Video

Λ. Μαγιάκης: ΟΧΙ στην υποθήκευση του Δήμου στους ιδιώτες – VIDEO

Υπέρ της επιχειρηματικότητας, αλλά κατά της «σιγουράτζας» της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και την υποθήκευση του Δήμου στα συμφέροντα του όποιου κεφαλαίου, δηλώνει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου σε συνέντευξή του στο ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ.

Ο κ. Λευτέρης Μαγιάκης εκτιμά ότι υπάρχουν τρόποι να λειτουργήσει ο Δήμος, καθώς «λεφτά για τη λειτουργία των ανταποδοτικών υπηρεσιών υπάρχουν», ενώ χαρακτηρίζει ως «εύκολη λύση» το να τα παραχωρείς «όλα στον ιδιώτη», προσφέροντάς του «σίγουρα κέρδη, χωρίς κανένα ρίσκο». Την ίδια στιγμή κατηγορεί τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, ότι  συντάσσεται με μία πολιτική που για καθαρά «λόγους ιδεοληψίας» λειτουργεί έναν μηχανισμό «μεταφοράς πόρων από το Δημόσιο στην κερδοφορία κάποιων εταιρειών”.

Ο επικεφαλής της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι αφήνει, επίσης, αιχμές για την «υπερ-απασχόληση» του δημάρχου, λέγοντας ότι με «τόσες αρμοδιότητες δεν του μένει πολύς χρόνος να ασχοληθεί με τα ζητήματα του Δήμου», ενώ χαρακτηρίζει ως «πελατειακές» τις σχέσεις που έχει αναπτύξει με φορείς και δημότες της πόλης, στα χρόνια που είναι στη διοίκηση.

Σε ό,τι αφορά την παράταξη στην οποία ηγείται, ο κ. Λ. Μαγιάκης δηλώνει ικανοποιημένος από τη μέχρι σήμερα αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά τονίζει ότι χρειάζεται ακόμη περισσότερη δουλειά σε επίπεδο διείσδυσης στην πόλη και επαφής με τους δημότες. Εξάλλου, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, «στόχος της παράταξης είναι να γίνει διοίκηση στον Δήμο».

Όσο για τις πρόσφατες εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και στο κατά πόσο αυτές θα επηρεάσουν την παράταξή του, επιμένει ότι «εμείς μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν προβάλλουμε κομματικές θέσεις» και «καθένας από εμάς έχει δεσμευτεί στο προεκλογικό πρόγραμμα, με βάση το οποίο ψηφιστήκαμε από τους δημότες».

Ο κ. Λ. Μαγιάκης παραδέχεται ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση «δεν έχει καταφέρει να βάλει τον δημότη να ασχοληθεί με τα τοπικά θέματα», ενώ, τέλος, εάν αναλάμβανε εκείνος δήμαρχος, υπό τις παρούσες συνθήκες, τα τρία πρώτα πράγματα που θα έκανε θα αφορούσαν στη διαχείριση απορριμμάτων, στην ενίσχυση του προσωπικού και στη βελτίωση του κυκλοφοριακού και των υποδομών της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet