Σύλλογος Πολυδρόσου: Ποιον χώρο προτείνει στον Δήμο Αμαρουσίου να αξιοποιήσει προς όφελος των δημοτών
Μαρούσι

Σύλλογος Πολυδρόσου: Ποιον χώρο προτείνει στον Δήμο Αμαρουσίου να αξιοποιήσει προς όφελος των δημοτών

Ο Σύλλογος Πολυδρόσου μεταφέρει στον δήμαρχο Αμαρουσίου αίτημα πολλών κατοίκων της περιοχής για την αξιοποίηση του δημοτικού κοινόχρηστου χώρου που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Φραγκοκλησιάς, στο Πολύδροσο, στoν παρόδιο χώρο του τμήματος «S», που καταλήγει στη λεωφόρο Πεντέλης, όμορο του ρέματος Χαλανδρίου και στην νοτιοανατολική πλευρά αυτού.

Το τμήμα αυτό, όπως αναφέρει ο σύλλογος, είναι παντελώς εγκαταλελειμμένο από τον Δήμο, ενώ κάτοικοι και μέλη του έχουν φυτέψει κατά το παρελθόν κάποια δένδρα και όσο μπορούν τα περιποιούνται. Ωστόσο, λόγω έλλειψης κοντινού σημείου υδροδότησης, τα δένδρα και τα φυτά το καλοκαίρι ξεραίνονται, σημειώνει.

Στο τμήμα αυτό υπάρχει και τμήμα του πρανούς του ρέματος, όπου απαιτείται τοποθέτηση προστατευτικού συρματοπλέγματος, για λόγους ασφαλείας, αφού επί του τμήματος αυτού κινούνται παιδιά με ποδήλατα και πεζοί που περπατούν στην παραρεμάτια διαδρομή, συμπληρώνει ο Σύλλογος Πολυδρόσου.

Όπως σημειώνει, με πολύ χαμηλό κόστος, θα μπορούσε το τμήμα αυτό να αξιοποιείται από τους κατοίκους για αναψυχή, αφού, με την τοποθέτηση ξύλινων πάγκων, τραπεζιών, ακόμα και κιοσκιού, θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης και διέξοδο, καθώς ο δημόσιος, κοινόχρηστος χώρος απέναντι, έχει ελάχιστα παγκάκια και αρκετά όργανα άθλησης.

Επίσης, προσθέτει, απαραίτητο είναι το συχνό κλάδεμα και ο καλλωπισμός των φυτών (αυτοφυή τα περισσότερα), γιατί συμβαίνουν συχνά μικροτραυματισμοί λόγω των βάτων που έχουν κατακλύσει μέρος του χώρου.

Ενδεικτικώς, ο συλλογος θεωρεί ότι ο Δήμος πρέπει να μεριμνήσετε για την αναβάθμιση και συντήρηση του χώρου αυτού, προκειμένου να αξιοποιηθεί ως χώρος αναψυχής για τους κατοίκους με τις παρακάτω ενέργειες:

  • Καθαριότητα, κλάδεμα υφιστάμενης βλάστησης.
  •  Αναζωογόνηση – ήπια λείανση εδάφους σημειακά.
  •  Αγορά – τοποθέτηση 1 κιόσκι και 2- 3 παγκάκια.
  •  Αγορά – τοποθέτηση περίπου 30m φράχτη (προστασία περιπατητών).
  •  Αγορά – φύτευση 3-4 δένδρων.

Οι προτεινόμενες εργασίες μπορούν να γίνουν στο πλαίσιο της συντήρησης του οδικού περιβάλλοντος και του ποδηλατοδρόμου, που γίνονται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, προτείνει ο σύλλογος, συμπληρώνοντας ότι η αγορά και η εγκατάσταση του εξοπλισμού κήπου, δένδρων, φράχτη είναι χαμηλού κόστους και μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα.

Τέλος, υπενθυμίζει την «οφειλόμενη εξαγορά ακινήτου» από απαλλοτρίωση στην παρακείμενη περιοχή (κατασκευή πίσω από τον χώρο μπάσκετ στον Τριφυλλιακό) από τον Δήμο, ώστε να χρησιμοποιείται από τους δημότες και αποκλειστικώς για τις ανάγκες της περιοχής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet