Αφιέρωμα στους The Doors στο Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου
Πολιτισμός

Αφιέρωμα στους The Doors στο Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου

Το Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016 παρουσιάζει στη μικρή σκηνή live stage @ the bar ένα αφιέρωμα στο θρυλικό συγκρότημα The Doors με τους Moonlight Overdrive και supporting act The Buzz Dealers την Παρασκευή 8 Ιουλίου, στις 21:00, στο Αμαλίειο (Λεωφ. Κηφισίας 219).

3 Ιουλίου 1971… Ο Jim Morrison, η ανεξίτηλη μορφή του θρυλικού συγκροτήματος The Doors και ένας από τους τελευταίους αληθινούς rock star της χρυσής εποχής του rock n roll και της ψυχεδελικής μουσικής, βρίσκεται νεκρός στο παριζιάνικο διαμέρισμά του…

45 χρόνια μετά και συγκεκριμένα την Παρασκευή 8 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016, στη Λεωφ. Κηφισίας 219 στο Αμαλίειο, οι Moonlight Overdrive (The Ultimate Greek Doors Τribute Βand) και οι The Buzz Dealers θα μας μεταφέρουν στον rock n roll κόσμο των The Doors, αλλά και γενικότερα στον 60΄s – 70΄s ήχο που επηρέασε μια για πάντα την πορεία της μουσικής γενικότερα. Ένας φόρος τιμής στον «ποιητικό» Jim Morrison που σε αντίθεση με άλλους καλλιτέχνες της ψυχεδελικής μουσικής που έτειναν προς τον μυστικισμό, είδε, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Φεστιβάλ, τη διεύρυνση της συνείδησης ως ένα τρόπο να διεισδύσει στη σκοτεινή περιοχή του ασυνείδητου και στις ανομολόγητες επιθυμίες του ανθρώπου.

Moonlight Overdrive

Οι Moonlight Overdrive είναι μια tribute μπάντα στους The Doors που δραστηριοποιείται από το 2011  και αποτελείται από τους: Γιώργο Λαγογιάννη – πλήκτρα & φωνή, Άγγελο Κραβαρίτη – κιθάρα, Αλέξη Σταυρόπουλο – τύμπανα.

Oι Τhe Doors εμφανίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ΄60 και θεωρούνται αναμφισβήτητα ένα από τα συγκροτήματα που επηρέασαν την εξέλιξη της rock μουσικής. Οι Moonlight Overdrive αναπαράγουν τον ήχο των The Doors πιστά και μας θυμίζουν 40 χρόνια μετά τη διάλυση αυτού του συγκροτήματος όλα εκείνα τα κομμάτια που μας κάνουν ακόμα και σήμερα να ανατριχιάζουμε από το βάθος και την πολλαπλότητα της διάστασής τους.

The BuzzDealers

Blues, Psychedelic-Rock n Roll-Garage ή αλλιώς η ανάγκη τεσσάρων ατόμων να παίξουν αυτό το κράμα μουσικής, που τους ένωνε η φιλία και κάποιες απίστευτες συμπτώσεις. Τον Νοέμβριο του 2014 λοιπόν, αυτοί οι τέσσερις τύποι αποφάσισαν να δημιουργήσουν τους The BuzzDealers. Έγραψαν ένα demo και ξεκίνησαν σιγά σιγά τα live, με σημαντικότερη στιγμή τη συμμετοχή τους στο Schoolwave 2015 ως μια από τις φοιτητικές μπάντες του Φεστιβάλ. Άμεσος στόχος της μπάντας, η ηχογράφηση του πρώτου τους full length album.

Είσοδος: 5 ευρώ.

Εισιτήρια προπωλούνται:

www.viva.gr και στο τηλ. 11876.
Στα καταστήματα Public, Media Markt, Reload Stores, Seven Spots, Βιβλιοπωλεία Ευρυπίδης, BP, EKO, My Market, Metro Cash & Carry.
Στο Vivashop στο The Mall Athens.
Στο ΤΡΑΜάκι, Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (σταθμός ΗΣΑΠ) Μαρούσι.
Στο δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9).
Στη Λεωφ. Κηφισίας 219 στο Αμαλίειο, την ημέρα της εκδήλωσης και βάσει διαθεσιμότητας.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet