Απαράδεκτες μεθοδεύσεις στη Νέα Ιωνία για να «πεταχτούν» εκτός παιδικών σταθμών δεκάδες παιδιά καταγγέλλουν οι γονείς
Φωτογραφία: google maps
Κοινωνία

Απαράδεκτες μεθοδεύσεις στη Νέα Ιωνία για να «πεταχτούν» εκτός παιδικών σταθμών δεκάδες παιδιά καταγγέλλουν οι γονείς

Για «απαράδεκτες μεθοδεύσεις» και «χυδαία συμπεριφορά» απέναντι σε γονείς καταγγέλλει τη διοίκηση των Κέντρων Βρεφονηπιακής Αγωγής του Δήμου Νέας Ιωνίας (ΚΕΒΡΕΦΟ) ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφών και Νηπίων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του, δεκάδες γονείς καταγγέλλουν ότι ενημερώνονται με ηλεκτρονικά μηνύματα ότι οι αιτήσεις εγγραφής ή επανεγγραφής των παιδιών τους για τη σχολική χρονιά 2023-2024 απορρίφθηκαν, λόγω δικαιολογητικών που έλειπαν ή άλλων λαθών. Όπως τονίζουν, η ενημέρωση γίνεται έναν μήνα αφότου έχει λήξει η προθεσμία υποβολής, χωρίς να δίνεται καμία δυνατότητα πλέον στους γονείς να προχωρήσουν σε συμπληρωματική κατάθεση δικαιολογητικών ή διορθώσεις.

Ο Σύλλογος επενέβη για να διευθετηθεί το ζήτημα, αλλά -όπως αναφέρει- συνάντησε σκαιότατη συμπεριφορά από πλευράς ΚΕΒΡΕΦΟ, που ρίχνει τις ευθύνες στους γονείς για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Μάλιστα, το συλλογικό όργανο των γονέων υποστηρίζει ότι η τακτική της μη ενεμέρωσης είχε απώτερο σκοπό να μη φανεί ότι οι υποδομές του Δήμου είναι ανέτοιμες να υποδεχθούν το σύνολο των παιδιών της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν να υπάρξει παράταξη στην υποβολή των δικαιολογητικών, να συγκληθεί εκτάκτως το Δ.Σ. των ΚΕΒΡΕΦΟ και να τοποθετηθεί σχετικώς το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η αναλυτική ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

«Τις τελευταίες μέρες δεκάδες γονείς εμβρόντητοι λαμβάνουν mail από το ΚΕΒΡΕΦΟ πως οι αιτήσεις εγγραφής ή επανεγγραφής των παιδιών τους για τη σχολική χρονιά 2023-2024 απορρίφθηκαν. Αμέσως επικοινώνησαν με το ΚΕΒΡΕΦΟ για να πάρουν την απάντηση ότι τα δικαιολογητικά που είχαν καταθέσει ήταν ελλιπή ή λάθος, χωρίς όμως να έχει υπάρξει καμία προηγούμενη ενημέρωση (εδώ και πάνω από 1 μήνα που έχει λήξει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων) και κυρίως χωρίς να δίνεται καμία δυνατότητα στους γονείς να συμπληρώσουν ή να διορθώσουν τα δικαιολογητικά που κατέθεσαν.

Στη σημερινή σχετική διαμαρτυρία που πραγματοποιήσαμε ο Σύλλογος, μαζί με γονείς, ουσιαστικά για μία ακόμη φορά έριξαν την ευθύνη σε εμάς τους γονείς, με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, λέγοντας πως “αν νοιαζόμασταν για τα παιδιά μας, ας κάναμε σωστά τις αιτήσεις!”. Έφτασαν στο σημείο να φέρουν μέχρι και τη δημοτική αστυνομία για να “προστατευτούν” από τη δικαιολογημένη οργή των γονιών, με τα μωρά τους στα χέρια!

Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη, απάνθρωπη και κυρίως αντιπαιδαγωγική αυτή τη στάση!

Καταλαβαίνουμε ότι πίσω από αυτές τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις κρύβεται η πρόθεση της δημοτικής αρχής να κρύψει τον πραγματικό και μεγάλο αριθμό των παιδιών που μένουν εκτός παιδικών σταθμών κάθε χρόνο. Για μία ακόμη χρονιά, καθώς ούτε προσλήψεις προσωπικού έγιναν, αλλά και οι αναγκαίες εργασίες στα κτήρια έχουν αδικαιολόγητα καθυστερήσει για μήνες, δυστυχώς φαίνεται πως δε θα βρουν όλα τα βρέφη και τα νήπια της περιοχής μας θέση σε κάποιον παιδικό σταθμό. Δε δεχόμαστε, όμως, για να παρουσιάζει η δημοτική αρχή ψευδή και ωραιοποιημένα νούμερα (πως τάχα καλύπτει την πλειοψηφία των παιδιών), να αντιμετωπίζει εμάς τους γονείς με χυδαίο τρόπο. Ούτε επίσης δεχόμαστε να πληρώσουμε εμείς και τα παιδιά μας τις υπαρκτές ελλείψεις που υπάρχουν στο διοικητικό προσωπικό του ΚΕΒΡΕΦΟ.

Απαιτούμε να δοθεί παράταση της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών, ώστε όσοι γονείς έχουν καταθέσει ήδη αίτηση και υπάρχει κάποιο πρόβλημα στον φάκελό τους να μπορέσουν να τον συμπληρώσουν ή να τον διορθώσουν.

Ζητάμε να συγκληθεί εκτάκτως άμεσα το Δ.Σ. του ΚΕΒΡΕΦΟ ώστε να πάρει σχετική απόφαση καθώς και να τοποθετηθεί σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όλα τα παιδιά κι εμείς οι γονείς έχουμε ανάγκη την προσχολική αγωγή! Όλα τα παιδιά μπορούν και πρέπει να φοιτούν σε δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς!».

Νεότερη ενημέρωση (9/7/2023)

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας, η οποία συμφωνεί με τα αιτήματα του Συλλόγου και ζητεί παράταση στις εγγραφές και συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό συμβούλιο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet