Προεκλογική συγκέντρωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ΜεΡΑ25/ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στο Μαρούσι
Πολιτική

Προεκλογική συγκέντρωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ΜεΡΑ25/ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στο Μαρούσι

Πραγματοποιήθηκε χθες (21/5) η προεκλογική συγκέντρωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ΜεΡΑ25/ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στην πλατεία Κασταλίας στο Μαρούσι. Στη συγκέντρωση μίλησαν οι υποψήφιοι/ες ευρωβουλευτές/τριες Κ. Λαπαβίτσας, Αθ. Κορωναίου, Θ. Πετράκος και Αν. Σταυροπούλου και στελέχη της Αριστεράς.

Όπως τόνισαν «εκλογικός στόχος μας είναι η εκπροσώπηση μας στην ευρωβουλή και για τον λόγο αυτόν απευθυνόμαστε σε όσους/ες όσες απείχαν στις βουλευτικές εκλογές, αλλά τώρα κατανοούν ότι αυτό ήταν σε βάρος των συμφερόντων τους, αλλά και σε όλους/ες που θέλουν:

  • Να ακούγεται στο Ευρωκοινοβούλιο δυνατά η φωνή του λαού και των κοινωνικών κινημάτων της χώρας μας.
  • Να συντονιζόμαστε με κοινωνικά κινήματα και άλλες δυνάμεις της Αριστεράς στην Ευρώπη, όχι για να αλλάξουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί αυτή έχει οικοδομηθεί για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πλούσιων και των ισχυρών και δεν αλλάζει, αλλά για αντιστάσεις και νίκες απέναντι στις νεοφιλελεύθερες αντικοινωνικές, περιβαλλοντοκτόνες, αντιδημοκρατικές πολιτικές της, στην στρατιωτικοποίησή της και στην εμπλοκή της σε πολέμους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και την υποστήριξη της γενοκτονίας των Παλαιστινίων από το Ισραήλ.
  • Να ασκούμε πραγματική πολιτική αντιπολίτευση στην Ελλάδα με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα, σε συνθήκες που η απουσία οαντιπολίτευσης αφήνει ανεξέλεγκτη την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
  • Να προωθούμε αποτελεσματικότερα τον σταθερό στόχο της ενότητας και τη  διεύρυνση της συνεργασίας μας και με τις άλλες δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς.
  • Να διεκδικούμε μαζί με το λαό και τα κινήματα λύσεις στα οξυμμένα κοινωνικά προβλήματα (ακρίβεια, λαϊκή στέγη, μισθοί/συντάξεις, περιβάλλον, δικαιώματα, ειρήνη κλπ), γιατί οι προτάσεις μας είναι υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν επίσης τα στελέχη της ΛΑΕ-ΑΑ Δ. Στρατούλης, γραμματέας και Κ. Ήσυχος, μέλος της Π.Γ.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet