελικά, αποφασίστηκε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι η διαπαραταξιακή ομάδα -με τη σύνθεσή της στη συνεδρίαση- θα αποτελέσει επίσημη δημοτική επιτροπή, η οποία σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών  θα έχει ως αρμοδιότητα ιδίως τον συντονισμό κοινωνικών ομάδων, θεσμών, πολιτών, χορηγών στις δράσεις αλληλεγγύης, την ενημέρωση των πολιτών προς τον σκοπό την αντιμετώπιση της ξενοφοβίας  που μπορεί να υπάρξει  και το προσκλητήριο σε εθελοντές για την υλοποίηση δράσεων του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet