Δήμος Αμαρουσίου: Διαδικτυακές παραστάσεις από το Σπαθάρειο Μουσείο από τις 17 έως και τις 21/5
Πολιτισμός

Δήμος Αμαρουσίου: Διαδικτυακές παραστάσεις από το Σπαθάρειο Μουσείο από τις 17 έως και τις 21/5

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων (Τρίτη 18 Μαΐου 2021), ο Δήμος Αμαρουσίου γιορτάζει και διοργανώνει online παραστάσεις του Σπαθάρειου Μουσείου Θεάτρου Σκιών που θα προβληθούν μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου, αρχής γενομένης από το Σάββατο 17 Μαΐου μέχρι και την Πέμπτη 21 Μαΐου 2021, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Στο πλαίσιο της διάχυσης και εξέλιξης της Μαρουσιώτικης τέχνης και πολιτισμού, το Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών «ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΣΠΑΘΑΡΗΣ» με την υποστήριξη της ΚΕΔΑ διοργανώνουν δύο κύκλους διαδικτυακών παραστάσεων «Καραγκιόζη», με τους καραγκιοζοπαίκτες Γιάννη Νταγιάκο και Σωκράτη Κοτσορέ, επισημαίνει η διοίκηση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα εβδομαδιαίο αφιέρωμα με ψυχαγωγικές και παιδαγωγικές παραστάσεις, που αποσκοπούν στην ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών και στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδος.

Η πρώτη ημέρα προβολής παραστάσεων είναι αφιερωμένη στον δάσκαλο του Θεάτρου Σκιών, Ευγένιο Σπαθάρη, με αφορμή τα 12 χρόνια από τον θάνατό του (9/5/2009), με την πανηγυρική παράσταση «Αθανάσιος Διάκος», αναφέρει η δημοτική αρχή.

O δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, για το θέμα αυτό δηλώνει:

«Μέσω των παραστάσεων του Σπαθάρειου Μουσείου Θεάτρου Σκιών του αείμνηστου δασκάλου Ευγένιου Σπαθάρη συμβάλλουμε στην ανάδειξη, την προστασία και τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

»Λόγω πανδημίας στηρίζουμε διαδικτυακά την τέχνη, δίνοντας την ευκαιρία στους δημότες μας να γίνουν συνεχιστές στην ιστορία του τόπου τους.

»Με αυτόν τον τρόπο μεταλαμπαδεύονται και διασώζονται στις νεότερες γενιές οι περιπέτειες του Καραγκιόζη, του πιο δημοφιλούς και διαχρονικού χάρτινου ήρωα των παιδικών μας χρόνων.

»Παράλληλα τιμούμε την ημέρα των Μουσείων ως μία ημέρα που τα μουσεία της πόλης μας, με το πλούσιο υλικό και ιστορία τους, αποτελούν θησαυρό γνώσης και πολιτισμού».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet