Δριμή κατηγορώ και απόσυρση υποψηφιότητας από την παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή εξαιτίας της υπαίθριας διαφήμισης
Κοινωνία

Δριμή κατηγορώ και απόσυρση υποψηφιότητας από την παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή εξαιτίας της υπαίθριας διαφήμισης

Η επιλογή τη παράταξης Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή να διαφημιστεί σε στέγαστρο στάσης δεν προκάλεσε μόνο την οργή του Μανώλη Σταυρουλάκη (πατέρα παιδιού που έχασε τη ζωή του από παράνομη διαφημιστική πινακίδα στο Μαρούσι), όπως ανέδειξε το «Ε» σε πρόσφατο ρεπορτάζ, αλλά και μιας υποψήφιας δημοτικής συμβούλου με τον συνδυασμό, η οποία επίσης έχασε τον αδελφό της σε παρόμοια περίπτωση.

Νόρα Μολυβιάτη

Πρόκειται για την κ. Νόρα Μολυβιάτη, το όνομα του αδελφού της οποίας (Αποστόλης) αναφέρεται στην επίμαχη διαφήμιση της παράταξης της υποψήφιας δημάρχου Μαίρης Διακολιού, μαζί με εκείνο του Γιάννη, γιου του Μ. Σταυρουλάκη. Όπως φαίνετα από τις αναρτήσεις της ίδιας στον προσωπικό λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, παρά τις προσπάθειές της να αφαιρεθούν οι εν λόγω διαφημίσεις, αυτό δεν έγινε, γεγονός που τη οδήγησαν στην απόφαση να αποσύρει τη στήριξή της από την παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή.

«Από την στιγμή που οι πινακίδες παραμένουν στην θέση τους, και η κίνηση αυτή υποστηρίζεται με σθένος από τον επικοινωνιολόγο της παράταξης, δεν στηρίζω πλέον την Αδέσμευτη φωνή», λέει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, σε πρόσφατη ανάρτησή της.

Και προσθέτει:

«Έχω 22 τηλεφωνικές κλήσεις με την Μαίρη Διακολιού από τις 3 έως τις 13 Σεπτεμβρίου στο κινητό μου. Θα μπορούσα να έχω ενημερωθεί, σε κάποια από αυτές, μαζί με άλλα θέματα. Πως δεν παρακολουθούσα την εκστρατεία, όπως λέει ο επικοινωνιολόγος; Σχεδόν δεν έλειψα ούτε από μία συνάντηση της παράταξης μια τετραετία ολόκληρη, ναι ή όχι;

Στις 13 Σεπτεμβρίου, αφού είχαμε 3 τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ μας, έστειλα σε e-mail κείμενο με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για το “παράνομο” αυτών των πινακίδων, ναι ή όχι; Αυτή τη στιγμή με έχει μπλοκάρει ο επικοινωνιολόγος της παράταξης και μονολογεί, χωρίς να έχω δικαίωμα απάντησης, ναι ή όχι;

Αναρωτιέστε γιατί μας έχει οργίσει η κίνηση της παράταξης περισσότερο από τους άλλους που παρανομούν επίσης το ίδιο με εσάς, διαφημιζόμενοι πάνω στα παράνομα πλαίσια;

ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΒΑΛΑΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΠΑΛΕΥΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ. Και το κυριότερο είναι επικίνδυνες παράνομες πινακίδες και μπορεί να προκαλέσουν έναν ακόμα θάνατο.

Γιατί εσείς γνωρίζατε καλά το θέμα, είχαμε συναντηθεί πριν λίγους μήνες, με μοναδική ατζέντα αυτό και σας είχαμε ενημερώσει αναλυτικά.

Λέτε ότι κάνατε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου. Δηλαδή καταλαβαίνετε το μέγεθος της επικινδυνότητας και πήγατε και διαφημιστήκατε; Πόση υποκρισία; Δεν τρελαθήκαμε ξαφνικά. Εσείς θαμπωθήκατε. Ναι συμφωνώ κι εγώ και είμαι σίγουρη ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια οργανωμένη προσπάθεια αντιπάλων συνδυασμών να εκμεταλλευτούν οι ίδιοι και τα όργανά τους την περίσταση, την οποία θα είχατε αποφύγει αν είχατε κατεβάσει τις πινακίδες, όπως αμέσως μόλις το αντιληφθήκαμε σας παρακαλέσαμε. Είναι γνωστά τα κοράκια της τοπικής αυτοδιοίκησης, όλοι πιστεύαμε ότι αυτή η παράταξη μπορεί να κάνει την διαφορά. Αναγνωρίζοντας και τα λάθη της παρά τις καλές ( ; ) της προθέσεις. Αρνηθήκατε όμως με μια πρωτοφανή εμμονή και πείσμα.

Και το κλείνω εδώ, γιατί ειλικρινά μια βδομάδα τώρα, μου έχει φέρει μεγάλη ταραχή. Φέρνετε παράδειγμα το όνομα του Φύσσα; Σοβαρά τώρα; Ε, λοιπόν είναι σαν να μοιράσατε σουγιαδάκια στο Κερατσίνι, με φωτογραφία του στην μία και με logo της παράταξής σας στην άλλη».

Σε ακριβώς προηγούμε σχόλιό της, η ίδια σημειώνει:

«Όπως όλα δείχνουν τελικά η χρησιμοποίηση του ονόματος του αδελφού μου, σε προεκλογικό μήνυμα του συνδυασμού της Μαίρης Διακολιού, «Μαρούσι, Αδέσμευτη Φωνή», δεν ήταν μια άτυχη σκέψη και εκτίμηση για τον τρόπο που θα μπορούσαν να διαμαρτυρηθούν για την παράνομη outdoor διαφήμιση, αλλά συνειδητή πράξη με καμία διάθεση αλλαγής της και γι΄ αυτό αποφεύχθηκε η ενημέρωση τόσο η δική μου, όσο αντίστοιχα και της οικογένειας του άλλου παιδιού. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας, τα μηνύματα αυτά να κατέβουν από τις παράνομες πινακίδες της εταιρείας που έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για τον θάνατό τους (πρώην master), με το λογότυπο της παράταξης από κάτω, μια βδομάδα σχεδόν μετά, όχι δεν έχει γίνει απλώς τίποτα, αλλά περιχαρείς φωτογραφίζονται μπροστά τους, μοιράζοντας προεκλογικά φυλλάδια και καλώντας τον κόσμο να μάθει για τον «ιδιαίτερο τρόπο… προβολής» πάνω στις ταμπέλες.

Αφού λοιπόν σας καλούν να ενημερωθείτε για τον «ιδιαίτερο τρόπο… προβολής» πάνω στις ταμπέλες, σας παρακαλώ πηγαίνετε και ρωτήστε τους. Αν η παράταξη ήθελε να κάνει πολιτική δήλωση για τις παράνομες πινακίδες, γιατί δεν επέλεξε να ΜΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ πάνω σε αυτές; Γιατί δεν έβγαλε μια ανακοίνωση και να πει ότι είναι παράνομες; Γιατί δεν άφησε εντελώς λευκά τα πλαίσια και να κάνει συνέντευξη Τύπου μπροστά τους, εξηγώντας γιατί συμβαίνει αυτό; Ρωτήστε τους πόσο ηθικό είναι χωρίς καμία ενημέρωση, άδεια, εξουσιοδότηση από τις οικογένειες των θυμάτων να κάνει αυτή την κίνηση; Γιατί η «ευαισθητοποίηση» τους έπιασε προεκλογικά; Ρωτήστε τους, αν είχαν χάσει τον άνθρωπό τους, θα ήθελαν να δουν ξαφνικά το όνομά του στην γειτονιά, γραμμένο πάνω στο παράνομο αντικείμενο που του στέρησε την ζωή, της εταιρείας που καταδικάστηκε για τον θάνατό του; Ρωτήστε τους, αν φέρονται έτσι σε έναν άνθρωπο που μέχρι χθες μοιράζονταν κοινούς αγώνες και τους θεωρούσε φίλους, με τόση αδιαφορία (άσε τα δικά του αισθήματα) για την οικογένειά του, πιο ανθρώπινο πρόσωπο θα δείξουν στον δήμο; Πως τιμούν την μνήμη των θυμάτων, κάνοντας τις μητέρες τους να έχουν 18 πίεση από εκείνη την ημέρα;

Αν είχε γίνει μια ατυχής εκτίμηση για τον τρόπο διαμαρτυρίας, σήμερα θα είχαν κατέβει αυτές οι πινακίδες… μόνο και μόνο από ευαισθησία για την ταραχή των οικογενειών που το ζήτησαν και το παρακάλεσαν. Αλλά η εποχή της ευαισθησίας φαίνεται ότι πέθανε. Και πολλών άλλων, που δεν επιθυμώ να γράψω δημόσια. H διαμαρτυρία μου στο συλλογικό e-mail, έμαθα έλαβε απάντηση, την οποία δεν μπόρεσα να δω γιατί φρόντισαν να με διαγράψουν. O δε υπεύθυνος επικοινωνίας φρόντισε να με μπλοκάρει στο messenger, ώστε να μην έχω μετέπειτα πρόσβαση στις… προκλητικές απαντήσεις που έλαβα.

Αυτή η παράταξη καυχιόταν ότι δεν είχε επαγγελματίες της πολιτικής… Ε, λοιπόν συγχαρητήρια μόλις απέκτησε! Είμαι σίγουρη πια για την επιτυχία της και την άνοδο του ποσοστού της. Ίδιοι με τους «μεγάλους», αντιγράφοντας τις πρακτικές τους, νομίζω θα αποκτήσει σύντομα και τα ποσοστά τους.

Δυστυχώς όπως έμαθα από την συνάδελφο που καλύπτει χρόνια τώρα τα θέματα στο Υπουργείο Εσωτερικών, δεν μπορούν να τυπωθούν ξανά ψηφοδέλτια, ακόμα κι αν αναλάμβανα το κόστος. Οπότε η ψήφος θα πάει κανονικά στην παράταξη. Ψηφίστε ό,τι θέλετε και όποιον συνυποψήφιο έχει το ψηφοδέλτιο. Σας θερμοπαρακαλώ όμως. Βοηθήστε με. Βοηθήστε, να μείνει με 0 ψήφους το όνομά μου. Βοηθήστε με. Για να μπορώ να κοιτάζω ακόμα την φωτογραφία του αδελφού μου, στο κομοδίνο μου».

Μάλιστα, η κ. Μολυβιάτη, μιας και δεν μπορεί να αποσύρει το όνομά της από το ψηφοδέλτιο της παράταξης, καλεί τους ψηφοφόρους να μην τη σταυροδοτήσουν, «για να μπορώ να κοιτάζω ακόμα την φωτογραφία του αδελφού μου, στο κομοδίνο μου», όπως αναφέρει.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet