Στρ. Σαραούδας: «Ουραγός» και στον Αθλητισμό η διοίκηση του Μ. Καρπέτα
Αθλητισμός

Στρ. Σαραούδας: «Ουραγός» και στον Αθλητισμό η διοίκηση του Μ. Καρπέτα

«Ένας ακόμη πολύ σημαντικός τομέας στον οποίο έχει υστερήσει η δημοτική Αρχή Μεταμόρφωσης είναι αυτός του αθλητισμού», τόνισε ο επικεφαλής της Ελπίδας για την Μεταμόρφωση, Στράτος Σαραούδας, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή τη συζήτηση για την κατανομή των ωρών των αθλητικών χώρων από τα αθλητικά σωματεία για τη νέα περίοδο.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Στράτος Σαραούδας στάθηκε «στην έλλειψη αθλητικών χώρων, στην αδυναμία της διοίκησης να κατασκευάσει ένα κλειστό γυμναστήριο, αλλά και να συντηρήσει τα υφιστάμενα».

Ο επικεφαλής της παράταξης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είναι από τις λίγες φορές που μιλάμε για τον αθλητισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι αλήθεια ότι ο αθλητισμός στον Δήμο μας είναι αδικημένος, καθώς δεν είναι στις προτεραιότητες της δημοτικής Αρχής, τα επτά χρόνια που διοικεί. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι οι αθλητικοί χώροι δεν καλύπτουν τις ανάγκες των σωματείων και των πολιτών για να προπονηθούν και να δώσουν του αγώνες τους. Είναι ολοφάνερο ότι η πόλη μας χρειάζεται ένα ακόμη κλειστό αθλητικό κέντρο και ένα προπονητήριο, αλλά η διοίκηση δεν έχει κάνει καμία κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση».

Υπολειτουργούν οι αθλητικοί χώροι

Ακολούθως, ο κ. Σαραούδας αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με τη συντήρηση των υφιστάμενων αθλητικών χώρων, λέγοντας:

«Με τη συντήρηση που γίνεται, λειτουργούν στα όριά τους οι αθλητικοί χώροι. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με το γήπεδο του τένις, που έχει εγκαταλειφθεί από τον Δήμο. Στην ίδια μοίρα είναι και το γήπεδο του μπάσκετ, απέναντι από το 2ο Δημοτικό, το οποίο το φωνάζω εδώ και τρία χρόνια ότι δεν έχει καν ταμπλό. Ούτε στο 5χ5 και στο γήπεδο βόλεϊ, στο 2ο Δημοτικό, μπορούν να παίξουν τα παιδιά, αφού κινδυνεύουν να χτυπήσουν. Επίσης, το γήπεδο που έγινε, χωρίς μελέτη μάλιστα, πριν πέντε χρόνια, δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου, ακόμα δεν λειτουργεί. Τη συγκεκριμένη καθυστέρηση αναγνώρισε και ο δήμαρχος. Τέλος, σε τραγική κατάσταση είναι και το γήπεδο 5χ5 πίσω από το Δηλαβέρη.

»Όλοι οι χώροι είναι παρατημένοι, άρα και στον τομέα συντήρησης των αθλητικών χώρων και στον τομέα κατασκευής νέων ο Δήμος βαθμολογείται με μηδέν».

Και διακόπτουν συστηματικά, και δεν απαντούν ποτέ… έχουν πρόγραμμα

Αμέσως μετά, ο κ. Σαραούδας αναφέρθηκε στους αθλητικούς συλλόγους, σημειώνοντας ότι «στο θέμα των σωματείων, δυστυχώς είναι κοινή διαπίστωση όλων στην πόλη ότι ο Δήμος κάνει διακρίσεις. Όλοι ξέρουν πως η δημοτική Αρχή συμπαθεί κάποιους συλλόγους κι αντιπαθεί κάποιους άλλους».

Στο σημείο αυτό, όπως καταγγέλλει η παράταξη στην ανακοίνωσή της, «όπως συμβαίνει σχεδόν σε κάθε Συμβούλιο που ο κ. Σαραούδας. με μία σειρά από επιχειρήματα “στριμώχνει” τη διοίκηση, δύο συγκεκριμένα στελέχη της συμπολίτευσης δεν μπόρεσαν να συγκρατηθούν και διέκοπταν τον  επικεφαλής της Ελπίδας, μιλώντας εκτός μικροφώνου, ώστε να μην καταγράφονται τα λεγόμενά τους στα πρακτικά. Με περίσσεια ψυχραιμία, ο κ. Σαραούδας απέκρουσε τις σφοδρές επιθέσεις και διαμήνυσε ότι όσο και να προσπαθούν, δεν θα καταφέρουν να τον εμποδίσουν να καταγράφει την πραγματικότητα. Το μόνο που ζήτησε από τους “συνήθεις υπόπτους” ήταν να απαντούν στο μικρόφωνο και επί της ουσίας σε όσα τους καταμαρτυρεί. Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν έγινε και αποδεικνύεται ότι μοναδικός τους στόχος είναι να μην αφήνουν τον κ. Σαραούδα να τους εκθέτει».   

Λύση μέσω μοριοδότησης

Αφού ολοκληρώθηκε η αντιπαράθεση, ο επικεφαλής της Ελπίδας κατέθεσε την πρόταση της παράταξης για τη χρήση των αθλητικών χώρων μέσω μοριοδότησης, χωρίς την ανάμειξη των πολιτικών προσώπων του Δήμου.

Ειδικότερα, ο κ. Σαραούδας τόνισε:

«Υπάρχουν δύο κατηγορίες που αφορούν στον Δήμο σε σχέση με τον αθλητισμό. Η πρώτη είναι “Αθλητισμός και Δημότης” και η δεύτερη “Αθλητισμός και Σωματεία”. 

»Στο κομμάτι “Αθλητισμός και Σωματεία” το βασικό ζήτημα είναι ένα: “με ποια κριτήρια πρέπει να δίνονται οι αθλητικοί χώροι;”. Υπάρχουν κριτήρια; Γίνεται κάποια επαλήθευση των δεδομένων που μας δίνουν οι αθλητικοί σύλλογοι; Για εμάς οι αθλητικοί χώροι θα έπρεπε να δίνονται με βάση τη μοριοδότηση των συλλόγων. Όπως βάλαμε κριτήρια στους παιδικούς σταθμούς για να φιλοξενούμε τα μικρά παιδιά, με τον ίδιο τρόπο πρέπει να μπουν κριτήρια για να δίνονται οι αθλητικοί χώροι, χωρίς να έχουν καμία ανάμειξη τα πολιτικά πρόσωπα του Δήμου.

»Στο κομμάτι “Αθλητισμός και Δημότης”, δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί ένας δημότης Μεταμόρφωσης να πάει να κολυμπήσει στο κολυμβητήριο του Δήμου. Πρέπει ο Δήμος να μπορεί καλύπτει τις απαιτήσεις των δημοτών. Να αξιοποιήσουμε τα προγράμματα που υπάρχουν, όπως κάνουν άλλοι δήμοι. Επίσης, θα πρέπει οι τιμές να είναι λογικές». 

Τέλος, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, ο δήμαρχος ανέθεσε στον κ. Σαραούδα να υλοποιήσει την πρότασή του, κάτι που ο επικεφαλής της παράταξης αποδέχθηκε αμέσως.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet