Βυζαντινή & παραδοσιακή μουσική παρουσίασε το Σχολείο Ψαλτικής
Πολιτισμός

Βυζαντινή & παραδοσιακή μουσική παρουσίασε το Σχολείο Ψαλτικής

Βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική παρουσίασαν οι χορωδίες και η ορχήστρα των σπουδαστών του Σχολείου Ψαλτικής Αμαρουσίου, παρόντος του δημάρχου Γιώργου Πατούλη, με την ευκαιρία της λήξης των μαθημάτων για το διδακτικό έτος 2014-2015.

Τα χορωδιακά σύνολα υπό τη διεύθυνση των δασκάλων του Σχολείου Ψαλτικής Κωνσταντίνου Μπουσδέκη και Κωνσταντίνου Φωτόπουλου έψαλαν βυζαντινούς ύμνους, ενώ οι μαθητές των παραδοσιακών οργάνων με τους δασκάλους τους έπαιξαν παραδοσιακά τραγούδια, με τη συνοδεία της γυναικείας χορωδίας του Σχολείου.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου χαιρετίζει την ετήσια εκδήλωση του Σχολείου ΨαλτικήςΣτον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αμαρουσίου εξέφρασε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «τη σταθερή αρωγή του Δήμου Αμαρουσίου και του ιδίου προσωπικά στην προσπάθεια του Σχολείου Ψαλτικής για τη διατήρηση και προαγωγή της βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής», συγχαίροντας παράλληλα τους υπεύθυνους δασκάλους και τους σπουδαστές για την ξεχωριστή μουσική βραδιά.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο άρχων λαμπαδάριος της ΜτΧΕ εκπρόσωποι του Ιερού Κλήρου και του ιεροψαλτικού χώρου της πόλης, πλήθος πολιτών και φίλων της βυζαντινής μουσικής.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet