Ανανέωση του παλαιού… στο Maroussi Art People Festival
Πολιτισμός

Ανανέωση του παλαιού… στο Maroussi Art People Festival

Μπατίκ δημιουργίες, μαριονέτες, εναλλακτικό κόσμημα και έπιπλα που ακολουθούν τη φιλοσοφία της φιλοτέχνησης έργων μέσα από τεχνικές ανανέωσης του παλαιού και χρήσης ευτελών υλικών είχαν την τιμητική τους στη 2η ημέρα – αφιέρωμα στους δημιουργούς των τμημάτων Εφαρμοσμένων Τεχνών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής Πολιτισμού Maroussi Art People Festival που από 5 έως 15 Μαΐου φιλοξενείται στο Maroussi HELEXPO.

Το αφιέρωμα άνοιξε με την παρουσίαση από τις δασκάλες των τμημάτων Μαλβίνα και Ελένη Γραφάκου της φιλοσοφίας που ακολούθησαν οι σπουδαστές στη διάρκεια της φετινής καλλιτεχνικής περιόδου και στις τεχνικές μικρογλυπτικής, μαριονέτας, press papie και παιδικής χειροτεχνίας που εξάσκησαν. Οι δημιουργίες εντυπωσίασαν τους θεατές του καλλιτεχνικού περιπτέρου που έμειναν έκθαμβοι από το πώς ένα απλό υλικό μπορεί να λάβει χαρακτηριστικά έργου τέχνης.

Χορευτικό στιγμιότυπο από το Maroussi Art People Festival «Η μαγεία των εγχόρδων» με διασκευασμένα για κουαρτέτο γνωστά μουσικά κομμάτια κυρίως από το κλασικό ρεπερτόριο, σε μία αρμονική σύνθεση με τα εκθέματα του καλλιτεχνικού περιπτέρου αγκάλιασαν μουσικά τους επισκέπτες και τους θεατές δημιουργώντας νοσταλγικές ονειρικές εικόνες. Στην παρουσίαση συμμετείχαν οι Ηλίας Γυφτονικολός, Σωκράτης Σταθουλόπουλος (βιολί, διασκευές), Τρανός Αντίλοχος (βιόλα), Αμαλία Γιαννοπούλου (βιολοντσέλο). Τη μουσική επιμέλεια είχε η Φωτεινή Κοσκόρου-Παλαμίδη και την οργάνωση η Ελένη Χοζού. Το χορευτικό μέρος της παράστασης πλαισίωσαν χορευτές του ταγκό του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού υπό την επιμέλεια της δασκάλας ευρωπαϊκών χορών Έφης Κεραμάρη.

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με μία ρετρό μουσική βραδιά με τίτλο «Ζητάτε να σας πω» όπου μέσα από το τραγούδι της Χριστίνας Σπηλιακοπούλου και της Κέλλυς Κουνάκη αναβίωσε η παλιά Αθήνα. Στο πιάνο ήταν η Νατάσα Αβραμίδου, στο φλάουτο ο Μιχάλης Ραμός, στο κλαρινέτο ο Μαρίνος Γαλατσινός, στην τρομπέτα ο Παντελής Πασχαλίδης, στο βιολί ο Ηλίας Γυφτονικολός και ο Σωκράτης Σταθουλόπουλος, στη βιόλα ο Τρανός Αντίλοχος, στο κοντραμπάσο και στις ενορχηστρώσεις ο Βαγγέλης Ζωγράφος, στα ντραμς και στα κρουστά ο Βασίλης Κωστέας. Τη μουσική επιμέλεια είχε η Φωτεινή Κοσκόρου-Παλαμίδη και την οργάνωση η Ελένη Χοζού. Τη μαγική αυτή βραδιά πλαισίωσε η Εύα Χατζηχρήστου παρουσιάζοντας μία tribal fusion και oriental σύνθεση που συνδυάζει την κίνηση των δυτικών χορών hip hop με τους χορούς της Μέσης Ανατολής.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας θαύμασε τις δημιουργίες των σπουδαστών των τμημάτων Εφαρμοσμένων Τεχνών και τους μετέφερε τα συγχαρητήρια του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, όπως και προς τις καθηγήτριες και όλους τους συντελεστές των καλλιτεχνικών δρωμένων που παρουσιάστηκαν.

Το ωράριο λειτουργίας του Φεστιβάλ Maroussi Art People Festival και των καλλιτεχνικών περιπτέρων είναι καθημερινά και Σαββατοκύριακο από τις 11:00 π.μ. έως τις 11:00 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet