Εκκαθάριση επιχειρήσεων, αλλά όχι πολιτικών ευθυνών
Πολιτική

Εκκαθάριση επιχειρήσεων, αλλά όχι πολιτικών ευθυνών

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015 αναμένετο, ούτως ή άλλως, με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ακολουθούσε εκείνης της 10ης Φεβρουαρίου, που είχε δημιουργήσει αρκετά ερωτηματικά, κυρίως από πλευράς πλειοψηφίας (Συνεδρίαση με… χίλια ζόρια κι αποσύρσεις θεμάτων στο Δ.Σ. Αμαρουσίου).

Επίσης, το γεγονός ότι επανέρχονταν προς συζήτηση τα θέματα των εκκαθαρίσεων και της ανάληψης από τον Δήμο των υποχρεώσεων για τις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις Αλληλεγγύης & Πρόληψης και Τέχνης & Πολιτισμού, τα οποία είχαν αποσυρθεί αναγκαστικά (λόγω σημαντικών απουσιών από τα έδρανα της πλειοψηφίας) στην προηγούμενη συνεδρίαση, ήταν αρκετό για να εξάψει το δημοσιογραφικό και όχι μόνο ενδιαφέρον…

Για να γράψουμε εξαρχής την είδηση, τα θέματα πέρασαν κατά πλειοψηφία, με τις μόνες θετικές ψήφους εκ μέρους της μειοψηφίας να προέρχονται (με… παράξενο, είναι αλήθεια, τρόπο) από την παράταξη Μαρούσι η Πόλη μας, όπου ο επικεφαλής Κώστας Βλάχος ψήφισε “ναι σε όλα”,  ενώ οι άλλοι δύο παρόντες σύμβουλοι της παράταξης Σπύρος Βλάχος και Γιάννης Κορομπίλης ψήφισαν αρνητικά για την έγκριση των λογαριασμών εκκαθάρισης των Κοινωφελών Επιχειρήσεων, αλλά θετικά στην ανάληψη των υποχρεώσεών τους από τον Δήμο Αμαρουσίου! Από τη συνεδρίαση αποχώρησαν πριν φθάσουμε στη συζήτηση των επίμαχων θεμάτων οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης Παναγιώτης Βραχνός και Μιχάλης Παπαδόπουλος, ενώ απουσίαζε ο Γεώργιος Ιατρίδης, από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ο κ. Ηλίας Γιαννακάκος, ενώ από την ίδια παράταξη απουσίασε ο επικεφαλής Λευτέρης Μαγιάκης, που βρισκόταν στο εξωτερικό, από την παράταξη του κ. Κ. Βλάχου ο κ. Παναγιώτης Σαγρής, ενώ απουσίαζε η κ. Μαρία Καρανάσιου και τέλος, από την παράταξη Για Ένα Νέο Μαρούσι ο κ. Δορύλαος Κλαπάκης.

Ωστόσο, μέχρι να φθάσουμε στην τελική απόφαση μεσολάβησαν αρκετά ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις, τις οποίες παρουσιάζουμε στη συνέχεια.

Άλλη μια καθυστερημένη έναρξη συνεδρίασης

Άδεια η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου"Πηγαδάκια" δημοτικών συμβούλων Ενότητας

Η εικόνα της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19:00, οπότε και είχε οριστεί η έναρξη της συνεδρίασης, ήταν εντελώς… άδεια όταν το βλέμμα έπεφτε στα έδρανα της πλειοψηφίας. Γεγονός που άρχισε να προκαλεί σκωπτικά σχόλια και χαμόγελα μεταξύ δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας, που είχαν ήδη σχηματίσει διάφορα «πηγαδάκια». Η ώρα περνούσε και ουδείς εκ των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας προσερχόταν στην αίθουσα, ενώ οι πληροφορίες ότι είναι κλεισμένοι στον 3ο όροφο του δημαρχιακού μεγάρου (όπου βρίσκεται και το γραφείο του δημάρχου) έδιναν και έπαιρναν.

Προσέλευσης εκτός... χρόνου

Τελικώς, στις 19:35, οπότε και είχε εκπνεύσει ο χρόνος που ορίζει ο κανονισμός για την έγκαιρη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου κι αφού είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του αντιπροέδρου του Σώματος Δημήτρη Κουτσουβέλη με τον πρόεδρο Νώντα Γαρδέλη, άρχισαν να καταφθάνουν άπαντες οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας (πλην του κ. Κώστα Αντωνόπουλου, ο οποίος ήδη βρισκόταν στην αίθουσα της συνεδρίασης, πιθανότατα μη συμμετέχοντας στην προσυγκέντρωση των υπολοίπων συναδέλφων του).

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 19:41 (σύμφωνα με το ρολόι της αίθουσας), αλλά έπρεπε να περάσουν σχεδόν πέντε ώρες μέχρι να μπούμε στο… κυρίως μενού της ημερήσιας διάταξης.

«Εμπλοκή» με το… καλησπέρα

Πρώτος τον λόγο έλαβε ο αντιπρόεδρος του Σώματος Δημήτρης Κουτσουβέλης (δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι), ο οποίος και έθεσε το ερώτημα εάν είχε τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία σε ό,τι αφορά την εκκαθάριση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Τέχνης & Πολιτισμού, προσθέτοντας ότι δεν είχε αναρτηθεί στο «Διαύγεια» ο ορισμός εκκαθαριστή σε αυτήν.

Την απάντηση από πλευράς διοίκησης την έδωσε ο πρόεδρος του Σώματος Νώντας Γαρδέλης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι από λάθος υπαλλήλου δεν είχε γίνει η συγκεκριμένη ανάρτηση, αλλά «επειδή το θέμα αυτό δεν είναι ουσιώδες» μπορεί να «προσπεραστεί», αλλιώς θα πρέπει να διαταχθεί ΕΔΕ (Ένορκος Διοικητική Εξέταση) κατά του υπαλλήλου που παρέλειψε την ανάρτηση.

Ο κ. Δ. Κουτσουβέλης δεν δέχθηκε το «επουσιώδες» του θέματος, λέγοντας ότι η μη ανάρτηση καθιστά άκυρη όποια νομική πράξη πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια, ζητώντας ταυτόχρονα από τη διοίκηση να αποσύρει τα θέματα και να τα επαναφέρει αφού έχει τηρήσει όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες.

Απόσυρση του θέματος ζήτησε, από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης, και η κ. Μαρία Καρλατήρα, επικαλούμενη το γεγονός ότι η διοίκηση δεν φρόντισε να αποστείλει στους δημοτικούς συμβούλους τις πλήρεις εισηγήσεις του θέματος, περιοριζόμενη μόνο στην αποστολή μίας γενικόλογης αναφοράς του τι προβλέπει ο νόμος στις σχετικές περιπτώσεις.

Τελικώς και τα δύο αιτήματα απορρίφθηκαν από την πλευρά της διοίκησης, με την αόριστη δέσμευση του γενικού γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Χρηστάκη ότι θα αναζητηθεί τρόπος να «θεραπευθεί» η παράλειψη.

«Βομβαρδισμός» ερωτήσεων από την Ενότητα

M. Χρηστάκης - Δ. ΔρόσοςΗ συζήτηση επί του θέματος ξεκίνησε με μία μικρή «τεχνοκρατική» εισήγηση του εκκαθαριστή των επιχειρήσεων, Δημήτρη Δρόσου, η οποία ακολουθήθηκε από «βομβαρδισμό» ερωτήσεων από την πλευρά της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας.

Ειδικότερα, η κ. Κατερίνα Ψάλτη, μεταξύ άλλων, ζήτησε να μάθει εάν υπάρχει ισολογισμός έναρξης και χρήσης για τις εξεταζόμενες επιχειρήσεις, εάν υπάρχει πίνακας με τους προμηθευτές στους οποίους οφείλονται ποσά, εάν οι παρουσιαζόμενες δαπάνες έχουν περάσει από Επίτροπο, ποιοι προμηθευτές έχουν πληρωθεί μέχρι σήμερα και με ποια κριτήρια επελέγησαν, τι έγινε στο «κενό» διάστημα που μεσολάβησε από την παραίτηση του προηγούμενου εκκαθαριστή και την ανάληψη των καθηκόντων του νέου. Τέλος, ρώτησε γιατί μία συγκεκριμένη οφειλή, η οποία έχει εφετειακή απόφαση, είναι στις προβλέψεις.

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο κ. Κ. Βλάχος (Μαρούσι η Πόλη μας), ο οποίος το μόνο που ρώτησε είναι εάν στις εκκαθαρίσεις έχουν τηρηθεί όλα όσα προβλέπει ο νόμος, για να λάβει την απάντηση του γενικού γραμματέα του Δήμου ότι «αυτό είναι προφανές».

Η… μπάλα ξαναπέρασε στο γήπεδο της Ενότητας, εκ μέρους της οποίας, ο κ. Δ. Κουτσουβέλης, αφού κατηγόρησε τη διοίκηση για ολιγωρία στο θέμα της αντικατάστασης του παραιτηθέντος εκκαθαριστή, ζήτησε, μεταξύ άλλων, να μάθει εάν έχει γίνει καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων των επιχειρήσεων και αν υπήρξαν αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων των εταιρειών για πληρωμές προμηθευτών στο «κενό διάστημα» (2011 έως 6/2013) μεταξύ των δύο εκκαθαριστών. Επίσης, έθεσε το θέμα της εκπνοής της χρονικής περιόδου των τριών ετών που δίνει ο νόμος από τη δημοσίευση του ΦΕΚ για την εκκαθάριση μέχρι την ολοκλήρωση αυτής.

Τον κύκλο των ερωτήσεων έκλεισε από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας η κ. Μαίρη Διακολιού, η οποία ρώτησε εάν οι εξεταζόμενες επιχειρήσεις είχαν απαιτήσεις προς τρίτους και τι έχει συμβεί με αυτές, για να λάβει την απάντηση του εκκαθαριστή ότι υπήρχαν απαιτήσεις, έγιναν προσπάθειες για την είσπραξή τους, αλλά όλες έπεσαν στο… κενό. Όταν δε η κ. Μ. Διακολιού ρώτησε τι μέλλει γενέσθαι με αυτές, η απάντηση ήταν ότι θα πρέπει πλέον να τις… κυνηγήσει ο Δήμος, από τη στιγμή που θα αποφασίσει να αποδεχθεί την εκκαθάριση.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες ερωτήσεις, ανέλαβαν να τις απαντήσουν ο γενικός γραμματέας του Δήμου και ο εκκαθαριστής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

Ο προηγούμενος εκκαθαριστής, λόγω φόρτου εργασίας, δεν ξεκίνησε καν την εκκαθάριση, οπότε ο νέος εκκαθαριστής ξεκίνησε από το μηδέν και τελείωσε το έργο του μέσα σε 18 μήνες.

Η χρονική προθεσμία των τριών ετών αφορά Α.Ε. και όχι τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Έχουν αποπληρωθεί κάποιοι προμηθευτές με χρήματα που ήρθαν από την κεντρική διοίκηση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων.

Η οφειλή που έχει εφετειακή απόφαση είναι στις προβλέψεις γιατί αυτός είναι ο ο λογιστικός τρόπος χειρισμού της, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν τα σχετικά τιμολόγια.

Κατερίνα Ψάλτη: «Η τελευταία πράξη μιας αμαρτωλής ιστορίας»

Κατερίνα ΨάλτηΓια την τελευταία πράξη μίας ιστορίας που έχει να κάνει με δύο «αμαρτωλές» επιχειρήσεις έκανε λόγο στην τοποθέτησή της η κ. Κ. Ψάλτη, επικαλούμενη χαρακτηρισμούς που είχε κάνει ο ίδιος ο δήμαρχος για τις εξεταζόμενες Κοινωφελείς Επιχειρήσεις.

Η δημοτική σύμβουλος της μείζονος είπε εξαρχής ότι δεν θα κρίνει εάν και πόσα από τα χρέη των εξεταζόμενων επιχειρήσεων υφίστανται, προσθέτοντας ότι εάν όντως υπάρχουν οφειλές προς τρίτους αυτές θα πρέπει να καταβληθούν. Άφησε, ωστόσο, σαφείς αιχμές για το εάν είναι σωστή η εκκαθάριση και για το ποιες οφειλές έχουν πληρωθεί μέχρι σήμερα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «καλούμαστε να απαλλάξουμε τις “αμαρτωλές” διοικήσεις αυτών των επιχειρήσεων, όπως τις έχει κατά κόρον χαρακτηρίσει ο δήμαρχος στο παρελθόν, και να φορτώσουμε νέα χρέη στον Δήμο, μέσα από μία τελείως αδιαφανή διαδικασία». Η κ. Κ. Ψάλτη τόνισε ότι οι σύμβουλοι δεν έχουν στα χέρια τους τα απαραίτητα στοιχεία για να κρίνουν το θέμα (π.χ. πίνακες οφειλών, ισολογισμούς χρήσεων κ.λπ.) και καλούνται να πάρουν μία απόφαση χωρίς να γνωρίζουν τι έχει γίνει στην προ εκκαθάρισης περίοδο, ενώ επέμενε στο ότι τα εντάλματα πληρωμών δεν έχουν περάσει από Επίτροπο.

Απευθυνόμενη δε στους συναδέλφους της, η κ. Κ. Ψάλτη τους ρώτησε: «Ποιος από εσάς είναι σίγουρος ότι όλο αυτό είναι σύννομο; Υπάρχει έστω και ένας από εσάς που να αισθάνεται ασφαλής γι΄ αυτό που θα ψηφίσει;». Η ίδια πρόσθεσε ότι «εάν η όλη διαδικασία πάσχει λαθών, τότε ας είναι, αλλά εάν πάσχει ατασθαλιών, τότε θα είμαστε όλοι συνένοχοι σε ένα έγκλημα πολλών χρόνων».

Σπύρος Σταθούλης: «Όλα νομίμως καμωμένα»

Σπύρος ΣταθούληςΣτην κ. Κ. Ψάλτη ανέλαβε να απαντήσει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο οποίος εξαρχής απέρριψε τα περί «αδιαφανούς» διαδικασίας, χαρακτηρίζοντας ως «λαϊκίστικα» τα σχετικά σχόλια.

Ο κ. Σπύρος Σταθούλης διαβεβαίωσε ότι έχουν ακολουθηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες στις εκκαθαρίσεις και ότι όλες οι μέχρι σήμερα πληρωμές έχουν ελεγχθεί εξονυχιστικά και έχουν λάβει την έγκριση του Επιτρόπου, ενώ ανάλογη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για κάθε μελλοντική πληρωμή από πλευράς Δήμου, από τη στιγμή που θα αναλάβει τις υποχρεώσεις των Κοινωφελών Επιχειρήσεων.

Επίσης, ανέφερε ότι από τη δημοσίευση του ΦΕΚ της εκκαθάρισης ουδεμία πλέον απόφαση δεν μπορούσαν και δεν έλαβαν τα Δ.Σ. των εξεταζόμενων επιχειρήσεων.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος δήλωσε ότι ο εκκαθαριστής, που είναι ορκωτός ελεγκτής, είναι πιστοποιημένος για τη δουλειά που κάνει και δεν μπορεί να αμφισβητείται («γι΄ αυτό ο νόμος ορίζει ελεγκτές, εκτός κι αν κάνετε εσείς τους ελεγκτές» ήταν μία από τις χαρακτηριστικές φράσεις του), ούτε να «περνά από λαϊκά δικαστήρια», προσθέτοντας ότι ουδεμία ευθύνη δεν φέρουν οι δημοτικοί σύμβουλοι για αυτό που θα ψηφίσουν, αφού όλα έχουν συντελεστεί νόμιμα.

Κώστα Βλάχος: «Κι εγώ το ίδιο με τη διοίκηση θα έκανα…»

Κώστας ΒλάχοςΜε έναν… περίεργο τρόπο ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο επικεφαλής του συνδυασμού Μαρούσι η Πόλη μας, λέγοντας ότι η θέση που θα διατυπώσει δεν δεσμεύει την παράταξή του, οι σύμβουλοι της οποίας μπορούν να ψηφίσουν κατά συνείδηση…

Ο κ. Κ. Βλάχος, αμέσως μετά, αναρωτήθηκε τι θα έκανε ο ίδιος εάν ήταν στη θέση του δημάρχου, απαντώντας ότι θα λειτουργούσε με τον ίδιο τρόπο, αφού βάσει νόμου έπρεπε να κλείσουν οι επιχειρήσεις και οι υποχρεώσεις τους να περάσουν στον Δήμο. Μάλιστα, αναφερόμενος προφανώς σε προηγούμενο σχόλιο της κ. Κ. Ψάλτη, αναρωτήθηκε πώς θα πληρωθούν οι οφειλές προς τους προμηθευτές εάν δεν γίνει αποδοχή των εκκαθαρίσεων των Κοινωφελών Επιχειρήσεων.

Τέλος, λέγοντας ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση για τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας, δήλωσε ότι δεν μπορεί παρά να ψηφίσει υπέρ, ενώ η μόνη κριτική που άσκησε προς τη δημοτική αρχή ήταν για το γεγονός ότι άφησε να δημιουργηθούν οι οφειλές των εξεταζόμενων επιχειρήσεων προς το ΙΚΑ και την Εφορία.

Πέτρος Κούκουζας: «Πολιτική ευθύνη για τη διοίκηση και ατομική για τους συμβούλους»

Πέτρος ΚούκουζαςΟ δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Πέτρος Κούκουζας έκανε από την αρχή της τοποθέτησής του λόγο για τις πολιτικές ευθύνες της διοίκησης για το γεγονός ότι δεν θέλει να αποκαλύψει τις ευθύνες όσων διοίκησαν τις εν λόγω επιχειρήσεις, «φορτώνοντάς» τες με τεράστια χρέη. Είπε δε χαρακτηριστικά ότι η ψήφος για το θέμα δεν μπορεί να είναι παραταξιακή, αλλά πολιτική, “για την αποδοχή ή όχι της αδιαφάνειας στις Δημοτικές Επιχειρήσεις”.

Ο ίδιος μίλησε για «πλήρη αδιαφάνεια» και «ελλιπή στοιχεία» σε ό,τι αφορά την εκκαθάριση, ενώ προειδοποίησε ότι στο θέμα υπάρχει και ατομική ευθύνη των δημοτικών συμβούλων, από τους οποίους ζήτησε να σκεφθούν αντικειμενικά και να απαντήσουν στους εαυτούς τους εάν έχουν πειστεί από τα παρουσιαζόμενα στοιχεία της εκκαθάρισης.

Τέλος, αφού ξεκαθάρισε ότι η Ενότητα είναι σταθερά απέναντι σε κάθε αδιαφανή διαδικασία, ζήτησε από τη διοίκηση να αποσύρει τα επίμαχα θέματα και να τα επαναφέρει αφού συνοδεύονται από τα πλήρη στοιχεία που τα αφορούν.

Δημήτρης Κουτσουβέλης: «Δεν έχουμε στοιχεία για να διαπιστώσουμε τη νομιμότητα»

Δημήτρης ΚουτσουβέληςΤελευταίος από πλευράς μείζονος μειοψηφίας πήρε τον λόγο ο κ. Δ. Κουτσουβέλης, ο οποίος τόνισε ότι η διοίκηση δεν έθεσε υπόψη των συμβούλων κρίσιμα στοιχεία για την εκκαθάριση, με αποτέλεσμα να «συσκοτίζεται» η υπόθεση και να καθίσταται αδύνατη η διαπίστωση της νομιμότητας ή μη των πραγματοποιούμενων εκκαθαρίσεων.

Εν συνεχεία, ο σύμβουλος απαρίθμησε ένα προς ένα τα ελλιπή, κατά την άποψή του, στοιχεία που παρουσίασε η διοίκηση για να καταλήξει ότι «είτε η διοίκηση τα διαθέτει και δεν μας τα δίνει, είτε δεν υπάρχουν και μάταια θα περιμένουν οι προμηθευτές να πάρον τα χρήματά τους».

Επίσης, απαντώντας στο σχόλιο του αντιδημάρχου για την αρμοδιότητα του εκκαθαριστή, ο κ. Δ. Κουτσουβέλης ανέφερε ότι «και οι εκκαθαριστές άνθρωποι είναι και μπορούν να κάνουν λάθη και σίγουρα δεν είναι στο απυρόβλητο».

Επεσήμανε δε ότι ακόμη κι αν γίνουν αποδεχτά τα όσα λέει η διοίκηση και ο Δήμος αναλάβει τα χρέη των Κοινωφελών Επιχειρήσεων, αυτό θα εκτροχιάσει τον προσφάτως ψηφισμένο προϋπολογισμό, μειώνοτας τα ίδια κεφάλαιά του και καθιστώντας τον πλασματικό.

Ο κ. Δ. Κουτσουβέλης έκλεισε την τοποθέτησή του ζητώντας από τη διοίκηση να αποσύσει τα θέματα, αφενός για να αποκατασταθεί η παράλειψη με το «Διαύγεια», αλλά και για να παρασχεθούν στους δημοτικούς συμβούλους τα πλήρη στοιχεία των εκκαθαρίσεων, προκειμένου οι τελευταίοι να επιτελέσουν τον ρόλο τους.

Νώντας Γαρδέλης: «Έχουν ευθύνη και όσοι δεν ψηφίσουν τις εκκαθαρίσεις»

Νώντας ΓαρδέληςΣύντομη παρέμβαση στη συζήτηση έκανε και ο πρόεδρος του Σώματος, Νώντας Γαρδέλης, ο οποίος εστιάζοντας στην τελεσίδικη δικαστική απόφαση για πληρωμή προμηθευτή (το θέμα είχε θίξει η κ. Ψάλτη), αναρωτήθηκε: «Εάν έχουν ευθύνη οι σύμβουλοι που θα ψηφίσουν υπέρ της εκκαθάρισης, άραγε δεν έχουν ευθύνη όσοι δεν ψηφίσουν προκειμένου να εκτελεστεί μία δικαστική απόφαση», για να προσθέσει ότι σε μία τέτοια περίπτωση ο Δήμος θα μπορούσε να απειληθεί με κατασχέσεις.

Δήμαρχος: «Κακό σπυρί η όλη υπόθεση»

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, αφού παρετήρησε ότι έχουν δοθεί «επαρκείς εξηγήσεις» για το όλο ζήτημα, στράφηκε εναντίον των δημοτικών συμβούλων της μείζονος, κατηγορώντας τους ότι, όπως και στο παρελθόν, έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση επιθυμούν να «λιμνάζουν» σημαντικά έργα για την πόλη.

Εν συνεχεία, ο κ. Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στις πάμπολλες δημοτικές επιχειρήσεις που «κληρονόμησε» η διοίκησή του και τον «θετικό» νόμο του «Καλλικράτη», με τον οποίο επιχειρήθηκε να μπει μία τάξη σε αυτό το «ξεχείλωμα» που είχε προκληθεί στην Αυτοδιοίκηση.

Γιώργος ΠατούληςΕπίσης, αναφέρθηκε στον «κοπιαστικό» αγώνα της δημοτικής αρχής να «νοικοκυρέψει» την όλη κατάσταση, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να μη διαταράξει την ομαλή λειτουργία του Δήμου.

Ο κ. Γ. Πατούλης μίλησε για μία διαδικασία που ευτυχώς οδηγείται στο τέλος της, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι τα χρέη που περνούν στον Δήμο, μέσω της εκκαθάρισης των Κοινωφελών Επιχειρήσεων, έρχονται από το παρελθόν. “Ας μη το συζητήσουμε αυτό” ήταν το σχόλιο που έκανε με έμφαση.

Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι όλες οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν βασίστηκαν σε έγκυρα στοιχεία, τα οποία επεξεργάστηκαν από ειδικούς και πάντα σύμφωνα με ό,τι προβλέπει ο νόμος. Ουσιαστικά, όπως τόνισε, οι δημοτικοί σύμβουλοι ψηφίζουν για τη μετάβαση των επιχειρήσεων που έχουν ελεγχθεί από τον εκκαθαριστή στον Δήμο, ο οποίος -μέσω την υπηρεσιών του- θα εξακολουθήσει πλέον τους ελέγχους για το τι θα πρέπει να πληρωθεί και τι όχι προς τους προμηθευτές από εδώ και στο εξής.

Ο κ. Γ. Πατούλης έκλεισε την τοποθέτησή του χαρακτηρίζοντας την όλη υπόθεση ως ένα «κακό σπυρί», που πρέπει πλέον να αποβληθεί από τον οργανισμό του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet