Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το αφιέρωμα στον Ιωάννη Καποδίστρια
Πολιτισμός

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το αφιέρωμα στον Ιωάννη Καποδίστρια

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 με μεγάλη επιτυχία το αφιέρωμα στον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, με αφορμή τα 195 χρόνια από την έκρηξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Την εκδήλωση διοργάνωνε ο Δήμος Αμαρουσίου και το 6ο Λύκειο Αμαρουσίου υπό την αιγίδα της Εταιρείας Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια.

Εκ μέρους του δημάρχου Αμαρουσίου, προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, χαιρετισμό απηύθυνε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρένα Χαλιώτη η οποία υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του αφιερώματος στον άνθρωπο που θεμελίωσε το σύγχρονο Ελληνικό Κράτος και την Αυτοδιοικητική δομή της χώρας, μία φυσιογνωμία διεθνούς κύρους και αναγνώρισης, σημειώνοντας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ότι ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που διατηρεί ζωντανή την ιστορία της χώρας μας και υποσχόμενη ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις. Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση για την εξαιρετική διοργάνωση και παρουσία τους.

Μετά τον χαιρετισμό του διευθυντή του 6ου Λυκείου Αμαρουσίου Αλέξανδρου Γεωργόπουλου, το Νεανικό Χορωδιακό Σύνολο «ΕΜΠΝΕΥΣΙΣ», υπό τη διεύθυνση της Έλενας Καντάρη, συνοδεία του καθηγητή πιάνου – σολίστ κ. Ευάγγελου Σιταρά ερμήνευσε τα τραγούδια «Άνθρωπε», «Μαρμαρωμένος Βασιλιάς», «Οι Αστρολόγοι», «Στου Όθωνα τα χρόνια», «Θούριος», «Τσάμικος».

Οι μαθητές του 6ου Λυκείου Αμαρουσίου και ο Όμιλος Ρητορικής του Σχολείου με υπεύθυνη την καθηγήτρια φιλόλογο Μαριάννα Σαβράμη μίλησαν για τον Ιωάννη Καποδίστρια και το έργο του, με τη συμμετοχή των μαθητών της Α΄ Λυκείου: Κωνσταντίνου Δημόπουλου, Νικόλαου Κρασώνη, Έλενας Μπαλή και Κωνσταντίνου Χάρου.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο νομικός, ιστορικός, πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια, Ανδρέας Κούκος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα της εκδήλωσης: « Η σύγκρουση του Ιωάννη Καποδίστρια με τα παραδοσιακά κοινωνικά στρώματα. Ο ρόλος των Μεγάλων Δυνάμεων.»

Με το πέρας της ομιλίας ακολούθησε συζήτηση για την ανεκτίμητης αξίας παρακαταθήκη του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας.

Την εκδήλωση συντόνισε η υποδιευθύντρια του 6ου Λυκείου Αμαρουσίου Αλίνα Πανταζή. Παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Πέτρος Κόνιαρης και Πέτρος Κούκουζας.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet