Σε διημερίδα για το κάπνισμα τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου
Κοινωνία

Σε διημερίδα για το κάπνισμα τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου

Στην επιστημονική διημερίδα με θέμα «Το κάπνισμα μία παγκόσμια πολυοργανική νόσος με πρόληψη», που διοργάνωσε η Α΄ Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου «Μητέρα», στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος», τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Στη διημερίδα έγκριτοι επιστήμονες και ειδικοί θα αναλύσουν τις σοβαρές συνέπειες του καπνίσματος ενεργητικού και παθητικού και την πληθώρα των σοβαρών ασθενειών που προκαλούνται από αυτό, με το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να θεωρεί το κάπνισμα ως την πρώτη αιτία θανάτου, η οποία είναι αναστρέψιμη και έχει δυνατότητες πρόληψης παρά τον εθισμό που προκαλεί.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στην πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 51.084 μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του Γυμνασίου σε 1.267 σχολεία της χώρας.

«Τα ανησυχητικά αποτελέσματα που καταγράφονται στην έρευνα, στην οποία το 16,7% των μαθητών έχει ήδη δοκιμάσει την επιβλαβή συνήθεια από την ευαίσθητη ηλικία των 12 έως 14 ετών, ενώ 1 στους 10 μαθητές Α΄ και Β΄ Γυμνασίου συγκαταλέγεται στους ενεργούς καπνιστές, δημιουργεί την αδήριτη ανάγκη να υπάρξουν συγκροτημένες πολιτικές για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, οι οποίες να ξεκινούν από τη σχολική ηλικία» τόνισε.

Παράλληλα επεσήμανε ότι «πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια, προκείμενου να ενημερωθεί ο κόσμος και ειδικά οι νέοι για να αλλάξει σιγά – σιγά η νοοτροπία των πολιτών απέναντι στο κάπνισμα. Το κάπνισμα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα της δημόσιας υγείας που κοστίζει τόσο σε ανθρώπινες ζωές, όσο και σε πόρους για την Πολιτεία».

Η ενημερωτική εκδήλωση συνεχίζεται και αύριο Τετάρτη 1η Ιουνίου 2016.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet