Συμμαχία για την Ανατροπή στο Μαρούσι: Να ενταχθεί και το άλσος Παραδείσου στο πρόγραμμα πυροπροστασίας του Δήμου
Πολιτική

Συμμαχία για την Ανατροπή στο Μαρούσι: Να ενταχθεί και το άλσος Παραδείσου στο πρόγραμμα πυροπροστασίας του Δήμου

Την ένταξη του άλσους Παραδείσου στο πρόγραμμα πυροπροστασίας του Δήμου Αμαρουσίου, ζητά η δημοτική παράταξη Συμμαχία για την Ανατροπή στο Μαρούσι. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος ενισχύθηκε με 150.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο, τα οποία θα καλύψουν 4 περιοχές, αλλά όχι το άλσος Παραδείσου, το οποίο αρχικά είχε δεχτεί να καλύψει η δημοτική αρχή.

Η πλήρης ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης έχει ως εξής:

«Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η χρηματοδότηση του Δήμου Αμαρουσίου με 150.000 ευρώ για την ενίσχυση πυροπροστασίας και δημιουργίας περιμετρικών ζωνών 10 μέτρων πέριξ οικισμών πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων 10 μέτρων.

Βέβαια, λόγω καθυστερήσεων, κυρίως από πλευράς κυβέρνησης και Πράσινου Ταμείου, το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί από φέτος που βιώνουμε άκρως επικίνδυνες κλιματικές συνθήκες που ευνοούν την πρόκληση δασικών πυρκαγιών, αλλά από το 2025.

Θα επισημάνουμε ακόμα ότι εγκρίθηκαν τελικά μόνο 150.000 ευρώ έναντι των 216.000 που αιτήθηκαν από τον Δήμο ύστερα από απόφαση της δημοτικής επιτροπής στις 3-6-2024.

Η έγκριση αφορά τις περιοχές:

  1. Νέας Λέσβου – Αγγελόπουλου.
  2. Αναβρύτων.
  3. Καρπάθικα, Ηπειρώτικα, Δωδώνη, Στούντιο Άλφα.
  4. Πολυδρόσου.

Η παράταξή μας, κατά τη συζήτηση του θέματος στη δημοτική επιτροπή και κατόπιν αιτήματος κατοίκων, είχε προτείνει να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα και το άλσος Παραδείσου που περικλείεται από πλήθος κατοικιών και γραφείων.

Παρόλο που η πρόταση έγινε δεκτή από τη δημοτική αρχή, τελικά ο Παράδεισος δεν περιέχεται στην απόφαση της έγκρισης.

Ζητάμε άμεσα από τη διοίκηση εξηγήσεις για αυτήν την παράλειψη και τη διαβεβαίωση ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες υπηρεσιακές ενέργειες ώστε να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα και το άλσος Παραδείσου».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet